• askere gitmeyecek, orduya bedenlerini ve onurlarini teslim etmeyecek olan yazarlardir.

    ayrica, durmadan sozlukte parlayip duran "bilmem kacinci donem askere gidecek sozluk yazarlari" basliklarini gordukce ve bu ya da buna benzer bir basligin henuz sozlukte bahis konusu edilmediginin farkina varinca, kendisi, ulkesi ve o parildayan basliklarin altini dolduranlar icin uzuluyor olmasi da kuvvetle muhtemeldir.

    post scriptum:
    birileri yanlis okumus yazilani ve bu yanlis anlama uzerinden cevap vermeye calisiyorlar. yukaridaki yazinin hicbir tarafinda, birisine "onursuz", "serefsiz" falan denmemektedir. obur yandan, bu bir gercektir ki; askerlik sirasinda bedeniniz ve onurunuz, namusunuz, serefiniz artik nasil adlandirirsaniz onu orduya teslim edersiniz. "yok, hayir" diyeceklere de ettilerse askerlik yeminlerini hatirlamalarini, etmedilerse, askerlik yeminine bir goz atmalarini onermek zorundayim.
  • askere gidecek olan yazarlardır. keza
    (bkz: tsk'dan reddedilemeyecek bir teklif almak)
  • askere gidenleri onursuz ilan eden süperzekalıları barındırır.

    ayrıca pembe tezkere veya yurtdışına kaçış dışında gitmemek şu an için sıkar biraz

    edit:

    "askere gitmeyecek, orduya bedenlerini ve onurlarini teslim etmeyecek olan yazarlardir." sağlamasını alalım;
    "askere gidecek, orduya bedenlerini ve onurlarini teslim edecek olan yazarlardir."

    eee?

    edit2: antimilitarist ve vicdani retçilerle alakaları olmayıp varmış gibi yapanları da barındırır.

    yerim senin o havalarını...
  • sözlükteki vicdani retçiler ve total retçiler diyebiliriz kendilerine. türkiye her erkeğin asker doğduğunun varsayıldığı bir ülkede bu dayatmalara karşı çıkanların maruz kaldıkları muamele göz önünde bulundurulduğunda maalesef sayılarının fazla olduğunu sanmıyorum. bu ülkede askerlikten nefret eden ve kimsenin askeri olmak istemeyen zannettiğinizden çok kişi vardır ama bunların hemen hemen hepsi bu fikirlerini ortaya koymanın beraberinde getireceklerini yaşamayı göze alamadığı için bir şekilde askere gider.
  • (bkz: ss kurali)
  • kusura bakmasınlar ama ikiyüzlülük yapan insanlardır bunlar.

    neden askere gitmek istemiyorsun? askeriye denen kurum senin hayat görüşüne ters mi? olabilir. "bütün dünya silahsızlansın, kurşun diye birşey olmasın" diyor olabilirsin. kim demiyor ki bunu? ben de diyorum. keşke silaha falan gerek kalmasa diyorum. ama silah var ve silahı eline almış teröristler var. benim, sevdiklerimin suçsuz insanların canına kastetmiş teröristler var. kötü insanlar var. bunları kim durduracak? konuşarak halledicez herhalde.. sen hallet madem. "onurunla" git, "onursuzların" yapamadığını yap. ne de olsa "askeriye" denen şeye karşısın sen.

    askeriye denen şeye karşı olmadığını düşünelim. "ben askerlik yapmamayım, benim vücudum, bünyem böyle şeyleri kaldırmıyor. ama onursuz olanlar gitsin askere, benim götümü de korusunlar" mi diyorsun arkadaşım?.. ya da "paralı askerlik gelsin, isteyen profesyonel asker olsun, onurunu da satsın" mı diyorsun?..

    adama sorarlar o kadar şehit olan asker ne için öldü diye? onların kanı niye aktı diye? onları da mı onursuz ilan ediyorsun ulan?

    zamanın ötesinden edit: kendimden utandım mına koyim. bir yerde seni korumak için 20 yaşında insanlar ölsünler, sen burda kendi kendinle çeliş ve onlara "onursuz" de.. hiç mi vicdan yok ulan?
  • (bkz: absent)
  • askerde mesleklerine göre görev yapsalar belki büyük çoğunluğu vazgeçecek yazarlardır.

    ben bu grupta değilim, savaşlar olmasın insanlar ölmesin diyen bir sevgi pıtırcığı olsam da, ülkenin şartları, bulunduğumuz coğrafya ve gerçek koşullar nedeniyle askerlik hizmetine karşı çıkmıyorum. ama mesleğimi yaparak hem kendime(tecrübe kazanarak) hem de ülkeye daha yaralı olacağımı düşünüyorum.
  • kendilerine gosterilen tepkilere zorunlu ve tercihsiz askerlik uygulamasinin nasil bir ideolojik aygit oldugunu, hepimizin masumiyetini nasil yokettigini gayet guzel gozlerimizin onune serenlerdir. sagolsunlar...

    (bkz: #16066719)
hesabın var mı? giriş yap