• emine erdoğan öncülüğünde cumhurbaşkanlığı himayesinde çıkmış gastronomi kitabı. normal şartlar altında emine erdoğan kitap yazdı deseler almam elbette ama kitapta pek çok şefin ismi var. henüz satışı yok. çıkınca bir kitapçıya gidip incelemek istiyorum. baskı kalitesi vs bakınca baya pahalı olacağa benziyor. kitaba akademisyenler danışmanlık yapmış.
    çıktığında inceleme fırsatım olursa editlerim. geçenlerde ömür akkor'un bir storysinde acun filan vardı. ben de ne alâka demiştim. kitap tanıtımın programından bir kareymiş sanırım.
  • tum tariflerdeki malzeme miktarlari yarim porsiyon a gore verilmistir.

    (bkz: emine erdoğan'ın porsiyonları küçültelim çağrısı)
  • tc cumhurbaşkanlığı himayesinde, kültür ve turizm bakanlığının yayını olarak çıkan; ülkemizin en önde gelen şeflerinden bazılarının ve yemek kültürü alanında yıllardır çalışan saygın akademisyen, yazar ve araştırmacıların katkıda bulunduğu türk mutfağının temel bir çok yemeğinin orjinal reçetelerini kayıt altına alan kültür dünyamız için gerçekten kıymetli bir çalışmadır.
    emine erdoğan’ın sadece önsözünü yazdığı bu eserin uygulama şefliğini yaşayan en büyük şeflerimizden olan ali ronay yapmıştır.
    çalışmada emeği geçen şef, yazar, danışman, görsel tasarımcılar ve akademisyenlerin politik fikirleri son derece çeşitlidir.
    diyebilirim ki; ülkemizde artık alışageldiğimiz üzere liyakatsiz insanlara iş ihale etme geleneğinden tamamen farklı olarak bu kitap, işin erbaplarınca gayet temiz, titiz ve emek verilerek hazırlanmıştır.
    kitabın prestij kitap olması, baskı kalitesi ve büyük oranda tanıtım için diplomasi vb alanlarda kullanılacağı düşünüldüğünde oldukça yüksek bir maliyetinin olacağı öngörülebilir.
    kitabın maliyeti için telafuz edilen yüksek rakamlar gerçekten söz konusu mudur bilemesem de bu kitabın nitelikleri düşünüldüğünde hayli yüksek bir maliyetinin olduğu, olabileceği tahmin edilebilir diye düşünüyorum.
  • vay anam vay, ,israfa bak, lan sen vatandaşına çadır veremiyorsun daha, bu ne artık ya, bu yalakalığın bir sonu olmalı artık!!!

    "kültür ve turizm bakanlığı’nca 1952 yılında başlatılan milli kültür eserlerinin basımı ve yayımı projesi’nin 2022 yılına yönelik verileri, iktidarın kamu kaynaklarına yönelik hoyrat tutumunu ortaya koydu. emine erdoğan’ın önsözünü yazdığı, bakanlığın 2,6 milyon tl harcadığı, “asırlık tariflerle türk mutfağı” isimli kitaptan proje kapsamında 2022’de 12 bin adet yeni basım yapıldığı bildirildi."

    https://www.birgun.net/…lari-ailenin-emrinde-425967
  • bir kitap düşünün ki vergilerinizle yazılıyor. (2,6 milyon tl). sonra tekrar size satılmaya çalışılıyor. öyle az buz bir para da değil 300 liradan fazla (5 nisan 2023 tarihiyle 378 lira).

    buram buram kul hakkı yenmiş, buram buram vergilerimiz çarçur edilmiş. ama burası "yeni türkiye". senin vergilerin harcanır, hakkını yerler ve ses çıkartmamanı beklerler.

    ayrıca kitap google'da "asırlık tariflerle türk mutfağı pdf" aramasıyla ücretsiz bir şekilde bulunabiliyor. zaten yeterince para vermişiz, bari pdf'ini bulabilelim.
hesabın var mı? giriş yap