• asala nasry olarak da bilinen suriyeli ses sanatçısıdır.arap şarkıcılar içinde ön sıralarda yer alan ve türkiye'de özellikle müzisyenler arasında popüler olan bir sanatçıdır.muhteşem sesi ve usta yorumuyla gönüllerimize taht kurmuştur
  • bu nasıl bir yorum,nasıl bir ses diye tekrar tekrar sormanıza yol açacak mükemmel kadın.
    sadece sesinden değil şarkılarının pek çoğunun aranjesinden,kayıtlarında ve canlı performanslarında çalan müzisyenlerine kadar ustalık akar.
    dinlemekten asla bıkmayacağım,gecenin bu saatinde beni tekrar tekrar dağıtan bir etfarag ala nafsak yorumu vardır ki,anlatılamıyor.
    http://fizy.com/#s/1l2ffi
  • suriye asıllı, şam şekeri, kendisi kadar sesi de güzel arap dünyasının popüler şarkıcısı.
    besteci ve şarkıcı babanın kızı olarak geleneksel arap şarkılarını yorumlamaya dört yaşında başlamış; daha o yaşlarda çocuk ve çizgi film şarkılarını seslendirmiştir. tarab tarzı ilk albümünü 1991 yılında çıkarmıştır. bu çıkışını ardından, ikincisi, arap dünyasının gelmiş-geçmiş en büyük ses ilahesi ümmü gülsüm ile gerçekleştirdiği düet de (1992) albüm halinde yayınlanınca, ünü suriye sınırlarının dışına taşıvermiştir.
    arkasından ve yıllar içinde birbiri peşine gelen albümleri ve gelenekselden popülerliğe evrilen tarzı ile hem yapımcılarının ve hem de dinleyenlerinin gönlünü fethetmiş, etmektedir.
    *
    kendinin ve sesinin güzelliği ve filistin asıllı amerikalı yapımcı eşinin de desteği ile, arap dünyasındaki edindiği yeri ona doğuştan suriye vatandaşlığının yanında, ümmü gülsüm’ün hatırasına mısır ve bahreyn ulusal marşını seslendirmesi de bahreyn vatandaşlığını getirmiştir.

    not:1-ukteydim doldum.
    2-sanatçıya babasının doğuştan (1969) verdiği ön adı, marifetli olmaktan mülhemdir ki, her
    türk’te nefret duygusu uyandıran aynı adı almış ermeni terör örgütü henüz o tarihte ortada yoktur.
  • 15 mayıs 1969 suriye, sam dogumludur. tam adi asala mustafa nasri'dir. ibrahim tatlıses'in orkestrasıyla çalışmışlığı vardır. sesini o kadar başarılı kullanabiliyordur ki canlı performanslarında dağıtır hatta ağlatır insanı. ölmeden önce herkesin en az bir kere onu dinleme zevkine nail olması gerekir kanımca.
  • haktan canevi'nin feyz aldığı birkaç ses sanatkârından biri.
  • cheb khaled'le birlikte söyledikleri nassam aleyna el hawa performansı: http://www.youtube.com/watch?v=m4vdp-nqrao

    bu da qadduk al-mayyas, ada sahilleri: http://www.youtube.com/watch?v=fmu9e7vui-w

    mükemmel ses, mükemmel yorum..

    edit: şunu nasıl unuturuz, buyrun efenim: http://www.youtube.com/watch?v=rz3plgkzbia
  • "asalah, şam'da orta sınıf bir çiftin çocuğu olarak dünyaya geldi. asalah'ın babası mustafa nasri, suriyeli, saygı duyulan bir besteci ve şarkıcıydı. asalah müzik kariyerine 4 yaşında vatansever ve dini şarkılar ve çocuk şarkıları söyleyerek başladı. hikayet alemiye adlı çizgi filmin konu müziği olan kısas el-şu'ub'u söyledi. 1986'da mustafa nasri bir trafik kazası sonucu iç kanamadan öldü. asalah, 17 yaşındayken, kardeşleri reem, amani, ayman ve ayham'ın bakımını annesiyle birlikte üstlendi.

    aslah'ın ticari müzik kariyeri 1991'de lav ta'rafu ile başladı. albüm doğu usulü operatik tarab stili 4 şarkı içeriyordu. albüm, ya sabra yana ve samerhtak ketir gibi acıklı şarkılarıyla hemen ünlü oldu. asalah, necve kerem, saber rebai, angham ve abdülmecid abdullah gibi yeni ve genç yeteneklerle birlikte çalışarak bu büyüyen endüstrideki yerini sağlamlaştırdı.kendisi ayrıca dans konusunda da yeteneklidir."

    (bir arkadaş için wikipedia'dan çevirdim. isimler arapça türkçe çevriyazımdaki aksaklıklardan dolayı sorunlu olabilir.)
  • ah men aynah (sevemedim kara gözlüm) isimli şarkısı:

    http://youtu.be/bdbskkylpc0
  • suriyeli sarkici bir hanim ablamiz. sarkilari kral tvden alinti ama sesi pek guzel pek nameli.
  • lena chamamyan ile birlikte kalbimizi fetheden bir diğer suriye'li...

    o coğrafyadaki kadınların ses tellerinde bülbüller mi yaşıyor, nedir? çözemedim.

    nassam aleyna al hawa söylerken bile elindeki tefiyle kalbimize kalbimize vuruyor sanki...
hesabın var mı? giriş yap