• 15 haziranda biontech 1. doz aşımı oldum. solak olduğum için hemşire sağ koluma yaptı aşıyı. herhangi bir sorun da yaşamadım.

    fakat, aynı şekilde solak olup sağ kola aşıyı yaptırmak isteyen bazı arkadaşlarım hastanede aşı için sol kolun zorunlu olduğu şeklinde bir geri dönüş aldıklarını söylediler.(hemşireler ve doktorlar söylüyor bunu) açıkçası internette bakanlığın sitesinde de konuyla ilgili net bir bilgi bulamadım.

    ekşici sağlıkçıların eminim konuyla ilgili söyleyecekleri bir şey vardır. aşını hangi kola vurulduğunun bir önemi var mı sayın sözlük?

    edit-1: yazar bir arkadaşımız link bırakmış. görsel sağlık bakanlığının aşı uygulama kuralları için hazırladığı bilgilendirmede şu ifade var. "aşı sonrası istenmeyen etki takibi yapılabilmesi için tercihen sol koldan uygulanması tercih edilir." istenmeyen etki takibi sadece sol koldan mı yapılıyor? çok kafa karıştırıcı bir ifade.

    edit-2: özelden yazanlar da var. solak olmasına rağmen aşıyı zorunlu olarak sol koldan vurulanların sayısı hiç az değil. anladığım kadarıyla konuyla ilgili sağlıkçıların kafası da karışık.
  • olmayan durumdur. bana tercih hakkı tanındı oradan biliyorum.
  • ilkini sol, ikincisini sağ koldan yaptırdım. gerekçesi sorulmadı.
  • bana orta koldan yaptılar. benim bedenim benim tercihim.

    tanım: covid aşısını ne taraftan vurdursak daha faydalı olurun tartışılması.
  • kisinin siyasi tercihi ile ilgili bir durumdur. sagci iseniz sag koldan, solcu iseniz sol koldan yapiyorlar. ben liberal oldugum icin alnimin ortasindan vurdular.
  • benim de merak ettiğim durumdur. ben de solak olduğum için sağdan yaptırmak istedim ama yapan kişi kabul etmedi ve aşının sol kol için uygun olduğunu söyledi. öyle çok şiddetli bir ağrım olmadığı için sorun olmadı ama gerçekten dediği gibiyse sağdan olanların durumu ne olacak? aşının etkisi daha mı az olacak, nedir yani? ya da neden bu konuda bir kısım aşı uygulayan farklı davranıyor, bilgi eksikliği mi var?
  • kalp soldan atar ve öyle attığı için...

    bir dakika ya o farklı bir şeydi sanki.

    tanım: en iyisi orta yolculuk efenim.
  • sağlıkçıların doktorlar da olmak üzere çoğu cahildir.

    bilimsel olarak yüzlerce araştırma ile kanıtlanmış şeylerin tersini savunan birçok doktor da gördüm. dünyanın çoğu yerinde de böyledir büyük ihtimalle bilemiyorum ama bizim sağlıkçıların genelinin okumadığı kesin bir konu.

    böyle diyince diktirlir mi iyi biliyiz siz mi diyorlar. lan doktorların hepsi farklı şey söylüyor zaten. daha dün bir doktor çıkıp aşının içinde ne olduğu belli değil aşı yapan sağlık çalışanlarını yargılatacağız diye sözler söyledi.

    yarın bir gün buna tedaviye gideceksin. bir şeyler sallayacak, cahil sağlıkçı çok dediğinde de diktir mi iyi biliyi sin mi diyecekler sana.

    türkiye'de sağlık işi tam bir şans işi.
  • dis fircalamak orucu bozar mi, sunu yaptim abdestim bozulur mu tadinda bir suphe.

    niyetiniz onemli arkadaslar.
    niyetiniz iyiyse, sag kol sol kol farketmez
hesabın var mı? giriş yap