• yatçılık ve atçılığa alternatif olabilecek ilgi alanı.
  • kadınlara en seksi gelen mesleklerden biri.
  • (bkz: aşçı)
  • dunyadaki en guzel, en seksi, en tehlikeli, en artistik, en yaratici, en sonsuz meslektir efendiler.
  • tüketim için yemek hazırlayan kişidir. resmiyette eğitim alındıktan sonra icra edilmesi gerekmekte ise de maalesef ki ülkemizde önüne gelenin yapabildiği mesleklerdendir...
  • bir insanı kestirmeden mutlu etmek için yapılan mesleklerden biridir. kimine göre amelelik kimine göre sanattır. insanı yorar. kaliteli bir şekilde icra etmek için bireyin gıda bilgisinden felsefeye kadar bir çok disiplini takip etmesi ve bol bol araştırması gerekmektedir.

    nankördür. belli bir süre icra etmezseniz eliniz soğur..
  • isteyen herkesin amatör olarak uygulayabileceği nadir mesleklerden biri. arkadaşlarınızla, tercihen sevgilinizle yapabileceğiniz bir sosyal hobi. işin sırrı iyi bir bıçakta ve o bıçağı iyi kullanabilmekte. tabi ki ölçü bilmek de gerekiyor. ama iyi bıçak şart. uyduruk meyve bıçağıyla mutfağa hiç girmeyin bile. kaliteli, dengeli ve keskin bir bıçakla en beceriksiz insan bile düzgün bir yemek hazırlayabilir.*
  • profesyonel olarak uzun yıllar yaptıktan sonra kendinizi geri çekersiniz. artık sadece hobi olarak yapıyorsunuzdur. yolda yürürken çevredeki envai çeşit nesneyi krem şantiye bulamak istemezsiniz bir süre sonra..

    ya da herhangi bir pastayı tüketirken pandispanyasını didik didik etmezsiniz.. gözünüz şişlere geçirilmiş adana kebapların 10 günlük kuyruk yağına kaymaz bir süre sonra..

    sadece evde hobi olarak icra edersiniz, insanları şaşırtmaya bayılırsınız. otel mutfağından kendi okul mutfağınıza stressiz bir hayata geçmenin rahatlığını yaşamak için didinir durursunuz..

    ama..

    captain america filmini izlerken adamın kalkanında kara mancarlı gözleme yapmayı düşünmekten kendinizi alamazmışsınız hem de saç ateşinde.. hem de bir saat boyunca.. hem de sevdiceğe aldırmadan, hunharca..

    tedavi desteği olmadan atlatılamazmış kabusu..
  • pek çok kişinin yaparken zevk aldığı yemek pişirmeyi hobiden ziyade meslek edinmiş kişilerin, besinlere uygun, değişik ve çeşitli yöntemlerle lezzet kazandırarak onları yemek için hazır duruma getirdikleri sanattır.
  • tv kanallarında birbirinden renkli formalarıyla sürekli gülümseyen şefleri görür bünye önce, herhangi bir gazetede aşçıların çok para aldığını okur... ıssız adam filmi ve yemek yapmasını bilen erkek şablonlarına entellektüel bir hava katar bünyeye. dikkatini alamazsın... birey tüm gücüyle tutunmak ister hayata hayallerinin mesleğinin sponsorluğunda. hani olur ya ilk stajına giden cocuklar otobüsün o ilk kalkışında köçekler gibi oynarken onları teker teker otellere bıraktığımızda hemen suratları asılır. belki de en güzel yanı budur bu mesleğin. dışarıdan misler gibi kokan kireç çukurudur aşçılık. dokundugunda elin yanar, elin yandıkça canın, canın yandıkça acıya alışırsın, ardından tadına doyamazsın.
hesabın var mı? giriş yap