• istanbul üniversitesi orman fakültesi orman botaniği anabilim dalı başkanlığı yapmış profesör.

    8 haziran 2010da bolu'nun yeniçağa ilçesi tem otoyolu'nda bulunduğu otomobilin takla atması sonucu aramızdan ayrılmıştır.

    mekanı cennet olsun...
  • açık konuşmak gerekirse pek sevemediğim, dönemimdeki pek çok arkadaşımın da ısınamadığı, değerlendirme konusunda biraz acımasız bir hocaydı. ama ölüm haberi bir anda yerle bir etti. daha geçen gün sınavına girip yine kaldıktan sonra uzun uzun saydırmamın da vicdanım üzerinde etkisi var tabi ki.

    en büyük eksikliği bilimsel çalışmalarda hissedilecek sanırım. mekanı cennet olsun. botanik bilimi ve istanbul üniversitesi için büyük ve ciddi bir kayıp...
  • istanbul üniversitesi'nin en değerli hocalarından biri. vefat haberini şimdi sözlükten bir arkadaşım vasıtasıyla öğrendim. kendi aramızda "asuman teyze" derdik kendisine. sınavları zordu fakat şimdi şimdi anlıyorum bu kadar kastırmasının nedenini. piyasa çıkınca ışık görmüş tavşan" gibi bakmayalım diyeymiş. en azından iki tane latince ağaç ismi zikredebilelim diyeymiş. "asuman teyze" mekanın cennet olsun. hep kalbimizdesin.
  • dendroloji dersine yüzümü ekşiterek girerdim. latince, bir iki harfi yanlış kullanarak söylediğimde az fırça yemezdim. sızlanırdım. evet, o zamanlar çocuktum belki de.. ama amacı iyi bir bilgiyle bizleri mezun yaparak, bi yerlerde olmamızı istiyordu.. mekanı cennet olsun.
  • ismini yılmaz özdil’in kadın kitabı vesilesiyle duyduğum kadın.

    kastamonu’ya giderken geçirdiği trafik kazasında iki profesörle birkikte vefat etmiş.
    kastamonu’ya seyahat sebepleri ise açılan bir davada; yapılacak hidroelektrik santralinin doğaya etkisi noktasında rapor tanzim etmekmiş.

    kazada vefat eden diğer profesör ahmet hızal, daha önce üçüncü köprünün istanbul ormanlarını yok edeceği yönünde rapor hazırlamış.

    ne talihsiz bir kaza
hesabın var mı? giriş yap