• daha önce heves, yasakmeyve, ağır ol bay düzyazı, ötekisiz, fayrap ve zinhar dergilerinde şiirleri yayımlanmış, ilk kitabı bu benim.zip ise mart ayında pan yayıncılık'tan çıkmış şair. bir de 1977 doğumlu ve makina mühendisiymiş.

    ayrıca (bkz: bakire kızlar manifestosu)
  • bu benim.zip isimli kitabın sahibi, şair. "iyi şiir nasıl yazılır" ın 1977 doğumlu cevabı.
  • sokaklar uzuyor sen uzuyorsun
    kapanması kapının uzuyor
    güneş ve yaz, yazdıkça uzuyor
    ban sana çok fena kesiğim
    unutacaklarımı seçebilseydim kesiklerimden başlardım
    ruhum olduğuna inanmak istiyorum
    oldukça sakinim
  • aslı serin'in yeni şiiri için aşağıdaki* linke tıklayınız.

    [*] http://goo.gl/65hnv
  • didem madak'tan sonra en sevdiğim "kadın" şair.
  • (bkz: yolsuz)
  • duyanlar duymayanlara söylesin. bu benim.zip , 2. baskısını yaptı.
    ulaşamıyorduk artık ulaşabileceğiz.

    haklı bir öfkenin sesi ve de güçlü bir dik duruşun sahibi aslı serin'in, bu benim.zip adlı kitabı bu kez 160. kilometre tarafından yayınlandı.

    http://www.idefix.com/…4p3kb4zkontdc62#.t06nrch7u2m
  • bu da benim.zip:

    ilk ilkbahar akşamlarından biri. istiklal. caddelerde. kaçak yollarla dünyaya giriş yapmış bir meleği bekliyordum. deylerey'e attım kendimi. istikamet kuytu köşe. biraz ilham stoklamak dudaklara ve ona bakan gözlere her zaman iyi gelir. gelmiştir. bu, bunun içindir. işte şiirenler köşesi. bir kitap. ince. bir müzik çalıyor fonda, o da ipince. oku oku dur. dur dur oku. gülerken hüzünleniyorum. nadir olur bu. telefon çalıyor. melek yaklaşıyor. çıkmam lazım. bu kitabı almadan çıkarsam benim belamı verecek bazı tanrılar bazı sokak aralarında doğabilir. sığar mı acaba diye bakıyorum ve jerry deketimin cebine sokmaya çalışıyorum. tam o anda. ah. tam o anda. biri çaldığımı düşünürse düşüncesi. suçluluk psikolojisi101. satın alıyorum. cebimde:bu benim zip. sonra damarlarda alkol akıyor. hiç bilmediğimiz şarkılara ve gelecek hatıralarına ve bahar kokuşlarına götürülüyoruz. ben utanmadan sıkılmadan barın orta yerinde, açıp bu kitaptan şiirler okuyorum. dudaklara ve ona bakan gözlere iyi geliyor. alkol damarlarda seyahat ediyor. sonra kesmeşeker söylüyor. kesme be şeker. ve her şey susuyor. sonra. sonrası iyilik güzellik.

    aslı, cool... okumalıyız ve lütfenmeliyiz. ederim (rica+arz).
  • aslı serin ’in yeni kitabı dans etmesek de olur , 160. kilometre'den çıktı!

    tanıtım yazısında şöyle deniyor:

    ''
    acaba kimse farkında mı, türk şiirinde okurla güçlü bağlantıları son yıllarda hep kadınlar kuruyor. yoksa şiire yaşama gücünü veren deneyim, kadınlarda daha mı güçlü? aslı serin: pazarcıların halk şairi olduklarına inanan. trafikte küfür eden, canavar. sabah 8 akşam 6 çalışan, işçi. şiir yazarken oğlunun ateşini kontrol eden, çamaşır asan, dişlerini sıkan, dünyayı kurtardığını sanan. her günün yemeğini bir önceki akşamdan hazırlayan. bulaşık yıkarken muhakeme gücü artan. “döpiyeslere hayır!” diyen. aslı serin’in uzun zamandır beklenen ikinci kitabı dans etmesek de olur, okuru ile yakından ve derinden konuşan bir kitap.''
hesabın var mı? giriş yap