• (bkz: #111342177)
  • sosyal medya fenomeni bir bebeksi şeytan.

    tık
  • trans birey olduğunu yeni öğrendim, şoklardayım. şu an ibrahim tatlıses gibi beynime kurşun yedim.
  • ilgi ile takip ettiğim twitter influencerı. ( instagramı malesef kapandı )
    ufak bir hayal kırıklığım oldu kendisi ile ilgili ; o da hakikaten trans bir birey olduğunu çok geç öğrenmemden sonra. homofobik veya transfobik biri değilim kesinlikle durumu şöyle izah edeyim.
    yaptığı mizah ve sergilediği duruş, fil hafızalı ve modern dünyanın getirdiklerini onlarca yıl geriden takip eden halkın geçmiş hafızasını yerine getirmek hatta modern dünyayı garipsememelerini sağlamak anlamında değerli. benim hep hayalimde biyolojik olarak kadın doğmuş bir türkiyeli kadının bu tarz mücadele vermesi vardı. ben de elimden geldiğince kadının toplumsal kabullenilişinde ezber bozmak amaçlı benzer bir başkaldırı ve mizah modunda yaşam sürüyorum ama maalesef onun kadar cesur ve güçlü değilim. trans bir birey olarak sıkıntılar geçirip çok şeyi göze almış biri olarak bu mücadelesi biyolojik bir kadınınkinden eminim ki daha kolay olmuştur onun için.
    onu hala seviyorum, takip ediyorum, destekliyorum o ayrı...

    dip not: ürettiği içeriğin derinliğini ve etkilerini kimseye izah etmek ve tartışmak istemem. o içeriğin üretilmiş olması bile yeterli amacına uygun etki yaratmasına.
  • biz bu kızı twitterda yeterince konuşmuştuk, burda ne işi var şimdi.
  • eğer anlattığı gibiyse rezalettir. konuyu gündeme taşımak gerekir.
  • bahsi geçen kişiyi tanımıyorum ama sadece transgender olduğu için doktorluğuna son verilmesini doğru bulmuyorum.şahsen halen daha yalnış kaynayan parmak kemiğimin sıkıntılarını çeken bir insanım.benim için doktor eğitimini güzel almış,hastalarla ilişkisi iyi ve bana şifa olacaksa cinsiyet yöneliminin çok bir önemi yok.önemli olan mesleğini düzgün icra edebilmesi.tabi başka bir sebepten dolayı doktorluk görevine son verilmişse onu bilemem.

    lakin sadece transgender olduğu için doktorluktan atılması çok üzücü atılan kişi 6 yıl eğitim almış tıp gibi bir bölümü bitirmiş.bu kadar kolay olmamalı o zaman baştan tıp fakültesine alma.karşıda ki kişinin yılları araya gitmiş oldu şimdi.yazık insanlar hayal kurarak bölüm okuyor 6 yıl tıp eğitiminden bahsediyoruz.

    edit : transeksuel degil transgender imis.imla hatasi duzeltildi.
  • namaz kıldığı için memuriyetten men edilmekle eşdeğer bir şekilde özel hayatın gizliliği ilkesi, devlet tarafından resmi olarak delinerek doktorluk görevine son verilmiş trans kadın.

    edit: ahlakçılar, larinin sosyal medyada yaptığı paylaşımları gerekçe göstererek, uğradığı ayrımcılığı aklamaya çalışıyor. genel ahlak sizin olsun, herkes sizin “ahlak” kurallarınıza uymak zorunda değil.

    doktordan beklenilen hastasına teşhis koymak / tedavi uygulamak vs. sosyal medyada ne paylaştığının, cinsiyet kimliğinin, hangi partiye oy verdiğinin doktor olmasıyla gram ilgili yok. hadi bakalım, ahlakçılığınızı da alıp dağılabilirsiniz.
  • benzerini halil ibrahim dincdag hakemlik alaninda yasamistir. larininki de o hesap. sen kalk onca yil egitim al, birinciliklerin olsun sonra bir senede fisini ceksinler nedeb cunku lgbti'sin diye. bastan söyleseydiniz ayrimcilik yapilacagini bosuna umut beslenilmezdi! he sonra da neden butun translar seks iscisi sektorunde diye elestirir hakim gorus. bu da baska bir iki yuzluluk! sen yasam hakki tanima sonra da steril hayatlar bekle!

    edit: larin adlı arkadaşın şahsına getirdiğiniz eleştirilerde son derece haklısınız. ancak sistemde lgbti'lerin sistemden atılmadığı bir ortamdan da söz edemeyiz. benim aklıma ibrahim adlı bir tanıdığım geliyor. feminen bir gey olması sebebiyle afad'daki işinden olmuştu. ama o ünlü değildi ve kimsenin dikkatini çekmedi. skandal insanların üstünden hak gasplarını gündeme getirmek zorundayız. çünkü kıyıda köşede gariban bir halde dezavantajlı bir insanın sorununu görmüyorsunuz, bu kadar yazı yazdığınız olmuyor. mağduriyetin neden yaşandığı gün gibi ortadayken ben de tepki göstermeniz için daha genel geçer bir entry girdim editmeden önce. derdimi anlatmam için ilk başta tepki görmem lazımdı ki ilginizi çekebileyim.

    bu insanları siz istediniz. sansasyonel, skandal tipler daha ön plana çıkar oldu. gencecik çocuklar da skandalı asıl olan zannetti. olayın ucuzlukta polemikte olduğunu sandı. lgbti kimliğini de bunda yattığını sandı. çünkü siz de lgbti varoluşunu son zamanlarda bunlar üstünden yorumladınız sadece. kerimcan durmaz'ın takside arkadaşıyla çirkeflik çıkarmasıyla başlayan süreç, yürüyüşlerdeki en zıt görüntüyü hafızalara döşemenizle devam etti. lgbti insanları bu kadar şaşaalı konuştuğunuz tek alan birkaç skandala namzet şahısları konuşma ile hasıl oldu. geri kalan çimenler ezildi. ezilmeye de devam ediyor. yoksa baştan beri bu arkadaşın tavırlarını tasvip etmiyorum. kadınlara küfür etmesi, sadece işine geldiğinde tüm kamuoyuyla barışması/destek istemesi...
  • görevini yerine getirmesinde bir kusur, kabahat yok ise özel hayatından kime ne?

    neden bir insana bunu yapıyorsunuz? niye? fen lisesini dereceyle bitirmiş,* ülkenin iyi eğitim veren köklü okularından birinden mezun olmuş hekime bir insana bunu yapmak çok üzücü.

    mesela diyelim ki ülkenin en iyi cerrahlarından biri oldu, beni o ameliyat etmesin mi diyeceksiniz? ya da o sakın dokunmasın anneme? kapısında yatarsınız can tatlı, herkesinki onunki de.

    özel hayatı ile ilgili baskı gören ve görevden alınan hekim.

    edit: göreve sarhoş gitmek, işi layıkıyla yerine getirememek gibi kabul edilemez iddialar var. yok mu dönem arkadaşı ablası abisi mesai arkadaşı buralarda birinci ağızdan dinleyelim.

    ayrıca görevini aksatan, insanların hayatını kişisel zevkleri uğruna tehlikeye atan* biriyse ve eğer lgbt+ birey olmayı kendi çıkarına kullanacak gerçek mağdurlardan ve hastalardan çalacak kadar kötü bir insansa yazıklar olsun. bu çok ciddi kötülük. ismini şeytan olarak değiştirmesini önenirim.*

    lakin işinde hiç bir falsosu olmayan sadece yönelimi yüzünden görevden alındıysa çok acımasızca olduğunun tekrar altını çizmek isterim.

    bana yakınını emanet eder midin diye soranlara ise, işinde iyi olan birinin başka hiçbir şeyinin beni zerre ilgilendirmediğinin bilgisini vermek ve edeceğimi söylemek isterim.
hesabın var mı? giriş yap