• hocam sen cimnastik yap, biz artistik yaparız, yaklaşımları ile çığırdan çıkan spor branşı.
  • sanırım bu sporu yapan bütün cimnastikçlerin asıl amacı çift burgu yapmak.

    yani asıl amaç çift burgu yapmak ve "çift burgucu" olmak, ona çalışırken öteki hareketler de aradan çıktığı için bir sürü hareket yapar hale geliyorsun ve adın cimnastikçi oluyor.

    çift burgu insan işi değil çünkü.

    böyle atlıyorsun, normal parandeler falan atıyorsun, ama bu arada 1-2 milisaniyeliğine uzunlamasına şekilde yere paralel hale gelip kendi ekseninde 2 tur dönüyorsun ve düzgün bir şekilde yere konuyorsun, offf içim sıkıldı anlatırken bile.
  • ben yaptım bunu bi'zamanlar. tee, önceden. güzel de böyle atıyorsun kendini havalara; hoppidik hoppidik. (anlayışıma bak ya).
    sonra işte, zaman geçiyor üzerinden, e tabi alınan kilolar falan. bıraktıktan epeyce sonra cimnastikten eser yok ama artistik duruyor yerinde. öyle öyle. bırakmamak lazım, denge falan da hep yalan, valla bak.

    haa, şimdi anladım; terazi lastik cimnastik var ya. bak bu, yine bu konuyla çok alakalı. tartılmayın. ölsün teraziler.
  • aslinda cok guzel ve eglenceli bi spor. turkiye'de meshur olmamasinin nedeni futbol gibi holiganliga sevk etme potansiyelinin olmamasi mi, yoksa giydikleri mayolar mi, nedir bilmiyorum ama, amerika'da yilda birkac kere sampiyona yapilir, eski olimpik sporculardan tim daggett, elfi schlegel, nastia liukin gibi isimler yorumcu olarak yer alirlar, bir suru kisi izlemeye gider, sporcularin hayatlarindan kesitler vtr seklinde sunulur... yani amerika'da jimnastik cok eglenceli. bi de ncaa var tabii. avrupa'da da basarili jimnastikcileri olan ulkeler uluslararasi sampiyonalarda sporcularini desteklemeye gider. onlarla ilgilenirler. turkiye'de boyle bir seyin olma ihtimali vincent cassel'in bana asik olma ihtimali kadar. zaten turkiye'de var olan tek tuk jimnastikcilerde de, dunyaca unlu elit jimnastikcilerin zorluk derecesinin yarisi bile yoktur. allahin dominik cumhuriyetli yamilet pena abreu'su bile kadinlarin en zor atlama beygiri hareketlerinden biri olan produnova hareketini yapmaya calissin (tamam pek basarili olamiyo ama) bu vesileyle butun dunya onu tanisin. ulan ilerde cok param olursa yemin ediyorum su ulkede jimnastik ve buz patenini kalkindirma calismalari yapicam. sovyetler'deki gibi cocuklari ailelerinden zorla alip sporcu yapicam.
  • ahmet önder, ümit şamiloğlu, ferhat arıcan, emre gündüzoğlu ve ibrahim çolak’dan oluşan erkek milli takımı iskoçya’nın glasgow kentinde devam eden avrupa şampiyonasında 29 ülke takımı arasında 5. olarak tarihinde ilk kez finale çıkmıştır.

    (bkz: artistik cimnastik erkek milli takımı)
hesabın var mı? giriş yap