• beşiktaş balmumcu civarında, nitelikli afrika kahvesi kavurup sunan mekandır. çekirdek kahve satışı da yapıyorlar. şimdiye kadar denediğim en iyi çekirdekleri buradan aldım. kavurma konusunda değil ama çekirdek tedariği konusunda istanbuldaki en iyi kahveci olabilir.
  • bir arkadaşın tavsiyesiyle gidip müdavimi olduğum, evimde ve işyerimde tükettiğim tüm kahvelerin çekirdeklerini artık yalnızca buradan tedarik ettiğim, balmumcu'daki yeri biraz saklanıp tabelasına dikkat edilmezse zor bulunan ama kahve severler için gerçek bir saklı cennet olan 3. dalga kahveci. işletme sahibi volkan bey ve çalışanların samimi ve yardımsever sohbetleri de günün bonusu. mutlaka deneyin ve denetin.
  • çalışma saatleri nasıl bilmiyorum ama akşam 7 gibi gittiğinizde mekan boş, hatta abiler dükkanı kapatmaya hazırlanıyorlardı. beşiktaş'taki yerleri biraz gözlerden uzak bir yerde ve oraları bilmiyorsanız çok da kolay bulabileceğiniz bir yer değil. ellerinde az çeşit ama fazla miktarda çekirdek var anladığım.
    cafe ve gelen müşteirlere odaklanmaktansa toptan kahve satışına ve çeşitli organizasyonlara(kahve semineri, eğitimler,...vs) odaklanmış gibi geldiler bana. mekandaki arkadaşlar gayet ilgili alakalı olsalar da o saatte mekanın boş olması ve kapanmaya hazırlanması bana normal gelmedi açıkcası.
    ayrıca kenya pb çekirdekleri harikadır. yakalarsanız kiloyla alın.
  • beşiktaş balmumcu bulunan, istanbul'un gürültüsünden uzak mükemmel bahçesinde kenya'dan getirdikleri kaliteli kahve çekirdekleri ile enfes kahveler tadabileceğiniz kaliteli coffee shop.
  • bir şubesi çalıştığım plazanın giriş katında bulunan, müdavimi olunası kahveci. işletmecisi volkan bey kahve konusunda aşmış bir adam. bu işi para kazanmak için değil, hayattaki en büyük tutkusu kahve olduğu için yapıyor. tüm çekirdekleri bizzat afrika'ya gidip kendi seçiyor, yalnızca tanıdığı çiftçilerden çekirdek satın alıyor, fair trade yöntemiyle araya bir aracı sokmadan, çiftçinin hakkını vererek iş yapıyor. yetmezmiş gibi kahvenin yıkanması, kurutulması, işlenmesi, kavrulması gibi tüm işlemlerin başında bizzat duruyor. hatta sık sık tezgahın arkasına geçip kahveleri de kendisi yapıyor. arada da şirketlere gidip ücretsiz eğitimler veriyor, tadım günleri düzenliyor.

    sağ olsun bana balık vermek yerine, balık tutmayı öğretti. artık gittiğimde kendi kahvemi de kendim taze taze çekiyor, taze taze demliyorum. hatta bazen kendim kavuruyorum. eğer denk gelirseniz volkan bey'le, olmadı baristalarla kahve üzerine uzun uzun sohbet edebilirsiniz. hepsi kahve konusunda çok bilgili ve çok heyecanlı.

    eğer yolunuz balmumcu'ya ya da göztepe'ye düşerse mutlaka uğrayıp bir kahvelerini için.

    edit: burundi procasta ve ethiophia kochere #lot 330 çekirdekleri harika.
  • şu an dokuz gün önce kavurdukları etiyopya adado kahvelerini yudumluyorken bir kez daha anladım ki en iyinin iyisi olabilirler. ilgili kahve şuan birçok kavurucu firmada mecvut. hemen hemen hepsinden taze taze alıp demledim. demeleme metodum neredeyse hep aynıdır. ama at origin kahveleri diğer kavurucuların, aynı kahvesinden bir tık daha iyi gibi geliyor bana...
  • kahve kültürü nescafe'den ibaret olan bana filtre kahveyi içirmekle kalmamış, sevdirmiş, evde cold brew yaptırmış kahveci. çekirdeklerini afrikadan kendisi getirtiyormuş, şanslıysanız kavurma anına denk gelip o muhteşem kokuyu ciğerlerinize çekebilirsiniz.
  • pandemi doneminde ortamdan uzak kalsaniz da online olarak da kahveye erisebileceginiz yer. satis icin kullandiklari web sitesi de sudur:
    https://atorigin.coffee/
hesabın var mı? giriş yap