• paraguay'ın başkenti.asunción olarak yazılıyor orjinal olarak.
  • paraguayın baskenti ve aynı zamanda en buyuk kenti.paraguay nüfusunun altıda biri burada yasamaktadır.ülkenin ekonomik,sosyal ve kültürel merkezidir.
  • koloni adlı kitapta anlatılan tarikat. connor planı çerçevesinde şili'ye gidip pinochet karşıtlarına akıl almaz işkenceler yapan hartman adlı sapık ruhlu bir alman tarafından şili'de kurulan asuncion daha sonra varlığını fransa'nın verdiği izinle fransa'da sürdürmüştür.
  • cumartesi günü gece klupleri açık olduğu için zevkli oluyor. diğer günler sıkıcı.
    ama hayat çok ucuz cidden ve lux içinde hiç ummadığınız ucuzlukta yaşayabilirsiniz.
    kapısında ferrari'ler porshe'ler vs gibi üst segment arabaların dizili olduğu gece klubu seven 'da o şaşalı görünümün altındaki ucuz fiyatlar şok edicidir.
    8 bira, 25 parçalık dev bir mozarella sticks, sigara ve absolut vodka(şişe) için sadece türk parası ile 200 tl ödedim.
    ama bir porto alegre gecelerinin eline su dökemez.
  • 2004'te paraguay'ın başkenti asuncion'da bir süpermarkette çıkan yangında 464 kişi mi ne ölmüş, kesin sayıyı bilmiyorum. açık radyo'da eduardo galeano'nın hikaye avcısı kitabından duyduğum okumaya göre sebep marketin (görevlilerinin) kimse aldığı malın parasını ödemeden çıkamasın/kaçamasın diye kapıları kilitlemesiymiş. türkçe vikipedi'de '1 ağustos 2004'te, en az 464 kişinin ölümüne ve yaklaşık 409 kişinin yaralanmasına yol açan süpermarket yangını, paraguay'ın yakın geçmişindeki en acı olaylardan biridir,' diye paragraf başı var. o metnin devamı da sakin ve yatıştırıcı değil: "olayda, alışveriş yapanların çoğunluğu yangında kaçış kapıları olmadığı için pencerelerden atlamak zorunda kalmışlardır. ayrıca güvenlik görevlilerinin alıcılar ödemeden* ayrılmasınlar diye kapıları kilitledikleri öne sürülmüştür. daha da kötüsü, yangına gelen itfaiye görevlilerinin, yangında ölenleri soyduklarını gösterir görüntü kayıtları olduğu duyumları alınmıştır."

    (bkz: 1 ağustos 2004 paraguay'daki market yangını)
  • ispanyolca varsayim anlamina da gelen kadin* ismi.

    orijinal hali: asunción

    (bkz: assumption)
  • birçok eko sistem içerisinde seyahat deneyimine sahibim. ancak daha önce hiçbir şehirde bu kadar sıcak bir deneyim yaşamadım. (bkz: bolivya) (bkz: santa cruz de la sierra)'dan buraya eşim ile birlikte geldik. santa cruz da aslında bir amazon şehri ama bu nasıl bir ısı farkıdır arkadaş. 1,5 saatlik uçuşun sonunda 15 derece sıcaklık mı değişir. ki tabanda ikisi de amazon şehri... rakım aynı, ekosistem neredeyse aynı ve komşu ülkeler.

    şehirde garip bir olamamışlık havası var ayrıca. mesela bolivya ya da peruya baktığımızda klasikleşmiş batı yakası güney amerika fakirliğini ve ucuzluğunu gündelik hayatta hissederken, buranın insanı giyim kuşam noktasında güney amerikanın doğu yakasını daha çok kendine referans almış. o yüzden komşu da olsalar bolivya'dan oldukça farklı. neyse efendim daha geleli birkaç gün oldu. gezdikçe bu başlığı güncelleriz umuyorum.
  • yapacak şey,gezip görecek yer bulamadığınız paraguay'ın başkenti. gezmek için gelinmez.
hesabın var mı? giriş yap