• adsl/vdsl modem. iki adet ethernet portu, 3 anteni, 4 memesi ve 9 adet de bacağı var.

    • dual band özelliği sayesinde iki farklı wi-fi adınız oluyor ağ üzerinde. 2.4 ghz ve 5 ghz olan iki farklı band. 2.4 ghz yaygın olan, tüm cihazların tanıdığı bi sistem. 5 ghz ise çok çok iyi ve efektif bi sistem. 5 ghz, modeme yakın ve modeme uzakmesafelerde çok daha iyi rakamlar veriyor. örneğin ben, yüksek ve kesintisiz internete gereksinim duyan samsung smart tv için 5ghz'i, cep telefonu ve pc için de 2.4 ghz'i kullanıyorum.

    • misafirler için üçüncü bi hat dahi oluşturabiliyorsunuz. örneğin "başım gözüm üstüne" diye bi wi-fi adı seçtiniz, konuğunuzun kullanacağı bu hattı download ve upload hızlarını dahi belirleyebiliyorsunuz. 100 mgb internet kullanıyorum ben, misafir hat için download kotam 10 mgb. çünkü sohbet mühim, instagram facebook değil.

    • dahili vpn var. biliyorsunuz youtube, vimeo gibi video paylaşım sitelerine hız limitörleri koyuyor servis sağlayıcılar. video izliyorsun, görüntü donuyor, çat diye kalite düşüyor vs. işte vpn, yurt dışından bağlanıyormuş gibi gösterip, bu tip engellemeleri aşmanızı sağlıyor.

    • modeme, dahili router sayesinde cape town'dan dahi bağlanabiliyorsun. sinyalleri inanılmaz güçlü.

    • sikko plastikten yapılma beyaz modemlerin aksine, simsiyah ve de kaliteli. ışıkları parliement mavi. üç yıl garanti.

    • kurulumu yalnızca 3 dakika.

    tp-link müthiş ısınıyordu, airties kullanıyordum o da modem işini bırakıp daha taşaklı işleri kovalıyormuş. zyxel diye bi firma var, hakkında yazılanlar hiç de iç açıcı değil. bu sebeple asus diyorum.
  • cmt gece yarısı ınternet gitti. servis sağlayıcımı aradım. dedi ki şu an ip alamıyorsunuz, modeme reset atın. modeme reset atmaya çalıştık atamadık. benim int servis sağlayıcım, milenicom. o da asus modemlere destek vermiyor.

    sıçanzi.

    yine de üç farklı müşteri temsilcisi ile sorunu gidermeye çalıştık. olmadı. aradım asus'u. dedi ben hafta sonu çalışmam. bekle pazartesini.

    :-(

    pazartesi sabah 10:00
    1250 kere aradim, saatlerce hatta kaldım, dijital sekreter harici kimseciklere erişemedim. dijital sekreter, aşağıdaki adımları anlattı anlatmasına da sorun devam ediyor.

    :(

    asus'una da sana da şimdi haa deyip carrefour teknosa'ya gittim. dedim yeni bir modem alayım. aldım da. tp-link 1200. 389 tl. haşırt turizm iyi yolculuklar diler.

    kan ter içinde kaldım. hava aşırı sıcak. götümden soluk alıyorum. küfrede küfrede geldim eve ki bir de ne göreyim?

    :-0

    iki gündür "internet" ışığı yanmayan asus dsl-ac51 modem kendine gelmiş, ışığını yakmış.

    :-'(

    bu bir şaka olmalı.

    :-0

    e aldık ama yeni modemi!!! hadiii, o sıcakta gerisin geriye carrefour'a, satış iptaline. neyse iade ettim sıfır modemi.

    zaten asus takriben 16 aydır bende. 36 ay garantili ürün ama hiçbir biçimde servis hizmeti alamıyorsunuz. kapı duvar. telefonla araya araya, aklımı çıldıracaktım az daha.

    aziz tanrı mağfiret eyledi ve ışık yandı da kurtulduk bu kahır beladan.

    ------------------------------------

    asus modem çok iyidir. lakin günün birinde hata da verebilir. peki asus modeme nasıl reset atılır?

    • bir kürdan yardımıyla arkadaki reset tuşuna 10 saniye bas.

    • dsl ışığı sabit yanana dek bekle.

    • telefondan "hücresel veriyi" kapat, "wi-fi" ile bağlan.

    • safari, google chrome, ınternet explorer gibi bir tarayıcıdan boş bi sayfa aç. arama boşluğuna 192.168.1.1 yaz ve enter de.

    • asus modem arayüzüne bağlanacaksın.

    kullanıcı adı: admin
    kullanıcı şifresi: admin129

    • başka bir sayfada kullanıcı adı ve şifresi isteyecek. ınternet servis sağlayıcım olan kullanıcı adı ve şifresi şu şekilde.

    kullanıcı adı: 1045sade1374541852@doping
    şifre: (ilk iki harf büyük.) sd1374541852

    • ülke: türkiye
    ısp : listede olmayan
    üçüncü satır: pppoe
    vlan id: 35

    ileri de.

    • wi-fi ağ adlarını yaz. şifrelerini belirle. ileri de. koyduğun ad ve şifreyi özet geçen sayfaya da aşağıdan "tamamlandı" de. seni anasayfaya yönlendirecek.

    tüm işlem bu kadar.

    dua edin. asus'un servis "yok."
  • reset sorunu yaşayıp 1.1.2.3_394 firmware döndüm sorunum çözüldü.
    sorunumun konusunda detay verecek olursam cihaz durup durup kendine reset atıyordu özellikle geforce now yada netflix gibi yüksek bant genişliğini uzun süre kullanmaya çalışınca daha sık ama durduğu yerde bile kafasına göre yapıyordu.

    link
  • wan portu olmaması nedeniyle yalnızca router olarak kullanabildiğim bir modem. ne vardı bir de wan portu koysaydınız, ey asus.
  • son güncelleme sonrasında eternet portlarım çalışmıyor, böyle bir sorun yaşayıp veya neden olduğunu düşünen var ise yardımlarını arz ediyorum.
  • bir seneyi çıkartamadan bozulan, asusun arkasında durmadığı çöp modem.
  • asus'un fişini çektiği modem. 2 yıl olacak neredeyse firmware güncellemesi almıyor. ayrıyetten 2020'de çıkan en son firmware'i baya sorunludur. crc hatası ve hız düşmesi oluyor. bu modem de şu üç özellik olsaydı f/p en iyi modem olacaktı;

    1)openwrt desteği ve güncel firmware
    2) usb portu ve downloadmaster desteği
    3) rom ve ram'inin boyutu 64mb yerine 128mb olsaydı baya canavar olurdu.

    onun dışında memnun değilim bu modemden. bir daha rog veya tuf ibaresi olmayan düz asus modem almayacağım.

    tldr; tavsiye etmediğim modemdir.
  • hiç bir işe yaramayan, desteği inanılmaz derecede yetersiz hatta olmayan modemdir. benim bir ev ağım var, modeme iki rooter bağlı. daha önce 6 yıl boyunca hiç bir sorun olmamasına rağmen rahat battığı için modemimi değiştirdim (dual bant değildi eski modem, dur bakayım 5ghz nasıl olacak. insanın başına ne gelirse zaten...... neyse).

    bir kaç gün sonra sürekli dsl bağlantısı olmasına rağmen internete bağlanma sorunu ile karşılaşmaya başladım.

    öncesinde tplink modem kullanırken hiç bir sorunla kaşılaşmadığım vdsl hattımda modem kendince arada bağlantıyı koparmaya başladı.

    veya cihaz ışıltılı olarak hem dsl hem de internet bağlantısı var derken cihaza kablolu veya kablosuz hiç bir aletten ulaşım sağlamamaya başladım.

    denediğim firmware versiyonları (hayır zaten firmanın herhangi bir sorun çözümü yok da kullanıcıların önerileri) 394, 552, 674, 805, 960. hiç biri herhangi bir şekilde kopmalara çözüm olmadı.

    ayrıca diyor ki sık kopuyorsanız ve turk telekom kullanıyorsanız "set stability adjustment(vdsl) set to 15 db while manual setting area to turkey." ok tabi ki telekoma güvenmiyruz, çok gürültülü bir hattı olabilir deyip onu da denedim.

    veya zorlukla bulabildiğim bir diğer çözüm;

    "one of the possible causes for the modem to ignore dhcp (wan ıp) request is too many of them were sent in short period of time. may change dhcp query frequency value from aggressive mode to normal mode, restart the router (and modem) to try again.
    guı > wan > ınternet connection > special requirement from ısp"

    onu da yaptım, hatta hepsini çapraz matrix tarzında uyguladım ama bir çözüm yok.

    modem hala ara ara dsl hattı sağlam olmasına rağmen interneti koparıyor. hatta bu arada modem ara yüzüne bile girilemiyor kablolu veya kablosuz olarak. bu arada modemi ayırıp eski modemi bağladığımda herşey yolunda görünüyor.

    dual band olduğu için almıştım, bir ayın sonunda uğraşmaktan vazgeçtim ve artık eski modemimi kullanıyorum. yarın da gidip eski modemimin dual bandını alacağım.

    yanına bile yaklaşmayın. hele teknik bilgi seviyeniz network terimlerini anlamayacak veya değerlendiremeyecek kadar eksikse hiç bulaşmayın derim. kullanıcı dostu değil, bazı ayarları elle yapmanızı istiyor ve bunlar içerisinde hiç alışık olmadığınız terimler bile olabiliyor.

    sorunlar karşısında sizi tamamen servis sağlayıcınızla başbaşa bırakıyor ve onlarda -elbette haliyle- bu modeme destek vermiyorlar.
  • almayı düşündüğüm 450 tl fiyatı olan modem,router
  • zar zorda olsa bu modemi ipv6 ile internete çıkartabildim. nasıl yaptım derseniz.
    adım 1: operatörden ipv6 açtırmak.bunu şuan adsl/vdsl'de sanırım sadece türknet yapıyor. destek kaydı açarak bunu yapabilirsiniz. ipv6 açmak için zyxel modem gerek vs. derse aldanmayın ben yine de açılmasını istiyorum diyin onlar açacaktır.

    adım 2: asus'un modem arayüzüne girin. (192.168.1.1) ve sol en aşağıda bulunan menüden yönetim > donanım yazılımı yükseltmeye tıklayın. ardından buraya tıklayarak ac51 için 9.1.2.3_ipv6_05 sürümünü indirin ve donanım yazılım yükseltme ekranından bu dosyayı seçerek karşıya yükle butonuna basın. tahmini 3-5dk arasında modem yeni sürüme geçmiş olacaktır.

    adım 3: yazılımı güncelledik sıra modem üzerinden diğer ayarlara. yazılımı güncelledikten sonra yine sol menüden ipv6 bölümüne girip en üstten devredışı bırak yazısına basıp native olanı seçiyoruz ve altta gelen seçeneklerden oto yapılandırma ayarını stateless seçip uygula diyoruz.

    adım 4: adım 3'ü yaptıktan sonra yine sol menüden wan sekmesine girip temel yapılandırma altında bulunan sekmeden ipv4/ipv6'yı seçiyoruz. yine wan sekmesinden aşağı kaydırıp ipv6 settings kısmında sırasıyla
    dhcp yazanı slaac
    dhcp pd'yi etkinleştir
    mld proxy'i devre dışı bırak diyoruz ve en alttan uygula seçeneğini seçiyoruz.

    bu noktadan sonra eğer türknetin ipv6 tanımlamasında bir sorun yoksa ipv6 ile internete çıkış yapabilirsiniz. buradaki linke tıklayarak ipv6'nızı test edebilirsiniz. iyi forumlar.
hesabın var mı? giriş yap