• (bkz: milat)
  • (bkz: sictik)
  • ''dooinnk!'' sesinin çıktığı andır. bir kaç saniyeliktir. farkında olarak yaşadığınızda, çok daha fazla keyif veren bir andır. herşey bitince ve o insandan artık nefret edince, hatırlanması gereken andır. size bir şeyler anlatırken, size gülümserken, bir anda bütün seslerin duyulmaz olduğu, bütün görüntülerin bulanıklaştığı andır. kendinize bile inanamadığınız, inansanız da inanmasanız da ayvayı ısırdığınız andır.
  • tek bir an değildir aslında bu. tuzaklarla doludur, oyun oynamaktadır. siz oldukça uzun bir zaman o anda takılıp kalacağınızdan sadece bir an olarak betimlenir. yalandır. ömürler sürer. ve ardınıza dönüp baktığınızda pek bir ömrünüz de kalmamıştır. bir tek o an vardır. bir de sonrası. bir de en sonrası... ve bu en sonrası anın anı olduğu, kanınızın yerde kaldığı noktadır.
  • daha onceden gormuslugunuz vardir onu, hatta belki oturup muhabbet etmisliginiz de vardir, hatta gayet yakinen tanisiyor olmaniz da mumkun. hayatinizdaki herhangi biri ama o, gordugunuzde kalp atislarinizi hizlandiran birisi degil netice itibariyle. buyuk ihtimalle bir arkadasiniz "sen ve x diyorum, bence iyi olurdu" dese "ay dalga mi geciyorsun, x mi, deli olma, ahaha!" dersiniz.

    ama bir anda bir sey olur. bir anda o kisi bir sey soyler, bir sey yapar, bir degisik bakar ve aslinda o bir anda cok sey olur. o kisi hayatinizin odagi olur, sizi -farkinda bile olmadan- bulutlarin ustunde yuruyormus ya da en derin kuyularda boguluyormus gibi hissettirebilir. sonra yukarda "ahahah!" diye dalga gectiginiz arkadasiniza gidip "ayyy, soyle dedi/yapti/bakti, of ya of" diye on kere, yuz kere anlatirsiniz o ani, bin kere de kendi kafanizda tekrar yasarsiniz. aslinda o asik olunan an kafanizda loopta kalmistir ve insan oglunun en guzel hali -bence- o loop'ta kendini kaybetmis bir sekilde kendi kendine sirittigi halidir. bu nedenle de entryme son verirken diyorum ki: "asik olalim, olduralim!"
  • nirvana ya ulasilan andir.
  • hiç bir zaman anlaşılamayacak olunan andır. bazen kızmayla başlar bazen anlamsızca bakmayla ama kesin kanaat o an verilemez. kanat verildiğinde ise artık çok geçtir. artık sadece yaşamak vardır yaşanılacakları, gerisine güç yetmaz, nefes yetmez, akıl yetmez...
  • "hayatinin askiyla karsilastiginda zaman durur derler, bu cok dogru. ancak zaman yeniden harekete gectiginde hizla akip gider"
    (bkz: big fish)
  • siyah beyazdan renkli televizyona geçiş ani gibidir. aşk bittiğinde ise televizyonun tüpü bitmiştir, yenisi kendinden pahali.
hesabın var mı? giriş yap