• türk insanının hastalıklı huylarından biri. kendim askere gidene kadar bilmezdim (cuma günü gidiyorum) öğrendim. gerçekten var böyle bir şey. hazırlıklarınızı yapmışsınız, çantanızı hazırlamışsınız, psikolojik olarak da hazırsınız ve artık günü gelsin de gideyim diyorsunuz ve bir akraba ya da komşu (birkaç da olabilirler) saçma sapan konuşarak keyfinizi kaçırıyor, sizi geriyor. tabii eve size hayırlı tezkereler dilemek için gelmiş olduklarından, ters bir şey de söyleyemiyorsunuz ayıp olur diye ama o insan gidene dek iliklerinize kadar moralinizi bozup sizi germeyi başarıyor.

    edit: entrym için bedelli ağlaması diyenler olmuş. bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak doğru değildir arkadaşlar. bedelli değilim kısa dönem gidiyorum. saygılarımla.

    askerden döndükten sonra edit: askerden döneli 2,5 ay kadar oldu ve denk geldim bu başlığa, sonradan yazılan entryleri okuyayım dedim, birçok kişi bedelli ağlaması demiş. bizim insanımızın en büyük sorunlarından biri bu işte, aslında ne olduğunu bilmeden, öğrenmeye de gerek görmeden önyargılı bir şekilde eleştirmek.
  • -gidip de dönmemek var kardeşim, hakkını helal et.
  • çok rahat bir askerlik yaptım.
    ama 1 gününü dahi hatırlamak istemiyorum.
    sen takma ama seninki iyi geçer belki.
  • en sinir olduğum hareket.

    tam geçen sene bu zamanlar askere gittim. gitmeden 1-2 ay önce falan çalıştığım yere bi çocuk girdi, anlatıyor askerlik böyle sıkıntılı, böyle acayip tipler var falan, öyle bir anlattı ki, kendini gamsız biri olarak tanımlayan ben, iki gün uyku uyuyamadım, rüyamda anlattıklarının abartılı hallerini falan görüyorum, sürekli uyanıyorum, felaketti.

    sonra baktım çocuk hala devam ediyor, aldım karşıma düzgünce konuştum. bak dedim sen bunları yaşamış olabilirsin, ama bana da daha şimdiden bunları anlatıp da germene gerek yok. sen anlatınca gitmekten vazgeçme gibi bir lüksüm de yok, mecbur gideceğiz bu askere. sonra güzel şeyler anlatmaya çalıştı.

    sonuç olarak kötü bir askerlik geçirdim, anlattıklarının da bazılarını bizzat yaşadım. ama bu tamamen şans işi. yüksek ihtimalle rahat bir askerlik yapacaksınız. önceden bunları kafaya takıp da can sıkmaya gerek yok.
  • "eski askerlik yok ama şimdiki askerlik de iyileştirilmiş sayılmaz" denilecek durumdur. gidin de görün.
  • en önemlisi de giderken kafasındaki askerlik hayali
  • bedelli hakkından yararlanamadığım için çevremdeki bedelli yapıcak arkadaşlarıma her gün yaptığımdır.bir gram utanmıyorum.
  • toplumda gelenek haline gelmiş bir durum.biraz da çekememezlikten kaynaklanıyor.
    ben yaşadım,o da yaşasın aynısını ya da daha beterini yaşasın ki,beni anlasın durumu kısaca.
  • (bkz: full metal jacket) filmini izletmek. *
  • orospu çocukluğu kategorisindeki eylemdir...
    bundan zevk alanlar var. git bir acı çek, bir sürün, bir çavuşun tokadını ye, bir tuvaletteki bokla sabah selamlaş falan cümlelerini çok duydum...
    özellikle "lan sabah 5:30'da çavuş kulağının dibinde bir bağıracak koğuş kalk diye, ananısını sikeyim o sıcak yataktan kalkmak sana o kadar zor gelecek ki, sike sike kalkacaksın buz gibi suda traş olacaksın, eşek gibi içtimada bekleyeceksin" cümlesinde iptal olmuştum gülmekten...
    velhasıl acı çekilmedi...
    rahat olun...
    (bkz: şafak almak)
    edit:imla...
hesabın var mı? giriş yap