• tek iyi yanı, 4 gün boyunca kendi içine sıçmış er ve erbaşın büyük patlama sonucu bir sıçışta tıkadığı tuvaletlerdeki o leş kokuyu duymamak olduğu durum. herkes bomba atılmışçasına tuvaletten kaçarken sen elini kolunu sallayarak, bir kahraman edasıyla tuvalete girersin. bunun dışında istirahat alamazsın ve içtimada hazır oldayken dudağına doğru tuzlu tuzlu süzülen sümüğüne hiçbir şey yapamaz, öyle malak gibi komutana bakarsın. işte acizlik o an yaşadığındır. o sümük çeneye kadar, gıdıya kadar* gıdıklaya gıdıklaya süzülür ve sen az da olsa frenlemek için burnunu çekip durursun. çünkü ancak bunu yapabilirsin, aşırı agresif bölük komutanının karşısında elinden gelen tek şey budur.
  • kısa dönem askerlik maceramda bir kere yaşadığım can sıkıcı olay. üstüne yetmezmiş gibi bir de koğuş alçı ve boya oluyordu, nem içinde kalmış çarşaflarda burnumu çekerek yatmak güzel bir deneyimdi.
  • yasaktır.
    askerde hasta olmak yasaktır.
    ancak nezle olduysan, ilk gün vurulan üç aşıyı olmamışsın demektir. (bkz: cossss)
    sonucu dayaktır.

    ayrıca; (bkz: bitmez)
  • askerde bırakın hasta olmayı burnu bile akmamış birisi olarak çok şanslıyım..
    hiç tercih edilecek bişey değil..
    istirahat alsan bile çekilmez o hastalık..
  • askerliğiniz bitene kadar nezlesiniz demektir.
  • novalgin + c vitamini karışımı yemenize sebep olan olay
  • beraberinde öksürük de varsa tadından yenmez.
    komutandan izin alınır.
    gata'ya gidilir. muayene bittikten sonra ankara'da biraz gezilip, 5'e doğru birliğe teslim olunur.
  • ben sık hastalanan bir insanım. ama skerde sadece bir kez hasta oldum ki oda çok abartılı değildi.

    askerde yemekler belli kalori ve vitamin sınırına göre yapılıyor. ayrıca kıyafetlerde son derece iklima uygundur. tabii yer ve zaman göre değişir ama askerde genellikle sağlık durumu daha stabledir.

    ps. bu girdi son derece subjektiftir.
  • yazılı kuralı vardır mutlaka, uygulamaya gelince askerliğinizi yaptığınız yere göre yazılı kuralın işleyip işlemeyeceği farklılık gösterebilir.

    asker üşümez, asker hasta olmaz, asker x olmaz mottosunun gazı ve komutandan çok komutancılık oynayan kişiler nedeniyle acı sonuçlar doğabiliyor.

    4 aylık yedek subaylık eğitimi sırasında bir arkadaşımız nezle oldu. revire gitmesine izin verilmedi. üzerine bir kaç gece üst üste yapılan gece eğitimi sırasında hastalık ilerledi ve arkadaşımız sancılar içerisinde gataya kaldırıldı. sonuç; böbrekler gitti, arkadaşı ertesi hafta çürüğe ayırarak askerlikten muaf tuttular.
hesabın var mı? giriş yap