• yüzsüzsülükte sınır tanımayan taksicilerdir.bunlar gittiğiniz yeri beğenmediğinizde sizi almadıkları gibi 6 buçuk 7 milyonluk odtüye gayet rahat bir şekilde 10 milyon da diyebiler.zamanınız olsun olmasın siz taksiye bindikten sonra illa ki dolmuşçuluk yapacam diye tutturabirler ve müşteri gelene kadar 20 dakika bekleyebilirler.günaydın hayırlı işler dediğinizde tepkisiz kalabililer içinizde katil olma hissi uyandırabilirler.
    sabah sabah, tutup bilmem kaç nokta kaç fmdeki hz hamza nın hayatını dinleyip necmettin erbakana övgüler yağdırabilirler ya da dün gece şöyle karı siktim odtü'de kızlar veriyo mu muhabbetine girebilirler.
    aştide, taksici olmayan taksiciler de vardır.misal vermek gerekirse kırmızı bir minibüs de taksi dolmuş görevi görebilir.hatta bugün görmüştür de.çünkü ne hikmetse her çıkış kapısının önünde taksi durmaz.dursa bile sizi almaz.e tabii sizi alan insan da hayrına almaz .ben taksiciyim bu da taksi der.

    aştideki taksiler yolculuğunuzun bittiğine sevinememeniz için en büyük nedendir.
    aştideki taksiler uzak durulması gereken taksicilerdir.eşyası az olanın indirme katındaki değil de bindirme katındaki taksilere binmesi,sağlığı açısından çok daha iyidir.
    (bkz: aşti)
  • yetkililer bu çete için sadece "bindiğiniz taksinin plakasını alın hebede höbödö" gibi bir uyarı levhası asmışlardır ne adam gibi bir yaptırım uygularlar ne de bu eşkıyalığın önüne geçmek adına başka bir şey yaparlar.
    aşti'deki taksicilerin geneli başka duraklardan gelip orada şehre yeni gelmiş saf vatandaş keklemek üzere pusuya yatmış akbabalardır. türlü piçlikle sizi kandırmaya çalışırlar. taksimetre açmam şu paraya götürürüm işine gelirse derler, taksi dolmuş yapıp taksimetre açarlar ve iki yolcudan da taksimeterede yazan tutarı almaya kalkarlar, en kısa mesafe için bile şehir turu attırmaya çalışırlar, verdiğiniz parayı değiştirmeye çalışırlar. bu ahlak yoksunu şöför müsvettelerinde piçlik bitmez velhasıl.
    haksızlığa itiraz ettiğinizde hindi gibi kabarıp efelenmeye çalışırlar, bu durumda yapılması gereken ne taksinin plakasını alıp şikayet etmek ne de benzeri başka bir şeydir. pratikte hiç bir boka yaramaz bu usuller. ödemeyi kesinlike taksideki tüm eşyalarınızı taksiden indirdikten sonra yapın. ödemeyi taksinin dışında yapmanız parayı değiştirmesine de engel olacaktır. ödemeyi yaparken yaptığı ibneliği hatırlatıp paradan kesin. efelenecek, "ben taaa ordan buraya boşa mı geldim uleyynn" diyecektir. cesur olun olamasanız da blöf yapın aradaki farkı anlayacak kadar akıllı olsa para kazanmak için daha ahlaklı yollar bulurdu. "sen kimin evinin/yurdunun/okulunun/mekanının önünde kime posta koyuyosun bas git bela arama lan" deyin. işe yarama ihtimali çok yüksek olan bir teknik olsa da use at own risk.
  • bir keresinde akşam binip milli kütüphaneye gitmiştim. adam yol boyu saydı sildi. doğru yoldan gitti tarifede doğruydu am aişin ne senin kardeşim hayret bişi...haklarındaki çoğu bilgiyi sözlükten daha yeni okudum, insan müsfetteleriymişler cidden.
  • ankara'da şehir içi servis yasağı sonucu bayram ettiklerini sandigim ve bir sonraki seçimde oylarini i melih gökçek'e verecekleri garanti olan kisiler.
  • geceleri baska bir sehirden geldiyseniz ve eviniz astiye yakin degilse melih gokcegin astideki servisleri kaldirmasi yuzunden katlanmak zorunda oldugunuz insan gurubu. gecenin bi saatinden sonra ankaray calismiyor ve otobus dolmus da yok. cok dikkatli olmalisiniz cokk.
    edit geceleri servis devam ediyormus bunuda ogrenmis olduk
  • aralarinda cok yavsaklar vardir kanimca. tunusa gidelim diyorum, adam simdi kalabaliktir anasinin dininden dolasalim diyor. aldirmadim lutfen kisa yoldan gidin dedim. bunlari insan yerine koymayip hakettikleri hayvan muamelesini yaparsaniz ancak ondan anlarlar. sacmalarlarsa da plakalarini not edip, dava edin ya da sikayet edin, ama mutlaka birsey yapin.
  • hepsi hirsizdir üçkagitçidir denemeyecek insanlar. ülkemizde her meslek grubunda kötü örnekler oldugu gibi bunlarda da mevcuttur maalesef. gündüz gece tarifesi açan, tekerleklerini küçültüp taksimetrenin daha çok yazmasini saglayan, çaktirmadan verdiginiz parayi degistiren, yolu uzatan ve daha bir çok yoldan haksiz kazanç elde etmeye çalisanlari da barindirir bu meslek grubu. yakina yolcu götürmeme mevzusuna gelince, ankara büyüksehir belediye baskani melih gökçek in talimatiyla asti ye giren her taksiciden 3-5 ytl gibi bir miktar alinir. bu miktar da otopark ücretlerinde oldugu gibi keçiören spor kulubüne aktarilir. o paralarla süper lige çikmasi gereken kulüpte hala sürünür ya neyse. o kadar parayi ödemis taksicide yakin mesafeye yolcu tasimak istemez dogal olarak ama tasimama hakki da yoktur.
  • beni "nereye abi? gotururuz abi" gibi laflarla taksiye bindirirken, yandan gecen bayani da 2 saniyede kafalayip on koltuga oturtan, bir nevi dolmu$culuk yapan taksicinin de dahil oldugu grup. yazilanlari da okuyunca bu tarz i$guzarliklarin karakteristik ozellikleri oldugunu goruyorum.
  • 02:00 sularinda mecburen asti'den necatibeye 8 milyona gotururum deyip 6 milyona anlastigim, inerken de yanimda 4 milyonum oldugunu soyledigim (binerken soylemeye calismistim halbuki..)bir adami bunyesinde barindiran grup. bana herhalde duzgunu denk gelmis diyorum haklarinda denenleri okuyunca aman diyor, bir daha benzer bir durumda efendi efendi kazigimi yemeyi dusunuyorum.
  • genelleme yapmaktan kaçınmak gerekliyse de kahir ekseriyetinin iyi niyetinden şüphe edilesi, paragöz, esnaflıktan nasibini almamış insan kümesi...istisna var mı bilmiyorum, en azından rastgelmedim...varsa fazla söze ne hacet kaide apaçık ortada...
    (bkz: istisnalar kaideyi bozmaz)
hesabın var mı? giriş yap