• var böyle bir tip.

    şimdi mesela adamın gönlünden aşırı sol ideoloji ya da etnik siyaset geçiyor. ama nedense siyaseti hdp'de ya da küçük aşırı sol partilerde değil de chp'de yapmayı tercih ediyor. işte biz bunlara atananamış hdp'li diyoruz.

    mesele aslında chp'nin belki de son 30-40 yıllık kronik sorunlarından biri. adamın chp'nin geçmişiyle, tarihiyle, fikirleriyle, ilkeleriyle en ufak bir yakınlığı yok. hatta bunlarla kavgalı. ama kendisi bir şekilde siyasete girmek, onun merdivenlerinde yükselmek istiyor. bunun için fikren kendisine daha yakın aşırı sol veya kürt milliyetçisi partilerde ise kendisi için bir gelecek olmadığını görüyor. zira bu partilerin ya tabanı yok, ya da hdp gibi bir partide yükselebilecek bir konumda değil. (kürt değil mesela!) ya da hdp gibi bir partide çalışarak başının belaya girmesi endişesini taşımak da istemiyor. öyleyse ne yapıyor? dalıyor chp'ye! tabanda olmasa da yönetimde de bu tür kişilere her zaman bir hoşgörü, bir benimseme var zaten. sonuç olarak bütün parti mitinglerinde türk bayrağı taşıyan chp seçmeni de bu tür adamları bilmeden başlarının üzerinde taşıyor.
  • muharrem ince'nin demirtaş'tan randevu istemesi olayıyla chp teşkilatı içindeki etkisini bir kez daha gördüğümüz grup.
hesabın var mı? giriş yap