• oysa süper ligde topçu olsanız %15, bir alt ligde olsanız %10 sabit oranlı vergi ödüyorsunuz.
  • ohhh olsun.
  • halbuki asgari ücrete çalışmak yerine elmas ticareti yapsalar vergi falan vermeyeceklerdi.

    böyle kaderi sikeyim ben. keşke benimde babam, ileride cumhurbaşkanı olacak bir otobüs şoförünün saginda solunda yalaka olacak şekilde yaşasaydı. bende aynı genetik mirası devam ettirip yalakaliga devam edebilseydim.

    belki ben de fasfakir bir insan olarak, vergisi sıfır olan bir iş yapabilirdim. yaradanı severdim yaradandan ötürü.
  • salt kendisi için asgari geçim indirimi hesaplananlar için(bekar/dul/yahut eşi ücretli çalışan ve çocuksuz olanlar yani) mümkün değildir. gelir vergisi kanununun asgari geçim indirimini düzenleyen 32. maddesine eklenen hükümle bu kişiler için elde edilen net ücret, gelir vergisi tarifesinin artan oranlı tarifesi sebebiyle bir üst vergi dilimine girmeleri durumunda, aradaki farkın mahsup edilmesi suretiyle sene başında veya temmuz’dan itibaren alınan net ücretlere eşitlenir. peki evli olup eşi çalışmayanlar ve çocuklular için durum nasıl. bu kişiler her sene başında duyurulan asgari ücretten eşleri ve çocukları için de asgari geçim indirimi hesaplanması sebebiyle bir miktar fazla ücret alırlar. bu kişilerin de vergi dilimine girmesi halinde az önce bahsettiğim hükümden hareketle net ücretleri salt kendisi için asgari geçim indirimi hesaplanan kişilerin ocak yahut temmuz ücretine eşitlenir. yani başlıkta bahsedildiği gibi tarifenin bir üst dilimine geçen tutarın direkt bir üst dilim oranıyla vergilendirilmesi söz konusu değil.

    özetle bekar/dul ve çocuksuz olanlar için söz konusu değildir. bu durumda olmayanların ücretleri de buna eşitlenir. yasa hükümleri açık. bekar ve çocuksuz bir asgari ücretlinin temmuz ücretinden düşük ücret alma ihtimali yok. diğerlerinin de bekar ve çocuksuz olanların temmuz ayı net asgari ücretinden düşük ücret alma ihtimali yok. aksi yöndeki uygulama yasaya açıkça aykırıdır.
  • dünya âlem, 21. yüzyılda böyle bir devletçilik uygulaması görmemiştir.
  • arkadaş basın haberi nasıl veriyorsa, siz de öyle anlıyorsunuz.. türkiye’deki herkes kazandığı resmi paradan vergi verir. dolayısıyla zaten yılın ilk ayında da vergi alınır herkesten(asgari ücretli de dahil). % 15 vergiyle başlanan bu durum belli bir sınırı aşınca, sırasıyla %20,27,35 olarak devam eder.
    yani demek istediğim asgari ücretli ilk ayda yüzde 15 vergi verir, sonrasında %20’ye çıkar ve bu da sanki asgari ücretli bu aylara kadar sanki hiç vergi vermiyormuş da şimdi veriyor diye haber yapılıyor.
  • halihazırda 7103 sayılı kanunla kalıcı hale getirilen ilave asgari geçim indirimi nedeniyle olmayandır. brüt 2029,50 tl alan bir asgari ücretli ilerleyen aylarda gelir dilimini aşsa bile ilgili madde gereği üzeri agi ile tamamlanarak net 1.603 tl ödenmeye devam edilmektedir.

    buradan vergi dilimlerini artırmayarak asgari ücretin üzerinde maaş alan bordrolunun vergi yükünü azaltmayan hadi onu da geçtim ilave asgari geçim indirimi (20-30 tl) diğer çalışanlara çok gören devlete ne desem bilemiyorum.
  • ofçuk olmuş.
  • 2021 yılı asgari ücretleri ve vergi dilimlerinin belirlenmesi sonucunda, 2020’de eylül ayında %20’lik vergi dilimine girenler 2021’de ağustos ayında %20 üzerinden vergi ödemeye başlayacaklar.
    yalnız bu ücret zammı da tevekkeli iyi gaz yapıyor. (bkz: şaban oğlu şaban)
  • ekim 2018’de gerçekleşmemiştir. kümülatif vergi matrahı ocak ayında sıfırdan tekrar başlar. bu başlangıç %15 şeklinde olduğu için zaten hep vergi dilimindedir. ayrıca agi arttığı için asgari ücret tutarı düşmez. net 1603 tl olacak şekilde denkleştirme yapılır. bilmeden konuşmak falan ne bileyim kuşlar uçuyor...

    edit: 2018 vergi dilimleri:
    14800 tl’ye kadar %15
    14800-34000 tl arası %20
    34000-120000 tl arası %27
    120000 üstü %35
hesabın var mı? giriş yap