• asus'un sony sensörlü f/1.7 diyafram açıklı 13 mp kameralı, snapdragon 625 işlemcili, 5000 mah bataryalı, 5.5" super amoled ekranlı yeni telefonu. 2.498 tl gibi rakiplerine göre iddialı bir fiyatla da satışa çıkarılmış. kağıt üzerinde etkileyici teknik özelliklere sahip.

    işbu entry detaylı inceleme fırsatı bulunmasına müteakip güncellenecektir.
  • dün kavuştugum telefon. o kadar tatlı o kadar tatlı ki... tasarım dili olarak iphonedan esinlenmisler. metal kasa ve bükümlü ekran ile güzel bir görünümü var. işlemcisi her ne kadar iyi veya batarya dostu olsa da, 2500 liralık bir telefona snapdragon 625 konulmamalıydı diye düşünüyorum. onun haricinde kameraları bence bir telefon için uber, ekran ve görüntü kalitesi ve genel performansı çok çok iyi olan telefon.
  • 2.300'e samsung galaxy s7 alınabiliyorken asus'un elinde patlayacak model.
  • 2.500 tl etiketle çıkarak ölü doğan telefon.

    o fiyat aralığında o kadar çok alternatifi var ki kendisine sıra gelmesi için 5.000 mah bataryadan ve kamerasından daha fazlasını sunması gerekiyor. hele hele güncelleme konusunda bu kadar kötü bir ünü olan asus söz konusu ise. aynı şekilde zenfone 3 modeli de ölü doğmuştu. rekabetçi fiyatlar ve güncelleme desteği olmadan sektör payını büyütmesi mümkün değil.

    kaç yıllık android kullanıcısıyım, biri gelip de "neden aynı parayı iphone 6s'e vermeyip de zoom s alayım?" diye sorsa cevap veremem. hele hele xiaomi, oneplus, motorola/lenovo hatta samsung gibi rakiplerinden hiçbir artısı yokken! asus gg.
  • 1 aydır kullandığım telefondur.

    not: telefonda oyun oynamıyorum.

    niçin iphone almadın diyenler oluyordu; günlük aktif dosya aktarımı yapıyorum.
    iphone ile zor oluyor. (mp3, mp4, flv, wav, docx, pptx, xlsx, pdf, jpg, png, vs.)
    asus webstorage 100gb hediye ediyor üstüne google drive 100gb hediye ediyor, ihtiyacı olanlar için güzel uygulama.
    bilgisayara dosya aktarmak, bilgisayardan dosya almak çok kolay, telefonun verdiği yerel ip no ve port ile telefon dosya sistemine çok rahat ulaşıyorsunuz, aktarım hızlı.

    aldığım günden beri 4 kez güncelleme geldi, nougat oldu kendileri.

    hız açısından oldukça iyi, aktif kullanıma (wifi veya hücresel veri açık, konum açık, 3-5 fotoğraf çekimi, sms, telefon, sosyal medya) rağmen batarya 2 gün gidiyor.

    uygulama yüklerken izinleri siz seçebiliyorsunuz, mesela instagrama hiç fotoğraf yüklemeyecekseniz, dosya sistemine erişim izni vermeyebilirsiniz. (iphone da böyleydi sanırım)

    asus'un kendisine ait uygulamaları güncelleniyor, farkettiğiniz problemler bir sonraki update ile çözülüyor. bu uygulamaları isterseniz tamamen kaldırabiliyorsunuz.

    portre modu yok diyorlardı, aldığımda yoktu, şu an var, sanırım nougat ile geldi.
    kamera ile ilgili internette dolanan -beyaz çizgi- muhabbeti var. ben göremedim veya bende olmadı. çift kameranın olayını tam çözmüş değilim, ama ön ve arka kameralar iyi çekim yapıyor.

    kulaklıkla müzik dinlerken şarkı girişlerinde ve pause yapılınca şiddetli bir cızırtı oluyordu, nougat geldikten sonra o da çözdüldü.

    çok özelliği var, nitekim bana şu an yetiyor, kutudan çıkan kendisine ait kılıfını kullanıyorum, 2 defa düşürdüm çizik olmadı.

    sorusu olan *

    edit: beyaz çizgi oluştu, ekranın altında horizontal şekilde incecik bir çizgi. bu haliyle kalırsa problem oluşturacağını düşünmüyorum.
    edit2: beyaz çizgi halen aynı, aklıma bile gelmiyor. oyun oynamıyordum, basit-orta halli oyunlar oynadım, kasma donma yok. halen kasma donma yok. bol güncelleme alıyor, 8 gelecek dendi ama şuan yok.
  • vatan bilgisayar'da bi parça indirime giren ve dün satın aldığım telefon. şu anki fiyatı 2300 tl. yukarıda tipitipin biri yazmış, bu fiyata samsung s7 alınır diye. evet alınabilir fakat telefondan kişinin beklentisi de önemli.

    şahsen ben çift hat kullanan biri olduğum için samsung s7 benim işimi görmeyecek bir telefon. bundan önceki telefonum zenfone 2 laser'dı. laser modelinde de çift hat kullanıyordum ve ayrıca yine bir sd kart desteği vardı. fakat zoom s'te iş biraz farklı. sim kart yuvası iphone'larda olduğu gibi yan tarafta iğne ile açılan bir mekanizmaya sahip. daha doğrusu bu sim ve sd kart tepsisi. zoom s'te, laser'da olduğu gibi iki sim ve sd aynı anda telefonda kullanılamıyor. tepsideki ikinci yuvaya dikey şekilde ya sd kart ya da yatay şekilde sim kart takılabiliyor. yani ikinci yuvada sd mi yoksa ikinci hat mı kullanacağınız konusunda bi tercih yapmak zorundasınız. ancak dahili hafızası 64 gb olduğu için iki hat kullanan birisi iseniz sd kartla çok fazla bir işiniz olmayacak. olsa bile arada ana hafızayı sd karta atıp hafızayı boşaltabilirsiniz. çok da şeapmaya gerek yok. yine de insan laser'daki gibi olsa idi keşke demiyor değil.

    hali hazırdaki teknik özellikleri tekrar buraya sıralamama gerek yok. 4k video kameraların kalitesi, neden arkada çift kamerası var vs bunları anlatmama gerek yok zira nette onlarca inceleme videosu var onlar izlenerek fikir sahibi olunabilir. ben sadece ilk günkü kullanıcı deneyimlerimi paylaşmak istiyorum.

    telefon genel olarak, tasarımsal açıdan hoş, güzel. zenfone'ların klasik olan arka kapak bölgesinin bombeli tasarımı bu telefonda sona ermiş. düz metal ve de içi açılamayan (yani bataryayı çıkarıp takayım diyemediğiniz) şekilde arka yüzeyi mevcut. yani kapak mapak yok bambambam. yani hayatımda hep android donanım telefonlar kullanmış birisi olarak telefon yaş aldıkça bazı zamanlar ekranın tamamen donup kaldığı, kilitlendiği zamanlarda direkt olarak bataryayı sök çıkar yaparak telefonu yeniden başlatırdım. bunda böyle bi durum olur ise napacağımı henüz bilmiyorum. bana göre bu da bir handikap. görünüş olarak arka yüzey ve tasarım iphone 7'ye oldukça benziyor. metal olması, tasarımı, kişiye verdiği his güzel bir telefon duygusu yaratıyor.

    bataryası 5k mah. dün akşam saat 8'de telefonu tamamen şarj ettim. şu anki saate bakarsak telefonun (dün de aslında yeni telefon diye bayağı bir kurcaladım. kurulumlar inceleme şu bu derken) kalan şarjı %71'de an itibariyle. fakat şaşırmadım. üzerindeki kameraların kalitesi sebebiyle kullanım yoğunluğu daha fazla olursa diye bataryayı güçlü yapmışlar. fakat ben çok fazla kamera, foto video, oyun, kız arkadaş, sevgili ile saatlerce konuşma*adamı olmadığım için beni 2 gün rahat götüreceğine inanıyorum (gidip ankersörlü telefon alaydım ya la ben niye yaşıyorsam?). hatta ilginç bir şey söyleyeyim, laser'ı kullandığım ilk 1 yıl boyunca şarjı genellikle 3. günün sabahında bitiyordu. zamanla kullanım, program yoğunluğu, format atmamaktan kaynaklı sistemin şişmesi şu bu derken 1 güne inmişti. bunda da sanırım bi süre aynı performansı alabileceğimi düşünüyorum.

    beni en çok basit ama mutlu eden şey, kutusundan silikon kılıf çıkması. internetten ayrıca alışveriş yapmama gerek bırakmadı. üzerine milimetrik oturan, ilgili birimleri tam yerinde açıkta bırakan şeffaf güzel silikon bir kılıf.

    bi itirafta bulunayım, bu telefonun parmak izi sensörünün olduğunu telefonu ilk açıp kurulumunu yaparken fark ettim. daha önce bununla ilgili inceleme videosu izlememiştim. ters adam olduğum için (ki genelde her üründe aynı şeyi yaparım) önce ürünü alır sonra incelemelerine bakarım. bi şeylerini videoyu izlerken keşfedeyim, belki bilmediğim bir şey gösterir yaparlar diye. gerçi parmak izi olayı artık amiral gemisi telefon olayı değil, neredeyse default bir mevzu oldu. ciddi anlamda yeni bir telefona ihtiyaç duyup donanımsal özelliklerine bakarak ihtiyacımın bu telefon olduğuna (ki laser sonrası asusçu olduğum ve yine çift hat bir telefona ihtiyaç duyduğum için) kanaat getirdim. ancak her nedense özellikle bu özelliğinin olduğundan ya bahsetmemişler ya da bahsetmeye zaten artık hemen hemen her telefonda var diye gerek görmemişler (veya ben gözden kaçırdım). ancak şuna eminim bana göre çift hat olup piyasada en iyi donanıma sahip telefon zoom s. neyse, parmak izi şeysi ise arka tarafta bulunuyor. ben sağlak*birisi olduğum için sağ el işaret parmağımı buraya tanımladım. telefonu elime aldığımda ekran kilidini açmak için parmağım tam yerine denk geliyor. bu bakımdan sensörün konumlandırılma yeri gayet güzel.

    sevmediğim özelliği şu, kulaklıkları da bi revize edelerdi keşke. eski kulaklığın aynısı. hani telefon tasarımı değişti de onu da değiştireydiniz keşke. o bana hiç de yeni hissi vermiyor. üstelik telefon siyah lacivert tonlarında, kulaklık şart aleti bembeyaz. bunu sevmedim. hatta beyaz olmasını sevmedim. zamanla leş gibi gözüküyor beyaz. bu arada şarj adaptörü biraz toraman, balık etli bir şey. kabloda ise type c'ye geçiş yapılmış. iyi olmuş bence. çift taraflı bir standart olması kablo ucunda güzel bir şey. gece vakti karanlıkta telefonu şarja takarken ters takmaya zorlayıp ilgili birime zarar veren adam çok olmuştur.

    telefon içerisinde asus'a ait yine birçok ıvır zıvır gereksz uygulama var. onları direkt olarak devre dışı bıraktım ya da kaldırılabilenleri kaldırdım. daha tam anlamıyla kullandım diyemem çünkü program kurma ve program ayarları yapmak bu süreçte biraz zaman alıyor. tecrübelerimi zamanla burayı güncelleyerek yazacağım.

    ek 1: bahsetmeyi unuttum. telefondaki arayüz diğer zenfonelarda olduğu gibi zenui. eliniz zenui kullanmaya alışkınsa çok da sıkıntı çekmiyorsunuz.

    ek 2: telefonu hala ikinci kere şarja koymadım. şu an şarj %24. üstelik telefonu gece boyu sözlükte takılma, mesajlaşma gibi şeylerde kullandım. bu akşam saat 8'de ikinci günü göreceğim. telefon durduğu yerde şarj yemiyor. yani dün gece %30'la bıraktım telefonu ve uyudum. sabah uyandığımda yine %30'du. ancak geceleri, diğer telefonumda da yaptığım gibi süper tasarruf modu için bir saat aralığı belirledim ve o devreye girmişti. ancak bu süre uzun değil 2 ile 7 arası.

    ek 3: yine şarjla ilgili bilgi vereyim. dün sabah 9'da telefonun şarjı %100'dü. bu sabah 9'da %51'di. şu anda %42'de. telefonu kullanmıyor değilim. deli gibi kullanmıyorum. günlük rutinim içerisinde standart bir kullanım halindeyim. muhtemelen akşamı, hatta yatıp uyuduğumda sabahı görecek şarj. yarın sabah tekrar şarja takmış olacağım. bu arada ekranım otomatik aydınlatmada ve wifi konum ve benzeri şeyleri (alışkanlık gereği) kullanacağım zaman açıyorum. yine de bunlar açıkken normal bir kullanımda minimum 2 gün şarj gittiği yukarıda başka bir arkadaş tarafından belirtilmiş.

    ek 4: güncelleme ile android 7.1.1 gelmişti. fakat anlamadığım, internette gezinirken oero 8 güncellemesi ile gelen bazı özellikler şu an bende 7.1.1 kuruluyken zaten var. telefondan mı yoksa 7.1.1'e de mi geldiğinden anlamadım. mesela bazı ikonlara uzun basınca uygulamayla alakalı kısayolların çıkması. ne kadar inceleme videosu izlediysem hepsinde bu özelliğin oreo 8 ile geldiği belirtilmiş. ilginç.
  • android olarak sadece hep asus kullandım asus zenfon 5 asus zenfone 2 laser en son asus zenfone 3 kullandım.
    2 yılı aşkın asus telefon kullanım deneyimlerimden şunu söyleyebilirim ki asus çoğu markadan daha kaliteli daha işlevsel.
    en başta kişiselleştirme olarak çok kaliteli tamamen kendine özgü yapabiliyosun asus herşeyi senin eline vermiş, diğer telefonlar gibi kısıtlı değilsin. işlemci olarak baya sağlamlar zenfon 5 o zamanın orta segmentteki telefonlarına göre baya üst düzeyde ve hızlıydı her işimi yapabiliyodum ancak eksi olarak zenfon 5 serisinde şarj problemi vardı.
    ardından zenfone 2 lasere geçtim geçtiğimde arkadaşında bahsettiği gibi çok sık kullanmama rağmen telefon 2 gün rahat gidiyodu yine her işlemimi yapabiliyodum ama o telefon 5e göre biraz daha hız bakımından düşüktü.
    en son en son çıkan serinin bi altını aldım zenfone 3 4 gb ramliydi snapdrogon 625 işlemcisi vardı 800leri pek aratmıyordu parmak izi vardı ve 0.3 0.2 arasında hızlı bir şekilde açıyodu hızı kaliteli ekran sağlamlığı çok güzeldi ve asus zenfone 3 serisinde premium tasarıma geçti çok şıktı her işini görürdü.
    asus ilk serilerinde kaliteli ve ucuzdu ardından fiyatı çok ileri çekti ve samsung iphone gibi markalarla aynı fiyatta olunca fazla tercih edilmedi bende en sonuda iphone 6se geçtim.
    asusu arıyormuyum aramıyorum hız bakımından kamera bakımından iphone çok iyi ama androide geçsem tekrardan tekrardan asus alırım.
    asusun tek eksi yanı 2.el piyasası iyi değil, diğer türlü öyle bir düşünceniz varsa şüphesiz alın.
hesabın var mı? giriş yap