• öncelikle başlık karakter sınırından dolayı, aslında yüce hükümetimizin diye başlamak gerekiyordu.

    çalışma ve sosyal güvenlik bakanı jülide sarıeroğlu, asgari ücret tespit komisyonu’nun ilk toplantısında şu açıklamalarda bulundu:
    “işçi ve işverenden fedakarlık bekliyoruz. son 15 yılda asgari ücreti 7,5 kattan fazla artırdık. işçimizi piyasa koşulları karşısında korumuş olduk. bu salı itibariyla onaylanan torba yasa ile birlikte asgari ücretlilerin vergi dilimi kayıplarını telafi etmiş olduk.”
    asgari ücret şu anda net bin 404 lira olarak uygulanıyor.

    not: açlık sınırı 1567 tl.(4 kişilik bir aile)
    yoksulluk sınırı: 5106 l. ( 4 kişilik bir aile)
  • bütün fakirler olarak ölsek de rahat etseler amk

    not:asgari
  • harbiden öyle ya @ozombie
  • 2017 verilerine göre ülkemizde 6.5 milyon asgari ücrete tabi calışan bulunmakta.hadi diyelim ki her asgari ücretli çalışan en kotü ihtimalle bir kişinin karnını doyursun ve 13 milyon insan bu maaş ile yaşasın(ki maaş altında yaşayan milyonlarca insan daha var)
    asıl ses çıkarması,isyan etmesi ve sandıkta bu söyleme cevap vermesi gereken bu guruh ancak ileri demokrasi öyle hızlı yol alıyor ki toplumda selamsız bandosu gibi trenin sadece gidişini görüyor.
  • zaten ölü hayatı yaşıyorlar, uyu uyan çalıştan kurtulamamışlar ilave fedakarlık beklenmesi gerçekten zor bir durum.

    insanları açlık sınırının altında yaşatıyorlar, sadece temel ihtiyaçlar karşılanıyor, hayvani şartlardan kurtulmalıyız.
  • allahsız cehape gelse 2 yıl önce asgari ücreti 1500 lira yapacaktı. iyi ki gelmedi bence 1000 tl seviyesine çekilmesi yerinde olur. holdinglere para lazım, yalıda oturmayı kolay mı zannediyorsunuz? bakımı, hizmetçisi hep masraf. ayrıca üretim maliyetlerini düşürmek geliyor.
    milletimiz bu fedekarlığı yapmalı.
    asgari ücret 1000 tl olmalı. devletimizin itibarı için bu yapılmalı.
    zira itibardan tasarruf olmaz.
  • asgari ücret alanlar biraz daha fedakarlık yapsın ki bizim gibi zenginler biraz daha sırtlarından geçinelim zenginlikte bize yakın olan vekillerimiz birer tane iphone x alsın bu yıl . ben demiyem ha zenginler diyi
  • sözlükteki reza başlığı enflasyonuna kurban gidip arada kaynamış haberdir.
    15 yılda benzine,
    15 yılda doğalgaza,
    15 yılda temel gıdaya,
    15 yılda her şeye...

    kac kat zam geldi acaba..
  • adi konulmasi gerekir. en azindan 1 ay falan belese calissinlar.
  • sizi bilmem de bu haberi görünce ben keyiflendim, madem ekonomi çok iyi 1400 tl alan çalışan ay sonunu rahatlıkla getirebiliyor, o halde niye zam yapılsın ki, bilakis indirim yapılması gerekir. asgari ücreti umarım eskisi gibi 1000 tl'ye düşürürler. bu sayede halkımız devletimizden para almayarak ameriganın büyük oyununu bozacaktır hamdolsun.

    edit: gözünüze dizinize dursun, asgari ücret son 15 yılda 7,5 kattan fazla artmış, daha ne istiyorsunuz. asgari ücretin eskiden düşük olmasının sebebi kılışdar sesekayı batırmasıydı, hamdolsun bugün ak parti döneminde asgari ücret 7,5 kat arttı.
hesabın var mı? giriş yap