• bir diğeri de apartman arası serinliğidir.ikisi de huzur verir.
  • nefis bir tespittir. gerçekten de huzur veriyor bana o ışık. hususi o ışığı yakıp diğerlerini söndürüyorum bazen. bu sefer de ev huzurevine dönüyor. yaşlı hissettiriyor. bütün huzurum kaçıyor. sanırım ışığın bir suçu yok, sorun bende ama o ışık iyidir iyi. sokak lambalarını aspiratör ışığıyla değiştirseler ülke huzur dolar.
  • devamında düzenli bir hayat yaşama motivasyonu veren ışık.
  • geç saatte aklına bir şey takılır da uyku tutmaz ya, biraz da miden kazınmıştır. önce buzdolabının ışığı hoşgeldin der, atıştırman bitince açarsın camı uzaklara dalarak aspiratör ışığında sigaranı içersin.
    endişeler kendini bir bir ertesi güne bırakır, gecenin huzuru, saatin rehaveti çöker üzerine, göz kapakların ağırlaşır, kafanın içinde de laf lafı açar. hayaller ve yaşanmışlıklar arasında kalır; amaan neyse yatayım diye söylenip yatağa gidersin. ama aklına bir şey takılır da..
  • bi de tezgahı aydınlatan florasan lamba var böyle, iple açılıp kapanan. ama etkisini hissedebilmek için diğer tüm ışıklar kapalı olmalı.

    anneannemlerin çocukluğum sıralarında oturdukları evi anımsadım. mutfakta teyzemin neredeyse benim kadar bir teybi vardı, akşam yemekten sonra herkes çayını içerken biz mutfakta müzik dinleyip bir şeylerle uğraşırdık. bu beyaz ışık ta o zamanlardan bilinçaltımda güvende olma duygusuyla özdeşleşmiş olmalı.
  • tek ben değilmişim diye sevindiren huzur.
  • 6 yaşındaydım. o zamanlar annem bizden ve babamdan habersiz sigara içerdi. ne derdi kederi vardı, neler oluyordu bilmiyorum ama; gecenin ilerleyen saatlerinde mutfakta yalnızca aspiratör ışığı yanık, mutfak fayanslarına bakarak hep sigara içerdi. ne zaman çişe kalksam izlerdim, arada ağlardı. beni fark ettiği zaman da eli ayağına dolaşıp sigarayı hızlıca bir yerlere atıp "sen daha uyumadın mı" deyip bana sarılırdı.

    ne zaman herkes uyurken ben uyanık olsam, zifiri karanlık ve sessizlikte gider yalnızca aspiratör ışığı yakar sigaramı öyle içerim.
    diğer sigaralardan çok daha farklı hissettirir..
  • aspiratör ışığından edebiyat yapacak kadar ne yaşandığını merak ettiren ama bir yandan da kesinlikle yerinde bir tespittir. şaşkınım
  • ışığın kaynağını (ampulü) değil kendisini gördüğümüz yandan aydınlatmaların hemen hemen tamamı bu huzuru verir.

    standart bir evde nedense üç kuruş harcanıp bu ışıklardan çok kullanılmadığı için, bu tür tek ışık aspiratör ışığıdır, o yüzden de huzurla ilişkilendirilir.
    çoğu kişi için de doğru tespittir.
  • led lambaya çevirip tasarruf yapıp bütün huzurumu kaçırmamdır
hesabın var mı? giriş yap