• tek başınıza rahat rahat yükseklere çıkarken (ya da inerken) bir anda o an sizin olan yükselen odacığı başkaları ihlal eder. önce herkes biribirini süzer ' bu da kim, nasıl giyinmiş o ööle, bitsede gitsek' şeklinde düşüncelerle harmanlanmış, yerin ufak olmasıyla haddinden fazla yakınlaşmanını verdiği gerginliktir. işin güzel yanları yok mudur, elbette vardır şöyle ki; göze hoş gelen bi kişilikle birlikteyseniz gerginliğe gerek kalmaz. hatta 'allam ne olur bu katta inmesin' ya da 'allam ne olur aynı katta inelim' şeklinde kendi kendinizle konuşur, gereksiz romantik düşüncelere dalarsınız.*
  • eğer sessiz sessiz osurmuşsanız hakikaten müthiş bir gerginlik yaşanacaktır içerde.
  • farzdır.. fakat yanımıza banu alkan, oya aydoğan ve serpil çakmaklı üçlüsünü alır, elektrikleri de kesersek, pek eğlenceli bir hal alabilir..
  • sadece yetiskinleri etkileyen durumdur. kucuk bir cocuk adim attigi anda sessizlik yok olur, gerginlik yerini asansor yolcularinda bir gevsemeye birakir. bicir bicir konusan kucuk insanin gelisiyle butun yuzler can simiti bulmus gibi aydinlaniverir. aslinda herhangi biri havadan sudan bir laf edicek olsa, cogu kez hemen hemen herkes o bir kac saniyelik yolculuk sirasinda canigonulden kisa bir sohbetin kahramani oluverir.hep merak konusudur neden acaba yetiskin dunyasinda, cocuklugun o guzel dogalligina hic yer kalmaz ve nedendir bu gerginlik.......
  • (bkz: klostrofobi), (bkz: bekleyiş)*.
  • zaten iceride ki az olan havayi konusarak daha da azaltmayim mentalitesine sahip insanlarin asansorde bir araya gelmeleriyle yasanan olay.
  • asansörlerde ayna olmasının başlıca sebebi. zira gerginliği gidermenin en temel yolu aynaya bakıp üst baş düzeltmek suretiyle zaman doldurmaktır.
  • aynadaki yansımaların, sosyal mesafeler yanılsamasını balçıkla sıvadığı mekandaki halet-i ruhiyedir. asansörün halatı bir kopsa, farz-ı misal, ezilen bedenlerin iç içe geçmişliği arasında, kimin kalbi yerinden fırlayıp kimin ağzına girecek, ve kim daha önce tatmadığı bir kalbi, ki buna o her kiminki de dahildir, lif lif çiğneyecektir, bilinmez. o yüzden, naçizane, derim ki, artık pek de haklı gerekçelerle hakir görülen plato'nun, gölgeler ve tercih edildiği unutulmuş kuşatılmışlıklarla ilgili vakt-i zamanında yapmış olduğu uyarı, günümüze devşirilmeli ve kişilerin, bu birimde bedenleriyle cismen onayladıkları ve çabucak çözüleceğini bildikleri kamusal akit, keyifli bir hale dönüştürülmelidir. seks fena fikir değildir, zannımca.
  • güçlü ve derinden gelen güçlü bir ossuruk sesiyle bozulması muhtemel duygu anı.
  • eger kafa bir arkadasla binilirse ghost filmindeki espri uygulanarak sona erdirilebilecek gerginlik.

    -öhöhöhöhhööhhööö öüühöhöhöhöhöh...(öksürülür)
    +abi senin noldu verem? iyilesmedin mi hala?
    -yok hala ilac aliyoru...öhöhöhöhöhöhöhhh...m .

    (insanlar en uzak noktaya yapışır)
hesabın var mı? giriş yap