• ermeni terör örgütü, 70 li yıllarda çeşitli ülkelerdeki türk diplomatlarına düzenledikleri suikastlerle seslerini duyurmuşlar, daha sonra kim vurduya gitmişlerdir.
  • armenian secret army for the liberation of armenia'nin kisaltilmis hali.
  • bunlardan bir grup teröristi eski büyükelçimiz -ismi şimdi aklima gelmedi- pariste elinde silahla kovalamişti.bu arada kovalayan büyükelçi yaraliydi da..
  • bir ulkenin devlet adamlarindan birisini oldurmeye cabalayip etrafindaki etten duvari gecemedikleri icin adam devlet dairesine girdigi sirada icine girdigi devlet dairesini havaya ucurmak sureti ile adami olduren, hedef aldigi ki$iyi oyle yada boyle yok eden teror organizasyonu.
  • 1975-1984 arasi faaliyet gostermis ermeni tedhis [teror yerine kullanildigi olurdu bu kelimenin o zamanlar] orgutu. turk buyukelcilikleri, konsolosluklarinin basina bela olmuslardi seksenlerin basinda. en buyuk eylemleri 1983'de paris orly havaalani baskini idi. bu baskindan sonra fransa'nin da tepkisini cekmisler ve bir anlamda sonlarini getirmisti bu. bu eylemden sonra, orgut bolundu ve etkisini yitirdi. 1988'de liderleri agop agopyan'in atina'da muhtemelen turk gladiosunun suikastina kurban gitmesi ile, tamamen unutuldular. mi?
  • (bkz: alasa)
  • yanilmiyorsam ilk olaylarini los angeles'daki turk atesesini oldurerek yaptilar...hatta suikasti yapan kisi atese ile gorusmek uzere randevu istiyor...otel de verilen randevuda bizim atese elini uzatirken eleman silahini uzatip vuruyor seklinde duymustum ya da okumustum bi yerlerden...
    bir de asala'ya maddi yardimin en cok gittigi yerlerden biri de watertown massachusetts...yanilmiyorsam amerikan-ermeni birliginin merkezi de burasi...bi suru ermeni bakkal vardir ve hepsi de turk mali satar..ulker felanboldur...hatta dukkanda kimse yoksa sizinle turkce konusurlar...varsa ingilizce:)
  • lübnan'da, 1975'de resmen kurulan terör örgütü. (pkk da aynı yıl lübnan'da kurulmuştur) örgütle direk bağlantısı olmasa da yakın tarihte konuyla ilgili ilk olay los angeles de yaşanmış; 70 yaşlarında hatırı sayılır bir ermeni, türk diplomatını otelde pusuya düşürmüştür. fransa, sscb, lübnan, suriye devletlerinden ve filistin'den destek görmüştür. kanada, amerika, fransa ve son dönemlerinde türkiye'de terör eylemleri gerçekleştirmiştir. orly baskınından sonra fransa desteğini kaybetmiş sonrasında türkiye'de gerçekleştirdiği iki eylem askeri yönetimin sabrını taşırmıştır.(özellikle esenboğa baskını devletin merkezinde gerçekleştirilmesi dolayısıyla kenan evren'in büyük tepkisini toplamıştır) gerek özel harekatçılar gerekse taşeronlar aracılığıyla örgütün beyin takımı dağıtılmış, asala-rm örgütünün başı ara toranyan öldürülmüş agop agopyan ise etkisiz hale getirilmiştir.(öldürülüp öldürülmediği bilinmiyor)
hesabın var mı? giriş yap