• muhteşem bir uygulama da amına koyim bunu kullanacak ekip arkadaşı nerede... hala mail yolluyor zihniyetini siktimin öküzleri. milyon tane adam üzerinden yürüyen projeler kendi arasındaki koordinasyonu mail yoluyla ve 'abi benim aklımda onlar' yöntemiyle ilerletiyor, ilerleme sağlayamıyoruz. sonra niye bölgesel güç olamadık.

    hafta sonra gelen edit: hesabımı deactivate ettiriverdim.
  • eski facebook calisanlarindan (facebook kurucu ortaklarindan dustin moskovitz ve justin rosenstein) cikan bir startup daha...

    http://www.asana.com/
  • asana (fiziksel pozisyon), içerdigi sübtil mana ve uyum itibari ile, insan ve makrokozmik enerjiler arasinda yaradilisin 7 temel seviyesinde belirli bir rezonans saglar. her asana'nin gerçeklestirdigi, rezonansin titresimleri (bilgi ve enerji transferi) zihin konsantrasyonu ile daha da güçlenir. bu zihinsel konsantrasyon, sayesinde, fiziksel efor minimize edilerek asana'dan en yüksek fayda elde edilir.

    büyük yogi vhyasa'ya göre; "uygulayici, evren ile derin ve gizemli bir sekilde birlestiginde asana mükemmel uygulanmistir"... büyük yogi patanjali ise; "evrensel sonsuzluk ile birlesmesiyle asana mükemmel yapilmis olur ve bütün fiziksel eforlar biter" der...
    asana'lar vücudu fiziksel sagliga kavustururken, ayni zamanda ona, bioenerjetik denge verir. asana'nin vücuda verdigi mükemmel istikrar, suurun bütün vücuda hükmetmesini ve yaradilisin, belirli makrokozmik seviyelerine ulusmasini temin eder.

    asana'nin, geleneksel sekli ile yapilmasina, gerekli intizam ve saygi gösterilmelidir; o, evrene, içsel bir açilistir. bu yolla asana'nin amacini, dogrudan tecrübeler ile anlariz.

    gene belirtmek gerekir ki çevremizi saran ve içimize en üstün seviyede girmesi gereken, ancak aldirmazligimiz sebebi ile giremeyen ve bu nedenle bizi uyumsuz kilan, sübtil kozmik enerjiler, asana'lar ile benligimize nüfuz ederler.

    bir piyanonun, kapagi açik sekilde, yaninda dururken, "la" sesi verdigimizde, piyanoya hiç dokunmadigimiz halde onun "la" tellerinin de rezonanstan etkilenerek titresmye basladigini görürüz. burada verilen "la" sesi bir evrensel rezonans ve piyano ise bizim iç yapimiza benzer. önemli olan, belirli asana'lar ile, bioenerjetik vücudun çesitli seviyelerindeki chakra'lari enerji dolasimi ile açmak sureti ile dinamize etmektir. böylece rezonas meydana gelecektir.

    rezonansin önemi su sözler ile açiklanabilir: "kendinizi tam olarak ögrenebilseniz evreni ve onun gizli güçlerini ögrenmis olursunuz." (delphi tapinaginin ön cephesindeki yazittan...)

    dogu filozoflari kendi çaglarinda söyle bir yorum getirmislerdir: "burada olan her sey (mikrokozmozda bulunan her sey), her yerde mevcuttur (bütün makrakozmozda -evrende-mevcuttur); burada bulunmayan hiçbir sey (mikrokozmozda bulunmayan hiçbir sey), hiçbir yerde bulunmaz (bütün makrakozmozda-evrende-bulunmaz)... asana'lari uygularken dogu felsefesinin bu çok eski özdeyisini asla unutmayiniz.

    yukaridaki örnekler insanoglu ile evren arasindaki bu vazgeçilmez benzerlige ve yaradilisin yedi enerji evresinin insan vücudundaki yeri chakra ile enerji iletisimini gösteriyor.

    simdi bu enerji seviyeleri konusunu, açalim. binlerce yillik tecrübelerin isiginda bilinmektedir ki insanin mikrokozmosonuda, makrakozmosun yedi temel enerji odagi ile baglantili, yedi temel ve karmasik sistem bulunmaktadir. bunlar chakra veya güç merkezleri olarak bilinirler. bu güç merkezlerinin (chakra) yeteri kadar dinamize edilmesi ile içimizde bulunan normal üstü duyulara ulasip bunlari içimizde ve disimizda fark ederiz. bahis mevzuu 7 chakra'nin fiziksel vücut içi ve disinda, suurlandirdigi 7 spesifik bölge ve karakterleri söyledir:

    1- vertebra kolonunun en altinda, anüs ve cinsel organlarin arasinda kalan bölge. özelligi: yasam, enerji potansiyeli, katilik, intibak
    2- kadin alti, cinsel organlar bölgesi özelligi: içgüdü, hassasiyet, cinsellik, taklitçilik
    3- göbek bölgesi: özelligi: genisleme, kontrol, tutku, dinamizm
    4- kalp ve gögüs bölgesi özelligi: sevgi, sempati, uyum, fedakarlik
    5- boyun bölgesi, özelligi: yükselme, yücelme, estetik, vahiy, ilham
    6- alin bölgesi, iki gözün alina dogru ortasi, özelligi: zeka, yüksek zihinsel güç, duru görü, altinci his, sezgiler.
    7- basin tepe bölgesi özelligi: yüce mutlak ile baglanti, saf ruhsallik, yaratan ile baglanti, akil
  • yaklaşık 1 senedir ekip olarak kullandığımız ve 1 aydır da şahsım için özel olarak kullandığım proje yönetiminden çok benim & bizim için artık proje yönetiminden çok "düşünme biçimi" ve "productivity tool" olarak kullandığımız araç.

    şöyle ki, uzun yıllardır productivity araçlarıyla haşır neşir olan ben yıllar boyu "remember everything" mottosuyla yola çıkan evernote ile evliydim. iş gereği ekipçe asana'ya geçince anladım ki "bir şeyleri unutmamak değil, unutmayacağın şeyleri gerektiğinde de hatırlatması veya ilgili başlığın altında şıp diye bana göstermesi önemli" evernote'un mantığı acil durumlarda hemen fotoğrafımı çekeyim, 1-2 checklist atayım, not tutayım. ama oturup düzenlemesi saatler günler alıyor. task oluşturamıyorsun zaten. ama asana hiyerarşik bir düşünce biçimiyle geliyor: workspace>projects>sections>tasks>comments&files. o kadar ihtiyaç görüyor ki, günlük hayatımda da kullanmaya başladım, hiç proje yönetimi fln demesinler, productivity için de kişisel olarak kullanabilirsiniz.

    elveda evernote, yıllarca para vermeden kullandım seni, hatta paralı versiyonuna da geçecektim, amma velakin kısmet değilmiş.
  • (bkz: www.asana.com)
    terör örgütü ismi çağrıştırması haricinde müthiş bir online proje yönetim progamdır.
    sayesinde arapsaçı gibi bir çok proje üzerinde bir çok kişi ile aynı anda tıkır tıkır çalışabilmek mümkün. projeleri tanımlıyorsunuz, alt task'ları yazıyor ve herşeyi birilerine delege ediyorsunuz, zaman yönetimi de yapabiliyorsunuz. sonra herşey tıkır tıkır işliyor. hiç bir şey unutulmuyor. herkes kendi işlerine odaklanabiliyor ve süper bir bilgi akışı eşliğinde keyifle çalışmak mümkün oluyor.
    post-it'ten sonra kullandığım en kullanışlı şey
  • mevcut çalıştığım şirkette (benim bulunduğum kısma mühendislik ve proje diyebiliriz, şirket satış pazarlama şirketi) yaklaşık iki buçuk sene önce "erp ve crm için software alacağız, entegrasyonunu yapacağız" şeklinde bir olay ortaya çıkınca daha önce çalıştığım şirkette (bkz: yıldız holding) edindiğim sap tecrübesini de hesaba kataraktan kendi çözümümü aramaya başladım ve 2013 sonunda en uygun ve bedava programın asana olduğuna karar verdim. 5 kişilik ekibimle kullanmaya başladık, deneme yanılma süreci ve bu süreçte asana' nın kendini geliştirmesi sonucu bugün ekibin vazgeçilmez "tool" u oldu.
    artık tüm projelerimizde basit gantt şeması çizmekten, dashboard da analiz etmeye kadar her türlü işimizi bu basit program ile görüyoruz ve nasıl oluyosa ne zaman "ulan şöyle bir şey de olsaydı süper olurdu" desek adamlar 1 ay sonra onu ekliyorlar. team calendar, dash board, team conversations gibi özellikler hep bu şekilde karşımıza çıktı.
    diğer kanatta ise şirketim tarafıından harcanan 100.000 tl' ye yakın paraya, aktarılan insan gücü kaynağına rağmen halen crm kısmını kullanamadıkları, takım takvimi oluşturamadıkları bir dünya var. hala maillere yüklenip serveri zorluyorlar, hala dosyalar "abi ben sana atmıştım o dosyayı ama dur bi daha atayım" kafaları sayesinde serverde 20 kopya halinde bulunuyor.
    sonuç olarak güzel bir program, daha güzelleri elbette olabilir. tek sıkıntımız bu arayüzü kendi özel serverimde çalıştırayım dediğinizde kabul etmemeleri, illa kendi serverlarını kullanmanızı istemeleri. bu da tabi ki de ister istemez güvenlik sorununu gündeme getiriyor. onun dışında müthiş program diyebilirim.
  • vücudumuza bir duruş için şekil verip hayat enerjisinin ilgili organlara akmasını sağlarken hem tüm sistemimize canlılık veririz hem de şeklini aldığımız canlının özelliklerini taşır hale geliriz. örneğin, bir süre için dengeleyici ağaç duruşunu uyguladıktan sonra, denge, zihinsel ve duygusal olarak bakış açımıza da yansıyacaktır. böylece karakterimize olumlu özellikler de eklemiş oluruz. yani asanalar sadece fiziksel değil ruhsal katkılar da sağlar insana..
  • hatha yoga da uygulanan bedenin belirli bir şekli uzun süre ve hareketsiz olarak sürdürmesine dayanan duruşlara verilen isim.
  • hint fakirlerinin felsefesindeki üçüncü aşama... belirli amaçlar için kol ve bacakların doğru şekillerde uzun süre tutulmasını içerir...
hesabın var mı? giriş yap