• 10 yıl sonra okunduğunda anlamlı olabilecek başlık.

    zira 10 yıl sonra asgari ücret 1900 civarı olur ve biz 2000 için tartışabiliriz.
  • ekonominin en temel prensiplerinden birisi, sayılar üzerinden değil, oranlar üzerinden konuşmak gerekliliğidir.

    asgari ücret 2000 lira olursa bugün 1000 lira olan kira 1500 liraya çıkar, 40 liraya aldığın kıymanın fiyatı 60 lira olur derken alım gücü en iyi ihtimalle aynı kalır. amaçlanan şey alım gücünü arttırmak, yani 1.400 lira alan insan 2.000 lira vermek değil, 1.400 liranın değerini arttırmak olmalıdır.
  • enflasyonun götümüze daha büyük girmesiyle sonuçlanacak kampanyadır.

    2.000 lirayı da aylık pazar alışverişinize gömersiniz artık.
  • chp'nin yapması gereken kampanya. bakın bakalım meydanlarda nasıl yuhalayacaklar?
  • (bkz: yarraamı)
  • ehonomisi çoh iyi olan ülkede yapılacak bir kampanya değildir.
  • asgari ucret aclik sinirinin bile altinda kesinlikle artmasi lazim. fakat asgari ucretin artmasi sirketlerin asgari ucretli calisan sayisini dusurmesi ile de sonuclanacaktir. bunu da unutmamak lazim.
  • 1400 oldugunda asgari ucret uzerinde maas veren firmalarin tamamı asgari ucrete sabitlediler maaşları. suan bildiğim tüm sirketlerde durum aynı. bizim sorunumuzu 2bin çözmez, hayat alım gucune gore pahalandigi icin isterse 10.000 versinler herkes aynı parayi alip alım gücü artacağı icin, herseyin fiyatında bu dogrultuda yükselme olacak.
    tamda bu sebeplerle zaten olmayacağını da düşünerek cok gereksiz bulduğum kampanyadır
  • ülkemizde yayınlanan açlık ve yoksulluk sınırı rakamları var. açlık sınırı bile asgari ücretin üstünde, ne demek asgari? amk.

    gereksiz kampanya.asgari ücreti arttırmaya çok da gerek yok, insanların doğduğu yerlerde asgari ücretle bile olsa istihdam yaratmak daha sürdürülebilir bir kampanya.

    türk-iş araştırmasının eylül 2017 ayındaki sonucuna göre:

    dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 1.522,58 tl, gıda harcaması ile birlikte giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı ise (yoksulluk sınırı) 4.959,54 tl olmuş.

    bekar bir çalışanın aylık yaşama maliyeti ise 1.901,08 tl olarak gerçekleşti.

    haber
  • ara eleman ülkesi olmadan önce düşünecektin onu gülüm dediğim kampanya. otomasyon ile elindeki üç kuruşu da alıp kapı önüne koyduklarında görürsün zammı.

    (bkz: neden para basıp borç ödemiyoruz)
hesabın var mı? giriş yap