• takdir edersinizki 100 sene yatan bir ülkenin 3-5 sene içinde bir saldırı helikopterini tamamen milli olarak yapabilmesine imkân yoktur.
    tasarım vb birçok konuda evet italyanlardan destek alındı. lakin şu var, bir ülkenin sıfırdan bu helikopteri yapabilmesi 20 yılını alır, bizim 20 yılımız yoktu çünkü amerika bize hurda helikopterleri çok pahalı fiyata satıyor ve az satıyordu. terörle mücadelede çok etkili olduklarından vermek istemiyordu!
    türkiye olarak hem helikopterimiz olsun, hem de belli birikimlere sahip olalım diye bu çalışmalara italya ile birlikte başlandı.
    helikopterin birçok sistemi aselsan ve tai tarafından yapıldı, motoru abd'den ithal edildi.
    bu helikopter sayesinden kazandığımız deneyimle atak-2 projesini başlattık, bundan 50 sene sonra inşallah bizim çocuklarımız hatta torunlarımızın helikopter sorunu olmayacak ve kendi helikopterini üretebilen bir ülke olacağız.
  • bence yerli.çünkü ismi atak..bunu nasıl düşünemiyorsunuz anlayamıyorum açıkçası..
  • tei'nin ilk ateşlemesini yaptığı yerli helikopter motoru mevcut şu anda. üzerinde çalışmalar hala sürmekte olup ilk olarak genel maksatlı helikopterde kullanılıp, daha sonra atak helikopterlerine entegre edilecek. bu süre zarfına kadar ihtiyaç duyduğumuz saldırı helikopteri ihtiyacını atak helikopterlerimiz karşıladı. hewal kesmede inanılmaz kolaylıklar sağladı. o yüzden sakin olun ve azıcık mutlu olmayı bilin.
  • helikopterin motoru abd'den ithal degil. lisansli olarak turkiye'de uretiliyor diye biliyorum. sonucta yerli ve milli olmamis oluyor tabi. zaten motorun lisansi turkiye'ye ait olsa dahi, illaki yurtdisindan alinacak parcalar olur. onemli olan boyle lisans meselelerinin olmamasi diger parcalarda.

    yerli motor ile ilgili calismalar da var. bunlarin haberleri gectigimiz aylarda yapildi.
  • asıl adı (bkz: attack)mış..
  • hadi diyelim biz 100 sene yattık. peki ya 600 yıl yatan ve borç takan orospu çocukları ne olacak ?

    yallah hareme.
  • yerli ve milli olan tek şey antep fıstığı.
  • (bkz: yersiz milsiz)
  • yine bir sik bilmeyen muhalif kitle boklamaya başlamış.

    atak'a yerli ve milli denmesinin nedeni şudur; amerika sana motor vermediği zaman istediğin yerden başka motor takabilirsin.

    ithal helikopterlerde bir vida değiştirmen bile izne tabidir. adam sana izin vermezse helikopteri yerden kaldıramazsın.

    önce platformu aldık, sonra yazılımını yaptık, sonra operasyonlarda kullandık eksikliklerini gördük ve bir şekilde düzeltiyoruz. ilk denemede %100 yerli bir ürün mü üretmek gerekiyor? dünyada bunu yapan ülke yok. stratejik parçaları da yavaş yavaş yerlileştirilecektir. şu anda helikopter motoru üzerine çalışıyoruz. o bitsin elektronik aksama el atılır. ama bu helikoptere kimse yerli değil diyemez.
  • abicim sizin yerliden anladığınız tüm parçalarının yurtiçi üretim olması mı? yok arkadaş, öyle bir dünya yok. yapamadıklarını/yapmadıklarını tedarik edersin. ama esas olan projelendirme kısmında söz sahibi olman. ürünün projesini sen tasarla da önemli/önemsiz parçalarını var git dışarıdan al, hiç önemli değil. dünyada ekonomi böyle dönüyor. mercedes alman malı ama türkiye'de yüzlerce otomobil parçası üretiliyor. bu mercedesi gayrimilli yapmıyor. sonuçta tasarım, proje alman.

    atak'ın durumu nedir bilmiyorum ama lisans türkiye'de ise parçaların nerede üretildiğinin fazla önemi yok.

    bayraktar sihalar da yüzde yüz yerli değil ama teröristleri fena skiyor.
hesabın var mı? giriş yap