• asus'un giriş seviyesindeki oyuncu sistemlerine yönelik ürettiği ekipmanlarına verdiği kod adı. konsept olarak kanat/kalkan benzeri logosuyla birlikte genel olarak askeri bir tema üzerine kuruludur.

    bu adı taşıyan bir h370 anakarta dokunma fırsatım oldu arkadaşımın bilgisayarını kurarken. genel olarak build quality dediğimiz, türkçeye malzeme/üretim kalitesi olarak çevirebileceğimiz anlamda değerlendirecek olursak 10 üzerinden 5.5-6'lık bir derecesi var. bu açıdan fiyatının hakkını vermediğini düşünmekteyim. mediamarkt'ta teşhir z370 anakartını da gördüm aynı kalitesizlik her anakartta mevcut anladığım kadarıyla.

    -kullanılan pcb'ler ince ve kalitesiz. kart elinizde asetat kağıdı gibi esniyor.

    -kartın üzerinde estetik amaçlı kullanılan plastikler kalitesiz ve üzerindeki baskılar emanet duruyor.

    h370 tuf gaming plus üzerinde genel olarak gördüğüm kusurlar bunlar. 2010'dan beri asus p7p55d deluxe kullanıyordum, öncesinde p7p55d kullanmıştım. her iki kart da malzeme kalitesi olarak üst düzeydi.

    2010'dan sonra ilk kez adam gibi sistemi 2018'de toplayınca kartı elime aldığımda şaşırmıştım. demek ki 8 senede bu yönde evrilmiş anakartlar diye düşündüm ve kalitesizliğe yormadım.

    geçenlerde kendime asrock b360 fatal1ty anakart aldım. bu kartın malzeme kalitesini gördükten sonra fikrim değişti. asus'un son model kartlarına karşı güvenim sarsıldı açıkçası. bahsettiğim asrock anakartın da kalite açısından 2010'dan kalan p7p55d deluxe anakartından geri kalır yanı olduğunu düşünmüyorum.

    kısacası bu kartları almadan önce alternatifleri değerlendirmenizi tavsiye ederim.
  • hemen hemen iki yıldır kullandığım fx504 gd model laptop'imin içinde bulunduğu aile.

    yakın zamanda menteselerden catirdilar gelmeye başladı.servise yollamayı düşünüyorum. aynı sorunu yaşayan suserlar yeşillendirebilir mi?
  • amd ekran kartlarının 5000 serilerinde soğutma problemi olan seridir.

    asusun diğer anakartlarına göre daha sağlamdır. en cafcaflısı gözüken rog serisi ise en zayıf halkadır.
  • yeni ryzen 7 4xxx serisine geçiş yapmayı planlıyorum. işlemci gücü inanılmaz yüksek. 8gb olmasını 3200 mhz frekansı kapatıyor gibi ilerde yükseltilir zaten. tasarım olarak beğendim umarım monster da olduğu gibi başımı ağrıtmaz sonradan, pek ihtimal vermiyorum açıkcası asus olunca. 60hz ve 15.3 olduğundan bir de yanına monitör alıcam. intel versiyonlu dizüstüler ile aynı fiyata hem bilgisayarı hem monitörü halledebilmeyi umut ediyorum.
  • asus'un anakart, ekran kartı, dizüstü bilgisayar, oyuncu kulaklığı gibi ürünler içeren alt markasıdır.

    asus a15 serisinde özellikle ryzen 4000'li işlemcilerle gelen ve dikkat çeken dizüstü bilgisayarları vardır. yalnız kanımca (bkz: hardware unboxed) 'ın şu videosu izlenmeden alınmaması gereken dizüstü bilgisayarlardır.
  • (bkz: #108635529)
  • asus tuf gamıng x570-plus (wı-fı) amd x570 am4 ddr4 4400 dp hdmı çift m2 + 6 sata usb 3.2 wifi aura rgb olanindan bir tane edindigim hede. valla cok heycanliyim, puzzle gibi, tugla duvar örer gibi oruyorum. daha kasa, guc kaynagi ve anakart elimde. yavas yavas, birlestiriyorum. anakarti alma nedenim x570 olanlar, amd ryzen 3600 serisine tam uyumlu, oradan yuruyecegim. tavsiyeye cok acigim, bu isi yillar once yapiyordum, yeni nesile asina da değilim. ram ve oteberilere tavsiyenize acigim.
    ssd m2 slotuna takmak icin hi-level marka bir ssd aldim. hakkinda olumlu da olumsuz da yorum var. yazma okuma hizi cok yuksek ve fiyati da uygun. ram olarak şimdilik 8gb 3200 mhz ddr4 kingston rgb aldim. sonra 16 daha takarim.
    geriye islemci kaliyor. sonra puzzle toplama islemi.
    ekran karti bayagi maliyetli olacak gibi, mining gormus saglam bir ekran karti alabilirim. cok uygun fiyatlari. ona sonra bakicam bakalim.
    edit: montaj kismi cok orgazmikti. hic bitmesin istedim. tertemiz anakarti, m2ssd'yi, ram'i , guc kaynagini, anakart soketlerini yavas ve sindirerek taktim. ekran karti bos henuz almadim, onboard kismiyla sistemi kurup canavari hayata geçiricem, sonra ekran karti bakarim. islemci de henuz yok tabi. yavas yavas bakalim.
    edit: en son islemciyi de aldim. ryzen 3600, tertemiz takip enerjiyi vericem ??
    son edit: buraya da ekleyeyim dedim, power supply onemli gencler. 700 watt aldım sertifikasi yok ama ucuzdu hem de guclu demeyin. göt gibi kalirsiniz. sisteme yarim yamalak guc verdi kendisi. bronz sertifikali 1000 watt olani takinca da ucusa gecti mubarek :).
  • yeni gelen ryzen 4000 serisi laptopları büyük hayal kırıklığı.
    evet güçlü, stabil ama cihazın 103 dereceleri görmesi ne demek? bu cihazın uzun ömürlü olması için bir sebep göremedim.
    sırf amd'nin imajını düşürmek için yapıldığını söyleyen bile var ki cihazın alt tarafındaki hava kanallarının sadece bir kısmının açık olması, soğutma sisteminin ucuza kaçılmış olması bunu desteklemek için kullanılabilir.
    türkiye pazarı ayrı bir olay zaten. 9 bin lira veriyorsun ama hala 60 hertz ekran sunuyorlar, şaka gibi.

    aylar sonra gelen edit: fikrimi değiştirdim. üstteki 9 bin liralık diye bahsettiğim laptop şu an 13 14 bin lira.
    o dönem fiyatlar görece ucuz, seçenek boldu. şu an ipin ucu öyle bir kaçtı ki görüyorsunuz piyasanın halini.
    uygun fiyata gördüğünüzü alın marka seçmek lüks artık.

    dolar 14ü kırmak üzereyken gelen edit: ne hallere geldik fuat yaw.
    ortalama bir bilgisayar her zaman bin dolar olmuştur siz hesap edin artık durumu.

    2023 editi: :d :d :d
  • fx505dt kodlu laptopunu kullandığım seri. ryzen 7 3750h işlemcisi ve gtx 1650 ekran kartıyla benim gibi orta düzey kullanıcıları tatmin edebilecek performansa sahip. alırken 1 tb hdd eklenmiş modelini almanızı tavsiye ederim.
    edit: rgb klavyesinde kronik sorunları var. tanıtım fotoğraflarında space tuşunun altındaki ışık yanarken gerçekte yanmıyor. aynı zamanda bazı tuşların altındaki ışıklar diğerlerine göre daha parlak. uygulama üzerinden klavye renk modunu statik moda aldığınızda ışığı sonuna kadar açsanız bile diğer modlara göre daha az ışık veriyor. muhtemelen tüm bu sorunlar yazılım ile ilgili fakat asus'un bu konuda bir güncellemesi henüz yok.
  • k7 diye bir klavyesini aldım. optik switchli. herkese tavsiye ederim, sağından solundan kalite akıyor.
hesabın var mı? giriş yap