• üst edit: başlık sebebiyle akpli sanılıyorum. bu entryi yazan sapına kadar antiakplidir ve bu entry belli bir muhalif tiplojisi üzerinden muhaliflere tavsiyeler içerir.

    24 haziran 2018 genel seçimleri ve 24 haziran 2018 cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde muhalefetin akp kadar olmasa da uğraşması ve ikna etmesi gereken topluluk.

    bu olaya başka başlıklarda zaman zaman değindim ancak her geçen gün farklı örneklerini gördükçe ayrı bir başlık açılması gerektiğini ve insanlarda farkındalık yaratmak gerektiğini düşündüm. olabildiğince toparlayarak anlatmaya çalışacağım.

    2014 yerel seçimleri öncesi tatava yapma bas geç diye sesleniliyordu bu kitleye. kısmen işe de yaramıştı. ancak bugünkü durum o zamankinden çok daha kritik olmasına rağmen sözlükte ve basında örnekleri görülen bu kitlenin, akp'ye karşı bu zamana kadarki en iyi ve proaktif stratejiyi uygulayan ve erdoğan'ı hata yapmaya iten muhalefete (meclis için ittifak, cb için çatısız alfa, karizmatik adaylar), dolayısıyla bizim geleceğimize zarar vermeye başladığını düşünüyorum. yani bu kitle tam biz düelloya tutuşmak üzereyken rakibe doğrudan destek vermese de, bizim cebimizdeki silahı alıp bizi teçhizatsız bırakıyor, ama isteyerek, ama istemeyerek. bindiğimiz dalları kesiyor. örneklerle açıklayacağım.

    önce şununla başlayalım. erdoğan 16 senede binlerce ceviz kırdı. yeri geldi açılım yaptı, neredeyse apoyu çıkartıp miting yapacaktı, milliyetçiliği ayaklar altına aldı. sonra gitti mhp ile ittifak yaptı. fetönün operasyonlarıyla yüzlerce insanın hayatı karardı, kozmik odalara girildi. sonra kandırıldık dedi. bir gün lozan'ı anarken ertesi gün lozan ihanettir dedi. atatürk posterini genel merkezine astırdı, sonra gidip mısır püskülünü hastanede ziyaret etti. uzatmayayım, hepiniz bu örnekleri yeterince biliyorsunuz. erdoğan'ın seçmeninin negatif veya pozitif kayda değer herhangi bir eleştiri getirdiğini gördünüz mü? hayır. bugün en saçma sapan şeyleri bile savunan büyük bir kitle var. başta ince'nin ve akşener'in sonra genel olarak tüm muhalefetin mücadele etmesi gereken kitle bu derece irrasyonelliğe ulaşmış fanatik bir kitle.

    mevcut yangının boyutunu tarif etmek için de şunu yazalım. erdoğan'ın önünde artık atacağı tek bir adım kaldı başkanlıktan sonra. ünsal ünlü'yü takip edenler bilir, kendisi erdoğan'ın kazanması halinde bu seçimin son seçim olacağını söylüyor. evet artık tek bir adım kaldı atılacak ve erdoğan emin olun, o tek adımı da atacaktır. ekonomi elinde patlasa da, ülke savaşa girse de bu değişmeyecektir. bu zamana kadar hep adım adım ilerledi, insanları aşama aşama bir şeylere alıştırdı ve artık son bir adım kaldı. dolayısıyla evi yangından kurtarmamız için son zamanları yaşıyoruz. yoksa ev yangınla çökecek.

    şimdi mevcut durum bu iken, ben pozitif eleştirilerin yapılmasını doğru buluyorum. örneğin ince'ye mitinglerinde tespit edilen eksikler ve yetersizlikler için ilgili başlıklarda öneriler yazılıyor. pozitif eleştiri budur. beğenmediğinizi söylersiniz ve gerçekçi ve akılcı öneriler getirirsiniz. tabi burada şu akılda tutulmalı. ince ve akşener
    2. turda çok farklı kesimlerin oyuna muhtaç. o yüzden her seferinde sizin hoşunuza gidecek şeyleri sizin hoşunuza gidecek şekilde söyleyemeyebilirler. sizin genel söylemine ve vizyonlarına bakmanız gerekiyor.

    bu başlığı açma sebebim aşırı duyarlı goygoycu bazı muhalifler negatif eleştirilerle bizim mücadelemizi sekteye uğratıyorlar. erdoğana ve onun fanatik kitlesine malzemeler üretiyorlar, muhalefetin moralini bozuyorlar. onun yanında bazı önemsiz ve gereksiz yerlere vurgu yaparak enerjinin doğru yere harcanmasına da mani oluyorlar. bir de akşener-ince arası kavga çıkarmaya çalışanlar var. işte örnekler:

    1) (bkz: 11 mayıs 2018 yılmaz özdil yazısı)

    kaynak: https://www.sozcu.com.tr/…-ozdil/dertlesme-2400567/

    muharrem ince nasıl denir, nevi şahsına münhasır bir insan. yeri gelince kuantum diyebilen, yeri gelince kavgaya çağrılacak adam profilinde birisi. daha ilk gün bütün adayları ziyaret edeceğini, farklı illerdeki mitinglerde farklı konuşmayacağını söyledi. sadece erdoğan dışındaki adayları ziyaret etse, "erdoğan'dan nasıl korktu?" deneceğini yılmaz özdil bilmiyor mu? peki görüşme çıkışında ince gibi birinin bile erdoğan ile "şöyle kavga ettim, böyle dalaştım" demeyeceğini bilmiyor mu? ikinci turda akp'den mutsuz az bir kesimin, en azından tek bir insan bile olsa, sempatisini kazanabileceğini bilmiyor mu? bence biliyor ama goygoy yapmak çok tatlı.

    2) "hdp milli ittifakın dışında, hdp seçmeni ikinci turda oy vermez."

    siyasette 2+2=4 etmeyeceği en basit ve bilinen kurallardandır. aşağıda da değineceğim şekilde, ince sadece demirtaş'ı ziyaret etti diye oy vermeyeceğim diyen okumuş insanların olduğu bir ülkede 2+2'nin muhalefet açısından 3 edeceği çok bariz. pkk ile bağını koparamayan hdp işin içine girer girmez, birçok milliyetçi hassasiyeti olan insan boş oy verecek hatta erdoğan'a vereceklerdi. bu da seçimi daha baştan kaybetmeye neden olacaktı. ince bu durumu pozitife çevirmek demirtaş'ı ziyaret etti ve ilk mitinglerinden birini hakkari'de yaptı. ikinci turda hdp seçmeni demirtaş'ı hapse atan erdoğan'ı desteklerse kendi bilecekleri iş. ben özellikle büyükşehirlerde yaşayan hdp seçmeninin ikinci turda erdoğan'ın karşısındaki insana oy vereceklerini düşünüyorum. ankara'da 2014 yerel seçiminde mansur yavaş'a oy veren hdpli tanıdığım vardı. "melih gökçek'e karşı şeytan aday olsa, şeytana veririm" demişti.

    3) "sosyalistler akşener'e oy vermez."

    bir susera da yazmıştım. seçim ikinci tura kalırsa hele bir de mecliste akp-mhp azınlık kalırsa ve hdp barajı geçerse, ince'yi de yardımcısı ilan ederse birçok sosyalist oy verecektir. önceki maddede bahsettiğim gibi ankara'da biri de benim tanıdığım hdplilerin önemli bir kısmı mansur yavaş'a oy verdiler, gökçek ve erdoğan'ın karşısında şeytan olsa verilir düşüncesiyle.

    akşener'in doksanlardaki halini hatırlıyorum ve sevmiyorum ama öyle bariz bir ırkçı sözünü ya da paylaşımını duymadım. ama milliyetçi birisi tabi ki ve erdoğan'a bin kez tercih edilir.

    4) "ince demirtaş'ı ziyaret etti, oy vermem."

    cevap: (bkz: muharrem ince'nin demirtaşı'ı ziyaret etmesi/@goldencrab)

    5) "ince anıtkabir'de dua okudu. laik ülkede siyasi lider göz göre göre dua okur mu?"

    cevap: (bkz: #76763358),

    6) "ince erkekçe kelimesini kullandı. kadınları aşağılıyor"

    ablam, feminizm duyarı kasacak noktada değiliz. en azından konutundan vapurdan çıkan kadınları gözetlemeyeceğini, kimsenin kıyafetine karışmayacağını bildiğimiz bir adayımız var.

    şimdi muharrem ince ve akşenerle ile ilgili çeşitli goygoy ve aşırı duyarlılık örneklerini çeşitli başlıklardan kopyala-yapıştır yapıyorum. bunların hiçbiri pozitif eleştiriler değil, hepsi de ayağımıza sıkan şeyler:

    * alcapone34: "bugün ki rize mitinginde: ‘’önce 81 milyon,iri olacak,diri olacak,bir olacak’’ demiştir.rte ile ne görüştüler,ne hakkında konuştular bilmiyorum ama bu şekilde cümleler kurmaya devam ederse oyum merak akşener’e...
    adam senin partine çöplük desin,sen mitingde rte’nin ağzıyla konuş valla helal olsun."

    - böyle bir konudan oy değiştiren biri yarın akşener de istemediği bir şeyi yaptığında boş oy kullanır.

    * ben de kaan: "hepsini siktiret de madem bu kadar vasıflı, basarili bir halk adamiydi neden kurultayda tukaka yapildi da simdi de "gel la buraya muğarrem diyerek" cb adayi yapiliyor ? chp yi eleştiriyorum diye akp li diyenlerin de beynini sıkıyım kemalden farkınız yok kendi içinizde muhalefete bile. "

    - bugün yazılmış. hakikaten ilk kez böyle bir eleştiri duyuyoruz, kimse daha önce söylememişti. kendisini tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

    * sessiz simsar: "kendisinde cumhurbaşkanı duruşu göremediğim adaydır. etkileyici konuşuyor fakat gırtlaktan konuşuyor gerçekten rahatsız edici, dili daha çok mahalle ağzı ayrıca yürüyüşü, hareketleri pek bir aceleci, ağırlığı yok. giydiği takım elbiseler bile vücuduna oturmuyor. acilen yeni danışmanlar edinmeli. biraz entellektüel görünmeli. zeki birisi olduğunu düşünüyorum fakat daha akıllı hareket etmeli. son olarak 2. turda yüzde 45 civarında oy alacağını tahmin ediyorum."

    - bu ortaya karışık hem negatif hem pozitif olmuş. erdoğanda ilk saydıklarının kaçı olduğu halde 16 senedir bu ülkeyi yönetiyor, haberi yok anlaşılan.

    * karizmatik bir nick olsun: "bence bir kifayetsiz muhteristir. anlamını bilmeyen araştırsın. tabanı "neden chp'li aday olmuyor" diye gaza getirerek abdüllatif şener'in muhtemel adaylığını ve cumhurbaşkanlığını engellemiştir. kendisinde başkan olacak aura yoktur ve bu mitinglerde açıkça görülmektedir. chp'li histerisi yüzünden bir kurtulma şansı daha güme gitti. meral ve selo dışarıdan destek alamayacakları için tek umudumuz temel kaldı. "

    - şener'in adaylığını destekleyebilir bir insan ama artık olan olmuş, aday çıkmış. daha ne konuşuyorsun? bu bir. başkan aurası ne demektir, erdoğan'da var mıdır? bu iki. "ince'nin şansı yok, temel'in şansı var" demek goygoyun dibidir. bu üç.

    * yomrali: "fetöcülerin sağında solundan ortasında göbeğinden üstünden altından kim geçmişse güvenmem . zamanında hoca efendi diyen tüm ağızlara zıkkım . "

    - kadın "varsa bir bağım çıkarın ortaya, tutuklayın" dedi. "yedi göbekten bir tanıdığımın bağı varsa istifa ederim" dedi. hiçbir şey çıkaramadılar. sadece fetöcü diye çamur atıyorlar. kadın sevmesemde 28 şubata karşı durmuş bir isim ve 28 şubat fetö'nün işine gelmişti baya. fetöyle bağı olsaydı emin olun, çoktan ortaya çıkarırlardı ve içeri atarlardı. demek ki somut hiçbir şey yok.

    son söz: lütfen ayağımıza sıkmayın, goygoy yapmayın, küçük detaylara takılmayın, akşener ve ince'ye pozitif eleştirilerle yol gösterin, 2. tur için bir arada olmamız gerektiğini, bazı şeyleri görmezden gelmemiz gerektiğini unutmayın.
  • “bir ahbabımın başörtülü gelininin kafasına penisleriyle şap şap vurmuşlar” kadar duyarlı goygoycu değildir bence.
hesabın var mı? giriş yap