• (bkz: sigara) ichen her ınsanın gunde bı tane almasında muhakka fayda olan sandoz, oksurtur balgam chıkarttırır amacı da zaten bronshlar uzerıne bırıkmısh katı maddelerın atımıdır
    zaturre sonra uzun muddet kullanmak zorunda kalmıshtım
  • içindeki sülfür yüzünden iğrenç kokan ve vücut sekresyonlarınızın da iğrenç kokmasına sebep olan mukolitik bir ilaçtır.
  • parasetamol zehirlenmelerinde andidot olarak da kullanılır.
  • bu etken maddeyi trom accetilsystein ,muconex ve bir sürü ilaç daha içerir ve hepsi de aynı amaç için reçete edilirler. ilaç isimlerine bağlı kalmak yerine etken madde ismi bilmenin yararlarını yurtdışına filan çıktığınızda daha da iyi anlarsınız.
  • muköz salgıların viskozitesini azaltan mukolitik bir ajandır; asetaminofen toksisitesine karşı antidot olarak da kullanılır.

    asetilsistein aşırı dozda alındığında anafilaktoid reaksiyonlar görülebilir. tedavide çoğu zaman uygulama anaflaktoid semptomların tedavisi ile bulantı-kusmanın kontrol altına alınması şeklindedir. bu amaçla adrenalin, antihistaminikler ve steroidler yararlı olabilir.
  • kontrast nefropatisinin profilaksisinde kullanılmaktadır.
  • kendisi balgam sokturucu degildir. balgami parcalayip azaltir. ozellikle cocuklarda tavsiye etmiyoruz. ota boka recete edilmesine de karsiyiz. veriyor mukolitigi antitusifi sonra millet hastaliktan kurtulamiyor. adamin sekresyonlarini kurutursan bir de oksuruk refleksini baskilarsan nolacak olanca mikrop akcigere dogru inecek. peki ya sonra nolacak al sana bronsit pnomoni
  • allahim ne kadar igrenc kokan bir ilac bu kendimden tiksiniyorum yemin ederim. icim kokuyo at gibi ayak gibi boyle igrenc bi koku.
  • öksürmeye başlıyorum diye, yakın zamanda eczacı tavsiyesiyle alındığı için evde bulunan asist'ten almaya başladığımda günden güne daha fazla kötüleşmeme sebebiyet vermiştir. öksürük ilerlemesin ve balgam söksün diye başlamışken, öksürmekten kasılmaya başladığımda kendimi acilde buldum ve doktordan da azar yedim haliyle. sonradan öğrendim ki meğer pek tavsiye edilmezmiş. neyse ki biraz oksijen verdiler de kendime geldim.
  • kuru öksürük dışında cronic indepence lokal klorant yaraların tedavisinde de kullanılıyor. ama bilinçsiz doktorlar bu endikasyonla da yazmıyor. lineer öbeleyşın pört durumunun ortaya çıkmasına yol açıyorlar.
    neymiş nac molekülü sülfidril grubu vericisiymiş. mukustaki sülfidril bağlarını kırarak mukusu parçalarmış ve balgamın kolay atılmasını sağlarmış. aynı sebepten parasetamol zehirlenmesinde de sitoprotektif olarak kullanılırmış.
    gel de öfkelenme sözlük...
hesabın var mı? giriş yap