• oo assassin's creed mi, alırım bi dal
  • steam'de 4.99$. biraz gameplay videolarını izledim youtube'dan, baya hoşuma gitti. zaten o tarz 2.5d platform oyunlarını sevmişimdir her zaman (bkz: duke nukem manhattan project). şu sınavlar bitince çakıp geçeceğim.
  • a.c. franchise'ının pek beğenilmeyen chronicles üçlemesinin son oyunu. china ve india'ya göre çok fazla yenilik var. modern dönemlerde geçtiği için elektrik var, ışık var, telefon var, radyo var. ışıkları kapatıp askerlerin görüş açısını azaltmak için sigortaları patlatıyorsunuz. bir odadan diğerine telefon açıp nöbetçinin dikkatini dağıtıyorsunuz. tren vagonları içinde ve üzerinde geçen bölümler var. sniper kullanıyorsunuz. bıçak yerine sırtınızda bir tüfek var. adam öldürmeden bitirmek eper zor, şöyle diyeyim china'yı hiç kırmızı alarm almadan bitirdim 8-9 saat sürmüştür fakat russia'da artık tekrardan sıkılarak pes ettim, bazı bölümleri silver ve bronze seviyede bitirmek durumunda kaldım. hikayenin başlarında bir bölümde trotsky ile görüşüyorsunuz, hatta sosyalistlerin çar'a ve tapınak şövalyeleri'ne karşı olsalar da "önemli olan işçi sınıfıdır" diyerek bir noktada haşhaşilere sırt çevirdiklerini öğreniyorsunuz.

    öte yandan oyunun sanat yönetmenini pek beğenmedim. gri tonlarda bir oyun, kırmızı renk haliyle oyuncunun gözüne sokuluyor ve film grain efekti var ki pek hoşuma gittiğini söyleyemem. sovyet dönemi çok daha güzel bir görsel çalışmayla resmedilebilirdi. bu açıdan china ve india daha başarılı. ayrıca ana karakterimiz olan haşhaşi orelov'un rus aksanı da yapaylığıyla biraz kulak tırmalıyor.

    fakat oyun diğer iki oyuna göre çok daha zor. suikast yapmadan bitirmek imkansız gibi. zaten elinizde tüfek olması biraz taviz olmuş, sürekli gürültü patırtı var. diğer oyunlar 1-2 günde, toplam 8-9 saatte bitebilirken russia daha uzun sürdü, en çok bu oyunda öldüm diyebilirim. yine de eski prince of persia oyunlarının çok ilerisinde, stealth olayı olan bir 2,5d platformer olarak chronicles russia'yı ve diğerlerini tavsiye ediyorum. düşük metacritic puanlarına bakmayın siz, ben epey sevdim, 3 oyun 20-30 saat oynatıyor ve 3 farklı ülke ve dönem görüyorsunuz.
hesabın var mı? giriş yap