• dolunay ve yeniay zamanı hariç diğer günlerde ve sabahın erken saatlerinde yapılan, sıralı ilerleyen pozların belli bir nefes tekniği ile senkronize edilmesi olan vinyasa methodunu uygulayan, oldukça zor bir yoga stili.
  • tam anlamıyla patanjali yolundan gitmek isteyenlerin yapması gereken yoga stilidir. eğer kendinize asthanga stilini seçtiyseniz 8 kolu adım adım uygulamanız gerekiyor. yama olmadan niyama, asana olmadan pranayama, pratyahara olmadan dharana olmaz. eğer bu kolları tek tek farkındalıkla geçtiyseniz ve yaşam stiliniz haline getirdiyseniz dhyana ve son olarak ise samathi noktasına gelebilirsiniz. yakın zamanda bu 8 kolu tam anlamıyla yapabilen kimseye tanık olamadım. günümüzde yoga salonlarında asthanga yoga diye yutturulan şey sadece asana ve pranayamalardan oluşuyor. asthanga yoga zordur, aydınlanmanın birden geleceğini savunmaz, yavaş yavaş gitmek gerekir. her kolda yapılan hata en başa dönmenizi sağlar. ben yıllardır yapıyorum sayısız kere ilk kola döndüm. 1 ay salona gidip ben asthanga yoga'da profesyonelim demekle olmuyor yani bu işler.
  • bostanci maya yoga’sa maja mukemmel bir sekilde yaptirir bunu cuma aksamustleri, ashtanga’ya merakliysaniz mutlaka deneme dersine katilin, bir daha birakamayacaksiniz.
  • her asanaya sürekli aynı vinyasalar ile geçilen, öğretisinden değil ama tekrarlarından sıkılabilecek yoga türü. yani yin yogada sıkılmazsınız, aştanga yaparken sıkıldığınız kadar.
hesabın var mı? giriş yap