• bencil kadındır.

    ilk kez konuşmaya başlarsın; hiç konuşmuyorsun der, laf atmanı, sohbet etmeni ister. konuşursun; laf lafı açsın istersin, sadece dinler (ya da dinliyormuş gibi yapar). soru sorarsın muhabbet olsun diye, hı hı, evet-hayır gibi cevaplar verir.

    bir yere gitmek isterse organizasyonu hep karşı taraftan bekler; bir şeyi ayarlamak istemez; onu geç bir tane aktiviteye ön ayak olmak da istemez. sen bir şeyler ayarlamazsan da ilgisiz, odun cart curt olursun. beklemez, sabretmez, karşısındakiyle empati kurmayı bırak; dertlerine bile ortak olmaz.

    ayrılık vakti gelir çatar; hayatı yolunda gidiyorsa üzülmez bile. herkes kendi yoluna, diye düşünür. zaten hayatı yolunda gitmeseydi, yapacağı histerik ağlama nöbetlerine girmekti. sağlık olsun.
  • zamanında çabaladığında canı yanmış; artık her şeyi akışına bırakmış kadındır.
  • aşağıdaki sebeplerden dolayı görülebilen kadın türüdür;

    1. semptomların görülmesine %90 sebebiyet veren neden aşık olmaması, hissetmemesi, sallayamaması, umursayamamasıdır.

    2. çok açık bir şekilde baştan olmayacak bir duaya amin demiş, sonra da amin dediğine diyeceğine pişman olmuş, böyle aşk mı olur be deyip çayıra salmış, kayrılmayı bekliyordur.

    3. çabalayınca tavana vuran göt sendromu yaşayan erkeklerden gına gelmiş, sırf meraktan ne olcak acaba diye çabalamayası tutmuştur.

    4. aşkın çabayla, fedakarlıkla falan kazanılacak bir şey olmadığını öğrenmiş bir kadındır. ağzınla kuş tutsan olmadı mı olmazdır işte aşk. hazımsızlığa gerek yok.
  • evrimsel pencereden baktığımız zaman erkek de aşkı için değil, neslini devam ettirebilmek dürtüsüyle en doğru kadına ulaşmaya çalıştığı için dağlara mağlara tırmandığından ciddiyeti olmayan bir tartışmaya kurban giden kadındır.
  • çabalamaya çabalayıp o durumda bile kalbi kırılmış kadındır. daha fazla özveride bulunmak yerine kendini geri çekip, çabalaması gerektiği anı sabırla beklemeye çabalamaktadır.
  • hayat arkadaşı olamaz.
  • doğrusunu yapan kadındır.
    aşk emek istemez, aşk fedakarlık istemez, gerçekte var olan bir aşk çaba istemez.

    ortada emek gösterilmesi ya da fedakarlık edilmesi gereken şeyler varsa; ortada kocaman da bi sorun var demektir.

    aşk ve ilişki yormadan, yorulmadan su gibi akıp gitmeli. yürümesi için güzel olması için fazladan çaba gerektirmemeli.

    (bkz: sevgi emektir/@erisaa)
  • (bkz: hayvan terli)
  • aşkı, uğruna çabalanması gereken bir yükümlülük olarak görmemektedir yüksek ihtimal.

    acaba bu, "aşkı için mücadele etme, savaş verme, çaba sarf etme" kafasının sebebi nedir? hepimiz türk dizilerinde, amerikan filmlerinde mi yaşıyoruz, anlamıyorum. sürekli bir olaylar, çaba sarf etmeler, fedakarlık yapmalar. yani bir ilişki, bir aşk, öyle kavgalar vermeden, mücadeleler etmeden, doğal bir şekilde, kendiliğinden ilerleyemez mi? bir ilişkinin iki tarafı da bireysel olarak kendi üzerine düşen sorumlulukları yerine getirdiği sürece -yani işte karşı tarafı maddi manevi sömürmemek, yalan söylememek, aldatmamak gibi son derece minimal şeylerden bahsediyorum- bir arada mutlu olabilmek için sapıkça bir mücadele vermeye gerek olmamalı.

    aşık olunduğu varsayılan insanın zor zamanında yanında olmak, aşk için çaba sarf etmek değildir ki. zaten olması gerekendir. eğer bunun için özel bir çaba sarf ediliyorsa, o zaman ortada doğal olmayan bir durum, bir yükümlülük algısı vardır. düzgün giden bir ilişkide, muhabbet etmek için çaba sarf etmeye gerek mi olur allah aşkına?

    yani, bir taraf itinayla problem çocuk rolünü oynuyor, diğeri de onu eğlemek için çaba sarf etmek durumunda kalıyorsa, o zaman zaten iki yetişkinin ilişkisinden bahsetmek pek de mümkün değil. rica ediyorum sevgililerimize, aşklarımıza, anne ya da baba rolü biçmeyelim. eşit olalım. o zaman öyle basit şeyler için bile çaba sarf eder hale gelmeye gerek kalmaz. aşkın tadını çıkarır, güzel güzel geçinir gideriz.
  • gururludur annem gururlu.

    "aşk" denen o meşhuuur van gölü canavarının tek tarafın çabasıyla didinmesiyle olmayacağını bilir, aşk meşk uğruna taviz vermez karakterinden. uğrunda "çabalamak" gerektiren bir şey, tam olmamıştır demek ki diye düşünür. elleşmeyin, zaten yalnız ölecek muhtemelen.
hesabın var mı? giriş yap