• hepsini okudum. tv alsak servis monte etmezse garanti dışı kalıyor ülkede, bilgisayar birleşeni garantiden sahip çıkılmaması pek şaşırtmadı beni.
    yine de tüketicinin aynı model cihaz tercih etmesi üreticiyi dolandırmak istemediğine bir delil sayılır. bu noktada global şirketin tüketicinin bu hateketine karşılık vermesi en doğalıdır.
  • 10 üzerinden 8 lik bir rezalet. tüketici hakem heyeti sorunu cözer gibi duruyor.
  • bana göre 10 üzerinden 10'luk rezalet. umarım en kısa zamanda tüketici hakem heyeti çözer de sakız gibi uzamaz bu mesele. gerçi bura türkiye olayların uzamadığı pek görülen bir şey değil.
  • geçen hepsiburada'yı ve trendyol'u savunan arkadaşlar şurayı okurlar mı acaba diye düşündüm kendi kendime. geçmiş olsun. 10/10 rezalettir.
  • iki tarafında ısrar etmesi durumunda sorunun bilirkişi raporuyla mahkemede çözülebileceği aşikar. ben burada sosyal medyanın gücünü söyle kullanmaya daha sıcak bakıyorum. mahkemeye git, kazan. sonra o firmanın ürününün arkasında durmadığını ve bundan sonra da durmayabileceğini tüketiciye bildir. biz de o firmayı linç edelim.

    mesela elimde, istanbulbilişim'in bana refurbished yani defolu laptobu sıfır diye sattığını mahkemede ispat ettim. rezalet başlığı açmaya üşendim ama bir şey almayın istanbulbilişimden :d
  • benzerinin benim de başıma geldiği olaydır. asrock'ın distrübitörlüğünü yapan bu firma türkiye'deki satışını yaptıkları ürünlerin sorunlarını dinlerken adeta ölü taklidi yapıyorlar.

    başlığı açan arkadaşımız, teknik servisin telefonlara bakmadığını söylemiş. eksiği yok fazlası var. çağrı merkezi diye bir şey yok. sizi dümenden bir sesli yanıt sistemine esir edip saatlerce telefonlara çıkmıyorlar. şansınız varsa günde 1 kere filan telefon düşüyor, onda da kısır bir konuşma geçiyor ve çözüme ulaşamadan telefonu kapatıyorsunuz. satış sonrası destek çöp.

    elektronik ürün olayı cidden şans işi. jelatinini söküp kullandığınız ürün ertesi gün arıza da yapabiliyor, yıllarca sorunsuz da çalışabiliyor. ancak keşke bizim meselemiz bu olsaydı.

    elbette biz son kullanıcılar, böyle hadiselerin yaşanmasından ötürü memnun değiliz. kimse anakartım bozulsun da teknik servis kapılarında çürüyeyim diye beklemez. çoğu insan kıt kanaat denkleştirdiği bütçeyle bir hevesle bilgisayar toplamayı hayal ediyor.

    lakin burada ürünü tedarik eden ithalatçı şirketin tutumu çok garip. sorunlu olduğu asrock forumlarında bile çarşaf çarşaf konuşulan am4 soketli asrock anakartların, inatla sorunsuz şekilde çalıştığını servis formuna yazıp geri gönderiyorlar. telefon açıp es kaza telefon düşürdüğünüzde "sizin ram'inizde, işlemcinizde ya da ekran kartınızda sorun vardır" diyorlar. asıl sebep ise am4 anakartlarının bazılarının bios sürümlerinin ryzen 3000 serisiyle uyumsuz olması.

    yahu tüketiciyiz ama aptal değiliz. senin kapını çalmadan evvel illa ki satın aldığımız diğer parçaları başka bir anakartta test ettik ki sorunun senin sattığın anakartta olduğunu anladık. yani illa bunu ispat etmek için başka bir yerden anakart alıp karşınızda parçaları çalıştırıp sizi dumur mu edelim?

    böyle büyük çaplı profesyonel olduğunu iddia eden şirketlerin müşteriye daha çözüm odaklı yaklaşması gerekir, yoksa hem maddi hem manevi kaybeden onlar olacak.

    bunları bu firmadan ürün almayı ya da bu markayı alırken hangi firmadan aldığınızı bir kez daha gözden geçirin diye yazıyorum. "sorun bizim malımızdan değil senin mallığından" anlayışıyla yalnızca kafayı deve kuşu gibi kuma gömmüş olacaklar.

    velhasıl bu meseleler tüketici hakem heyetinin incelemelerinde tüketicinin haklı bulunmasıyla ve satıcı firmaya ilaveten ceza kesilmesiyle son bulacaktır, diye düşünüyorum. haklı ve haksız bariz bir şekilde ortada.
hesabın var mı? giriş yap