• ayni ortamda hatta ayni kitada yasamadiklari icin sonucunu dogal ortaminda asla ogrenemeyecegimiz, kavanoza koyup kapistirmaya ise gonlumuzun asla razi gelmeyecegi iki hayvanin, muhtemel sonucu zihinlerimizi daima mesgul eden karsilasmasi.
  • aslanların tek başlarına avlanmadıkları (hatta erkek aslanların hiç avlanmadıkları) düşünülürse sonucunu önceden belli olan karşılaşma. bu ormanın kralı olma mevzusu siyasetle ilgili birşey güçle değil.
  • kaplan 'ın üstün cevikligi ile beraber aslanı alt edecegi karsılasma.
  • tuba altıntop kişisinin "baba aslan avlanmaya gider, anne kaplan da çocuklara bakar" yorumuyla olaya farklı açıdan yaklaştığı karşılaştırma
  • kediyi kediye kırdıran sırtlanın uzaktan kıs kıs gülerek izlediği olaydır. ilerden bir bal porsuğu ise hepsini izliyordur .yavaş yavaş çakala sinirlenmeye başlar olaylar gelişir...
  • (bkz: aslan geliyor kaplan geliyor tıp)

    neymiş demek ki bi fark yokmuş.
  • --- spoiler uyarısı ---

    2019 yılında bu entryi okuyan saygıdeğer okuyucu. ben bu entry i yazdığımda hala ergen formunda olan bir canlıydım. aşağıda yazdığım saçmalıkları özellikle piskopat bilim adamları kısmını nereden duyduğum konusu da diğer milyonlarca gereksiz şey gibi hafızamdan tamamen silinmiş durumda. muhtemelen youtube'da gene benim kafadaki şu an çoluğa çocuğa karışmış başka bir ergenin lion vs. tiger videolarından birinden apartmadır diye tahmin ediyorum. ona göre okuyun ki sonra bol sinkaflı mesajlar atmayın lütfen.

    --- spoiler ---

    insanoğlu, doğal ortamda karşılaşma ihtimali olmayan her iki hayvanı da keşfettiğinden bu yana, sadece teoride değil pratikte de bu karşılaştırmanın sonuçlarını görmek istemiş ve tahmin edilebileceği gibi sadece insan denen hayvanın düşünebileceği vahşet senaryoları yazmıştır. romalılar, asya'dan getirilen kaplanlarla afrika'dan getirilen aslanları arenalarda kapıştırarak çılgınlar gibi eğlenirlerdi. 18 ve 19. yüzyıllardaysa, bu dövüşler sirk benzeri yerlerde, oldukça küçük sayılabilecek demir kafeslerde yapılmaya başlandı. belli bir ücret veren çoluk çocuk herkes, her iki hayvanın birbirlerini öldürmelerini izleyebiliyordu. günümüzdeyse bu olay daha büyük kafeslerde özellikle bu tarz olaylara meraklı çinliler tarafından yapılmakta ve üzerine bahis bile oynanabilmektedir. bu tarz yapay dövüşlerin büyük çoğnluğunda kaplanların aslanları duman ettiği biliniyor.

    lan biz bunları bir de doğal ortamlarında karşılaştıralım diye düşünen bazı bilim adamları da, afrika'dan getirdikleri 6 adet erkek aslanı, yoğun bir kaplan bölgesi olan bengal'de doğaya salmış ve sonuçlarını takibe koyulmuşlardır.

    doğal ortamıyla hiçbir alakası olmayan bu bölgedeki 6 aslan da bir kaç hafta içerisinde kaplanlar tarafından öldürülmüştür. normalde dişilerin yakaladığı avlarla beslenen ve kendileri ava çıkmayan erkek aslanlar, yiyecek bir şey de bulamayınca kaplanlar için çok kolay av olmuşlardır. ruh hastası çinliler, sırf eğlence olsun diye 3-4 aslan ve bir kaplanı aynı yere kapatarak olan biteni videoya bile çekmektedirler. bu karşılaştırmalarda kaplanlar bire karşı üç bile kalsalar yüzde 80-90 aslanlara üstünlük sağlamışlardır ki bu da oldukça doğaldır. yetişkin bir kaplanın, yarım düzine timsah dolu suya atlayarak timsah avlamaya çalıştığı, karada yakaladığı timsahları büyüklüğü ne olursa olsun rahatlıkla parçaladığı, denk geldiğinde büyük boz ayıları bile afiyetle yiyebildiği düşünülürse, nasıl bir ölüm makinesi olduğu daha iyi anlaşılır. erkek aslanın, erkek kaplanı yenmesi bir yana, dişi kaplan karşısında bile hemen hiç şansı yoktur. dişi aslanlarınsa, hem dişi hem de erkek kaplanı yenebilmeleri ikiye hatta üçe bir durumlarda bile mümkün görünmemektedir. öte yandan büyük bir siklet farkıyla en iri kedi olan sibirya kaplanı karşısında karada yaşayan hiçbir etobur canlının şansı yoktur.
  • aslanın bengal kaplanı dışında tüm kaplan türlerini rahatlıkla haşat edeceği ama müsabakanın aslan ve bengal kaplanı arasında olması durumunda sonucu ırksal üstünlüklerin değil şahsi yeteneklerin belirleyeceği karşılaşma.
hesabın var mı? giriş yap