• annamam ben kardesim active server page falan.. asp bence html de 10 15 satir yazdiin yeri 2 3 satirda yazabilmektir kolayliktir.(bkz: islam kolaylik dinidir)
  • ilk ve son gözağrım. tek sorun bunca yıldır uğraşmama rağmen hala db'ye bağlanmak için onca kodu aklımda tutamamam. herşeye rağmen iyi ki var ve iyi ki başlamışım.
  • eskiden çok popülerdi bayağı ekmeğini yemiştim bu dilin. şimdi piyasada pek bilen kalmadı o sebeple yiyorum. her halükarda hayatımı kazanmama vesile olmuş emektar ihtiyar dilcik.
  • microsoftun geliştiricilerine attığı en büyük kazıktır. tabii ki classic asp (3.0) dan bahsediyorum. uzun yıllar emeği geçmiş ekmeğini bundan kazanmış kişilere birden bire .net diye bir şey çıkardım artık buna destek bile vermeyeceğim demiştir. karşımıza web formlar şunlar bunlar çıkarmıştır işte en büyük kitlesini de o dönemlerde rakibi php ye kaptırmıştır.
    oysaki yavaş yavaş oop haline getirse, yeni nesneler fonksiyonlar eklese geliştirmeye devam etse ben gibi 10 yılını bu dile vermiş kişileri kaybetmeyecekti.

    istemiyorum web formlar, istemiyorum visual studiolar, ben açıp edit plus ile sayfamı yapmak istiyorum. umurumda değil datagridler, datalistler, runat serverlar. ben formuma action yazmak istiyorum, bu yedikleri haltı anlayıp asp.net i mvc uyumlu farklı versiyonunu çıkardılar zaten ama yine aynı tadı vermiyor. oysaki php ne güzel zamanla geliştirdi kendisini kullanıcısını küstürmeden.

    tamam sen yap yine c# ile asp.net, tamam sürükleyip bırakıp login sayfası oluşturmak isteyen kişilere ver desteğini. ancak öyle bir radikal geçiş yapmıştır ki resmen yıllarca emek verenlere kazık atıp hiçe saymıştır. aynı haltı visual basic'de de yaptı ancak hatasını anlayıp desteğini arttırarak sürdürdü. yeni vb.net harika özellikler barındırıyor masa üstü uygulamalar için ancak yine framework illeti var ki ayrı tartışma konusu. sırf bu sebeple c++ a geçmeyi düşündürtmüştür bana.

    (bkz: çok kızgınım be sözlük)
  • sıklıkla php ile karşılaştırılan ve bu eylemde zannımca hataya düşülen dil. zira asp sadece birkaç ana nesne ve temel istemci - sunucu iletişimi olaylarına vakıf bir iskelet ve kalan işlemler için kullanıcının kendi belirleyeceği bileşenleri tutacak altyapı sunarken, php kendi içinde zibilyon tane fonksiyonu, kütüphanesi, otu boku hali hazırda mevcut olan bir geliştirme ortamı sunar. bir nevi asp boş arsa iken, php boş arsaya atılmış bina temeli gibidir. aksı, oturumu, kolonları bellidir, üstüne kat kat çıkarsın. tabi bir de framework olayları var, amcalar kabayı yapmış, bize sıva, boya, asma tavan, seramik ile oynamak kalmış.
  • browser ya da programcının hataları yüzünden çıkabilecek sorunları kendisine mal etmenin hata olacağı script dili. ayrıca asp'yle tasarım yapamazsınız. o işe css bakar.
  • dot netiyle falan uğraşmayıp, açarım kardeşim not defteri, access de yeter bana ne gerek var sql'e deyip kod yazmaya başlandığı gün, zihinde terbiyenin de başlangıcı sayılır. iis ile yaşanan sorunlar hayata küstürür, başka web server'larda hayat bulunur. her debug'da satır satır hatalar ayıklanır, işte o zaman düşünür kişi, hayatı da işlemek böyle midir deyü. işte o zaman hayatın aslında kocaman bir debug olduğunu anlar. işte asp böyle birşeydir dostlar..
  • php' nin yanında kalas gibi kaldığı için "a lot of stupid pages" olarak tanımladığım dil.
  • bu konuda cok ceken biri olarak. asp yi bilgisayarınızda görüntülemek icin sunlari yapiniz.
    windows 98 kullanıyorsanız pws yi, 2000 veya xp professional kullanıyorsanız iis yi yüklemelisiniz. xp home kullanıyorsaniz abyss web server ı kullanabilirsiniz.
    daha sonra
    asp dosyalarını [wndows'un kurulu olduğu sürücü]/inetpub/wwwroot dizinine atın ve internet exploler'ın adres çubuğuna http://localhost/[sayfanızın adı] yazarak asp dosyalarınızı önizleyebilirsiniz.
  • array'ları ile uğraşanları çıldırtan dil. php'ye karşı asp'yi koruyanların alınlarını karışlamak istiyorum.
hesabın var mı? giriş yap