• tıbbiye caddesi üzerinde gatanın önündeki otobüs durağı ve mevkinin adıdır
  • izmir hatay'da da vardır bir tane.durağı bile vardır, o kadar meşhurdur yani.
    oysa pek cok yerde vardır, hepsi de askeri hastane olarak bilinir. hepsi meshurdur benim gozumde.
  • genel bir yanilgi olarak askeri hastane şeklinde bilinmesine rağmen, doğrusu asker hastanesi olması gereken tamlama.

    bkz. bakınız 1-a
    (bkz: gümüşsuyu asker hastanesi)
  • adinda hastane olmasina bakilmamali, rutbeli askerler ve onlarin akrabalari disinda kimsenin muayene olmasi mumkun degildir. izmir-hatay'da kinin kapisinda oncelik listesi asiliydi 2001 yilinda ben ugramak zorunda kaldigimda listede genelkurmay baskani, general, amiral neyse boyle assagi dogru dizilmis en altta er'ler onlarin bir ustunde siviller var. haftada 1'i tam gun 3'u yarim gun olmak uzere 4 gun muayene yapiliyordu. 19. olarak tam 5 gun gidip geldim yani bir haftayi bitirip diger hafta da bir gun israf ettim bu hastanede. muayene olmayi bekleyen er'ler vardi birde benim ardimdan. kapisina cidden allah kurtarsin yazilmasi gereken yer.

    zamanın çok çok ötesinden edit: askeri hastaneye gitme nedeni, muayene sırasında "ameliyat oldunuz mu" sorusuna dürüstçe cevap vemekten kaynaklanır. sonrasında size sormadan askeri hastaneye sevk ederler orda da çürük raporu almaya çalıştığınız sanılır ona göre muamele görürsünüz, öyle biyer işte bu askeri hastane.
  • doğrusu asker hastanesidir. o yüzden önceliğin askerlere verilmesi anormal olmamalı. bir çok devlet hastanesinde ve bazı özel hastanelerde (özellikle de üniversite hastanelerinde) hastane personeli önceliklidir yazıyor. hadi gidip onlara da kızalım. (aslında kızmak lazım ya neyse)

    not: izmir'de hataydaki karakuvvetleri hastanesinin çevresinde büyüdüm. halil rıfat'da doğdum, nokta'da oturdum, agah efendi'de okudum. ama o hastane benim için hiç bir zaman bir otobüs durağından ve güzel bir yeşil alandan öteye geçmedi. x kişiye x cami yerine x kişiye x hastane çabasına mı girseydik acaba. asker hastanelerine bile gitmek zorunda kalındığına göre durum vahim.
  • bir tanesi de taksim gümüşsuyu mevkiindedir. oraya asteğmen adayları ve normal askerler muayene için giderler. normal askerler çırılçıplak soyularak köküne kadar muayene edilirken asteğmen adaylarının muayenesi sorularla ve sizli bizli ifadelerle geçiştirilir. kendimi bir şey zannetmiştim doğrusu. uzun dönem askerleri ortalık yerde soymaları da ayrıca konuşulması gereken bir nokta ama bunu konuşmayacağız.
  • sağ gözüm sol gözümden yarım derece ileri.. çook küçüklüğümden beri göz doktoruna giderim. askerde de bi gideyim dedim. neyse hekim yarbay kontrol etti falan gözlük yazdı.. gittim gözlükçüye. aldım gözlüğü taktım dünya şöyle bi döndü. çıkardım herşey normal taktım yine dönüyo; dedim herhalde gözlükçü şaşırdı camları ters taktı. camları ters takmışsınız sanırım dedim baktı reçeteye yoo gayet de böle yazmış adam bi git sor komutanına. koştum komtanım dedim benim sağ gözüm aslında problemli. tekrar baktı hayır dedi sol gözün bozuk ben de şık bir baş selamıyla emredersiniz komutanım deip nizami çıktım dışarı. işe yaramayan gözlük bir çekmecede eskidi eskidi.. yani garip yerler askeri hastaneler..
  • efendim askerlik şubesinin askerliğe elverişli olup olmamamı belirlemek üzere sevk etmesi üzerine beni muayene edecek askeri doktorla aramda şöyle bir olay cereyan etti;

    askeri doktor: nasılsın evladım?
    ben: iyiyim.
    (doktor evrakların gerekli yerlerini imzalayarak geri verir)
    askeri doktor: tamam evladım, çıkabilirsin.
    işte böylesine teferruatlı bir muayeneden sonra, işlemlerimi yaptırıp askere gittim. bu da böyle bir anımdır...
  • kesinlikle bu hastanelerden çok sayıda bulunması gerekir çünkü ordu gibi büyük bir kurumun savaş durumunda yada barış durumunda kendi hastanelerine her zaman ihtiyacı vardır ve olacaktır bazı garip bir şekilde kendi ülkesinin askerini çekemeyen insanların sürekli olarak eleştrilerine haksız olarak maruz kalan kurum yada kuruluşlardır.
  • hastaların bile üniforma giydiği hastane. hastaların hepsi tek tip açık mavi pijama giyer.
hesabın var mı? giriş yap