• en cok somonda bulunan ve hucreleri hasarlara kar$i koruyan guclu bir antioksidan.

    (bkz: karotenoid)
  • haematococcus adlı bitkisel algde bol miktarda bulunan ve çok güçlü bir antioksidan oldupuna inanılan madde.
  • göz yorgunluğu (asthenopia) için kullanılan bir .. bişey. ilaç veya bileşen.
  • pembe-kırmızı rengini veren kırmızı bir pigmenttir. somon, karides, flamingo, istakoz, yengeç'te bulunur. vücutta e vitamini gibi işlem görür.
  • dünya üzerindeki en güçlü antioksidan olduğu kabul ediliyor. bu kimyasal, hücre tahrip eden serbest radikal oluşumunu elektron vererek önlediğinden, organizmada hücre zarı tahribatı, yangı, iltihaplanma, bunlara bağlı hastalıkların ortaya çıkmasını engellemektedir. bunlara örnek olarak alzheimer, parkinson, şizofreni, ms hastalığı verilebilir.
  • türkiye'de internet üzerinden sipariş verebileceğiniz en iyi marka için link
  • alabalığın somon balığı olarak itelenmesindeki en büyük faktördür kendisi.
    (bkz: gökkuşağı alabalığı)
    (bkz: karadeniz somonu)
  • çok güçlü antioksidan kaynakları arasında yer alır. astaksantin, ağırlıklı olarak deniz yaşamında bulunan canlı, koyu kırmızı bir karotenoid pigment olarak da geçer. yani bir pigment türü antioksidan diyebiliriz.

    piyasada başka astaksantin kaynakları da vardır, ancak bu formlar ya kimyasal sentezden üretilir ya da genetiği değiştirilmiş mayadan üretilir. ( xanthophyllomyces dendrorhous, eski adıyla phaffia rhodozyma ) bu sentetik formlar, yem katkı maddeleri olarak onaylanır ve genellikle balık çiftliklerinde somonlara kırmızı et vermek için beslenir, ancak sentetik formlar yapı olarak doğal astaksantinden farklıdır. sentetik form, bir antioksidan olarak 20 kat daha az etkilidir, bu nedenle doğal astaksantin ile aynı faydalara sahip olması pek olası değildir. bu sebeple piyasada bu ürünleri satın almadan ve kullanmadan önce sentetik form konusunda bilgi sahibi olmanızı tavsiye ederim.
  • hangi markayı kullanayım bilmiyorum fakat ocean'a başladım yanına (bkz: resveratrol) ve (bkz: nmn) de katacağım.

    ocean marka olanı sentetik mi yoksa doğal mı acaba, bulamadım yardımcı olabilecek var mıdır? ayrıca kullananlar hangi markayı öneriyor?
  • ocean marka astaxanthin desteğinin kutusunda hammadde üreticisi olarak astareal firmasının logosu var. astareal firması da alglerden doğal astaxanthin üretimi yaptığını belirtiyor.

    türk firmalarının hammadde tedarikçilerini sorgulayarak doğru ürüne mantıklı fiyatlarda erişmek mümkün.
hesabın var mı? giriş yap