• (bkz: ataribox)
  • atari 2600'un 2600 ismini almadan önceki ilk ismi. atari video computer system.

    woodgrain olarak bilinen ahşap desenli konsollardan sonra 1982 yılında atari 5200 çıkıyor ve atari ürünlerde tutarlılık için darth vader olarak da anılan siyah kasalı revizyonu çıkarıp 2600 ismini veriyor retrospektif olarak da woody vcs'ler de 2600 olmuş oluyor.

    daha sonra içinde bulunduğumuz yıllarda defalarca alınıp satılmış atari şirketi konsoldan ziyade içine atari lisanslı rom'lar tıkılmış bir linux box olarak satışa sunmaya planladığı ürüne tekrardan vcs ismini veriyor.

    plug'n play cihazlara karşı değilim, aksine bayılırım ama biraz araştırmayla retro gündemini takip eden çoğu insan tarafından başından beri bu projenin yetersiz ve yersiz olarak tanımlandığını görüyoruz. son olarak üzerinde native olarak çalışmayan oyunları öyle gibi gösterip, tanıtım yaptığı ortaya çıkınca da neredeyse dolandırıcılıkla suçlanıyorlar.
  • unity desteği duyurulmuş debian tabanlı bir sisteme sahip olacak oyun konsolu (?). yıl 2020 olmuş, hâlâ ortada net bir şeyler yok. playstation, xbox ve switch eskiden kurdukları sistem sayesinde hâlâ ayaktalar. şu anda devir mobil devri ki, atari bir sony, bir nintendo olma şansını (hatta hiç birine nefes aldırmama şansını) 1983 yılında e.t. oyunu ile çöpe atmıştı. şu anda mail bültenlerinde "haydi gelin siz de atari vcs'e oyun yapın" diye ağlıyorlar. yahu kim bu sisteme neden oyun yapsın aq pardon?

    mailimize son iteledikleri mesaj ektedir:
    hello backers, fans, and followers!

    ın light of our recent confirmation of unity compatibility with the atari vcs, it's time to start unlocking access and giving game and app developers the green light to start developing new games and making plans for porting existing content to the platform. we have recently contacted interested developers with our initial plans and are happy to now share more with our broader audiences.

    getting content onto the atari vcs will be straightforward and easy for both large professional studios and independents alike. most developers already have all the tools they need to develop for our linux debian-based os and can start right away.

    atari will also have a path to get your games and apps into the atari vcs store and make real money!

    please head over to our latest atari vcs medium blog here for additional details about the atari vcs development process and exciting opportunity.

    you can find all the previous atari vcs developer blog posts here.

    a couple hundred backerkit survey remain incomplete. ıf you have not completed one, go to [https://atari-vcs.backerkit.com/ https://atari-vcs.backerkit.com/] now and request your survey. ıt only takes a few minutes and will make your atari vcs shipment(s) run smoother and faster.

    ongoing thanks again to every backer, fan, and developer. we can’t wait to see what you create!

    — the atari vcs team
  • ilk konsollar gonderilmeye baslaniyormus.

    https://gamerant.com/…-consoles-shipping-june-2020/
  • nintendo switch'in 300 dolara satıldığı bir dünyada, 400 dolarlık preorder fiyatıyla beni kahkahalara boğmuştur.
hesabın var mı? giriş yap