• brezilya serie a'da ronaldinho'nun eski yuvası olan gremio'da forma giyen 1996 (21) brezilya doğumlu beyâzii bir merkez ortasaha oyuncusu.

    bu sezon (2017) geçte olsa altyapıdan a takıma çıkıp, profesyonel maçlara çıkmaya başladı. rahmetli dedelerinin hatırasını ismiyle yaşatan genç oyuncuyu ana tarafı melo, baba tarafı ise arthur adıyla çağırıyor. kendisi 21 yaşında ve arkadaşları ona kaka leite diyor*.

    oyun kurmaya ve kitap okumaya bayılıyor. geçenlerde brezilya yerel kanallarından samba tv'de katıldığı bir programda kendisine 'neden edebiyat?' sorusu yöneltildi. 'çünkü beyaz bir brezilyalıyım. torbacılık yapmam hoş karşılanmaz' cevabı ise stüdyoda dakikalarca ayakta alkışlandı.
  • önümüzdeki sezon chelsea veya m.utd forması giymesi muhtemel. hem futbol zekası hem de fiziksel özellikleri muazzam. fabregas, lampard tarzı bir oyun stili var. ilerleyen yıllarda bolca kendisinden söz ettirir.
  • yeni nesil iniesta
  • 40 milyon euro bedel karşılığında fc barcelona'ya transfer olmuştur.
  • 30 milyon euro + 9 milyon euro bonuslar şeklinde gremio ile anlaşılmış ve barcelona futbolcusu olmuş. melo ve arthur isimlerini kullansa da futbol dünyasında genellikle arthur olarak anılır. potansiyellerini sahaya yansıtabilirse ve uyum sorunu yaşamazsa önümüzdeki 2 sene içerisinde ismini çok daha fazla duymamız olası. barcelona son dönemde yaptığı bu tarz transferlerden hiç verim alamadı, özellikle brezilyalı isimler tam anlamıyla fiyaskoydu, belki bu transfer tutar. çok fazla maçını izlemedim ama izlediğim kadarıyla oldukça dengeli bir futbolcu. en dikkat çekici özelliği çok yetenekli olmasının yanında defansif özelliklere de sahip olması.

    https://www.fcbarcelona.com/…io-brazil-porto-alegre
  • kariyeri 40 maç 1 gol 1 asist'ten oluşan 1996 doğumlu orta saha oyuncusu.

    barcelona'nın bonuslarla birlikte ödeyeceği 39 milyon euroluk bonservis bedelini hak etmediğini düşünüyorum. ayrıca yukarıda fabregas stili oyun tarzı var denmiş kendisi için ama videolarını izlediğimde uzun pas özelliğinin olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim.
  • barcelona hos gelmiş. umarim faydali olur.
    potansiyeli gelecek vaadetsede hala kapali kutu.
  • barça yaş tahtaya da basabilir bu kez. göreceğiz hep birlikte.
  • mükemmel teknik bir oyuncu. tam barcelona oyuncusu. oyun tarzı kevin de bruyne'ü andırmaktadır. ileriki zamanlarda sayfalarca entry olacağını düşünüyorum bu başlıkta.
    xavi ve iniesta ile karşılaştırma gafletine düşenlere ise acıyorum.
  • bu akşam oynanan copa del rey çeyrek final rövanş karşılaşmasında ivan rakitic'e yaptığı asist ile mest eden 22 yaşındaki brezilyalı orta saha oyuncusu.

    * https://streamja.com/9rzv
hesabın var mı? giriş yap