• yeni bir hak türü sanirim. bunu da sağolsun la monde gazetesinde yayinlanan yüze yakın kadın tarafindan imzalanan bildiri sayesinde öğrendik. metnin bir kısmında şöyle diyor:

    "tecavüz bir suçtur ancak birini ısrarla ya da sakarlıkla baştan çıkarmaya çalışmak suç değildir."

    devamında erkeklerin kadınlara asılma hakkının olduğunu, bunu engellemenin cinsel özgürlüğü etkileyeceğini, kamu yarari geregince kadinlarin bu derece korunmaya calisilmasinin puritenlik oldugunu ve her şeyi taciz saymanin kadinin guçsuzlugu algısı yaratacağından bahsediyor özetle.

    öncelikle kur yapma hayatin olağan akışına uygundur doğaldır. kadin da erkek de sansini denemeye dair karsi tarafa kur yaparlar ve yapmaktalar. bunun sınırı da rahatsizlik verici ve bedene yonelik eylemlerde bulunmamaktir; ama kur yapma hadisesinin sinirini genisleterek bunu asılma hakki özgürlüğü gibi sacma sapan bir adla sunarsak hakkın özü gereğince pesinen kabul edilmis sekilde ( metinde sadece erkekler için vurgulandığı için ) erkeklere öyle bir alan yaratmis oluriz ki özel hayattan tutun da bir çok alanda rahatsizlik veren istenmeyen hareketler meşrulaşmis olur. örnegin taciz fiilini suç tanımından çıkarmak gerekir. çıkarırsak da mahrem alan diye andığımız özel hayatımızın dokunulmazlığı hatta bedeni dokunulmazligimiz ortadan kalkar. amac her seyi taciz icine sokmayin serzenisiyse bu farkli bir sekilde anlatilabilirdi boyle bir metne ve bu garabet hak ve özgürlük tanimina gerek yoktu. bu acidan ben bu tabirin kullanimini yanlış ve gereksiz buldum. metni de son derece gereksiz bulduğum gibi.

    bu arada imzacilar arasında bir isim var ki oy ki oyy demek istiyorum. ünlü dominatrix catherine robbe grillet. erkekeri ve kadinlari domine etmeyi varoluşsal bir felsefeyle kurgulayan ve bunu içselleştirmiş sayısız kölesi olan catherine.... yüce gönüllü bir hareketle metni imzalamış. ama ayni catherine keşke kadınların da erkeklere asılma özgürlüğünden de bahsetseymis. o zaman icsel tutarliligi yakalarmis kanimca! bu haliyle kendisiyle çelişiyor. seksi cinsel ozgurlugu falan topyekun savunmuyor. bu metinle sadece her kosulda erkeklerin cinsel ozgurlugunu savunuyor. cekince koymasini beklerdim.garip gercekten!
  • taciz ile kur yapmayı birbirinden ayırmak gerekiyor ve püriten bit ahlakcilik yapmamayı da bilmek .
hesabın var mı? giriş yap