• satış fiyatı 39 liradır.

    (bkz: çüş)
  • 5.5 yaşındaki kızımın bayıldığı kitap. hergün 3-5 kadının hikayesini okuyoruz. babasına öğrendiklerini büyük bir keyifle anlatıyor kadınları ve hayatlarından çıkarımlarını.

    ilk gün ona yakın hikaye okuduk ve her seferinde çok şaşırdı. "anne bu gerçek mi?" masallar, gerçek hayat hikayelerinden daha gerçekçi geldi. bana yetersizmiş görünse de kızımın zevk alması, heyecanlanması, feyz alması kitabın puanını yükseltti gözümde.
  • evet, bir parça yüzeysel bir kitap olabilir. evet, bu önemli kadınların hikayelerini bir sayfacığa sığdırmak haksızlık olabilir. ama böylesi bir kitabın var olması ve birçok dile çevrilerek, binlerce çocuğa ulaşabilecek olması beni o kadar heyecanlandırıyor ki! ulan diyorum keşke küçükken böyle bir kitabım olsaydı.

    benim buna en yakın okuduğum şey ingilizce hazırlık sınıfında 13-14 yaşında okuttukları what a life diye bir kitaptı. kitapta önemli insanların hayatı her birine ayrılan birer ikişer sayfada anlatılıyordu ve marie curie'yi, maria callas'ı, babe zaharias'ı öğrendiğim anın heyecanını hala içimde hissediyorum. şimdi bu kitabı okuyacak olan çocukların yerine kendimi koyuyorum ve yerimde duramıyorum, çuval çuval alıp tüm çocuklara dağıtasım geliyor bu kitabı. çünkü sağdan soldan üzerlerine yağan pembiş dünyalarla, saçmasapan çizgifilmlerle kıyaslayınca elimizdeki en iyi alternatifin bu olduğunu biliyorum.
  • (bkz: overrated) bir kitap.
    hikayeler daha güzel yazılabilirdi, bir sayfaya sığdırmak için fazlasıyla kırpılmış hissi uyandırıyor insanda. tamam çocuklara yönelik yazılmış ama yine de az daha ayrıntıya girilebilirdi.
    geniş bir yelpazede 100 kişinin hayat hikayesi var içinde. transseksüel çocuktan korsan kızlara, bilim insanlarından kraliçelere..
    transseksüel çocuğun hikayesini kızıma okuyacağımı/okumasını isteyeceğimi sanmıyorum. bunları zamanı gelince zaten öğrenecek, şimdiden kafa karıştırmaya ne lüzum..
    michelle obama first lady olması münasebeti ile konulmuş sanırım, çünkü kocasının iki kez abd başkanı olmasından ve kendisinin de bu konudaki desteklerinden dem vurulmuş. yazarlar her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır mottosunu vermeyi amaçlamış olsa gerek..
    ruth harkness diye birinin hikayesi yazılmış, kadın pandayı yerinden yurdundan edip çin'den abd'ye hayvanat bahçesine getirmiş, bunun neresi örnek alınacak bişey. bir de kadını kaşif diye tanımlamışlar.
    hele o alek wek ne allasen. belki kadının kayda değer bir hikayesi vardır. ancak hikayeyi kırpıp kırpıp kuşa çevirdikleri için bu ne ki şimdi diyorsun okurken.
    daha çoğaltılabilir.. bunlar ilk anda aklıma gelenler.
    bunların yanı sıra kitapta güzel örnekler de var ama daha seçici olabilirlerdi. koskoca dünya tarihinde binlerce örnek alınası kadın gelmiştir, neden bu kadınların seçildiğini sormak istiyorum ben?
  • on numara bir fikir ile ele alınmış ve muazzam olabilecek iken; son derece yüzeysel kalınarak, duygu aktaramamış, taslak seviyesinde kalmış bir kitap.
  • boyle guzel bir fikir nasil heba edilebilir'in karsiligi olan kitap.
    ıcindeki hikayeler o kadar kotu ve zayif ki. ugruna yazildigi kadinin tum niteliklerini asagilayici.
    evet hikayeler okunacak gibi degil ama kitabi almis bulundugum icin soyle bir sey yaptim. kitabi karistirip elime gelen sayfadaki kadini eger tanimiyorsam arastiriyor, bilgi sahibi oluyorum.
    eger bu entry yi okuyor ve kitabi almayi dusunuyor iseniz, kitabi almayin. basliktan da cikin cunku zaman kaybi.
  • mukemmel proje ancak kof icerik. cizimler basarili, kitabin genel havasi buram buram arsivlik ancak icinde masal olarak yer aldigi iddia edilen tek sayfalik metinler, yalnizca metinler. hatta google translate cevirisi kadar duygusuz ve tekduzeler.
    cocuklara yazildigi soylenen bu kitap bence cocuk hayal gucune hakaret niteliginde, keske icerikteki kadinlar cocuklara hayat hikayeleri ile anlatilsaydi, fotograflari, yaptiklari gosterilseydi de cocuklar hafizalarinda kalanlarla kendi dillerinden masallar yazsalardi. iste bu gercekten asi cocuklara yarasir bir masalsilikta olurdu!
  • uyumadan önce başucumda durduğu yerden alıp, hevesle okuma hayalleriyle aşırı kazık fiyatına aldırmadan koşa koşa satın aldığım ancak diğer sözlük yazarları gibi 3 sayfa yani 3 hikaye okuduktan sonra bir kenara attığım kitap oldu ne yazık ki.
    bir gün bir kız çocuğum olur, 3-4 yaşına gelir, ancak o zaman ona okumaya başlayabilirim tekrar. o da beybim kafasını yormasın, beni dinlerken minnoş minnoş uyuyakalsın diye, yoksa içerik bildiğin kof.
  • kesinlikle alınması gerekir insana güven aşılayan bir başyapıt. tasarımı anlatımı gayet güzeldir. tek sıkıntısı fiyat 40 lira eder mi tartışılır. aynı para 6-7 tane şiir kitabı alınabilir üstelik. sanırım resimleme mevzuğundan dolayı bu kadar pahalı olsundu.
  • tıpkı yukarıda defalarca yazıldığı gibi: mükemmel proje, kof içerik evet. eğer bir yetişkin olarak almak istiyorsanız metinler çok sığ, hiç tatmin edici değil. o paraya değmez.

    ama illüstrayonları şahane olan kitap. özellikle bazılarına bakmaya gerçekten doyamıyorum. kadın ne güzel varlık ne güzel yaratık arkadaş.
    farklı illustratorler tarafından çizilse de mükemmel bir uyum yakalanmış kitapta.

    edit: ayrıca bir çocuk kitabı olabilir ama arka kapakta "her yaştan kadına" diyerek her yaşa hitap ettiği çağrısı yapılmış. dolayısıyla metinleri sığ bulma hakkım olduğunu düşünüyorum. ya da o zaman bir tane de bizim için yapsalardı. bak bu alan boş, bir düşüneyim ben bunu.
hesabın var mı? giriş yap