• tespit edilip en ağır cezayı almalıdır.
  • küçük çocukken de pilot kabinine lazer tutan birisinin yapacağı.

    o değil de soyadı manukyan'mış. ister istemez bir çok kişinin aklına aynı şey geliyor.
  • uçuş güvenliği tehlikeye sokan bir hatadır. bu quadrocopter uçağın motoruna girmesi halinde motora hasar verecektir, kanopiye çarpması durumunda ön camı kırabilir. yüzlerce kişinin havada olduğu böyle meydanlar üzerinde uçuş yapmak son derece risklidir, her an ölümcül bir kaza olabilir.
  • bir kez daha türkiye'de yaşamanın ne kadar pamuk ipliğine bağlı olduğunu göstermiştir. o drone havalandığı anda tespit edilip indirilmesi gerekir.
  • airporthaber'de yer alan okuyucu yorumlarından birine göre daha önce kendisi yaptığının suç ve tehlikeli olduğu konusunda defalarca uyarılmış birisinin (bkz: aspet manukyan) ısrar ve inatla yapmaya devam ettiği şey.
  • dronların cirit attığı bir havalimanına inişte olan bir uçakta olmasını diledim bu arkadaş için.
  • izlerken kanımın donduğu bir videoda geçen olay. ulan böyle bir şey yapmak nasıl bir iştir? o uçaklar kalkıştan hemen önce ya da sonra saatte 300-400 km arası bir hızla seyrediyorlar. bu drone o uçaklara çarpsa çok ağır hasar verecektir. hadi onu bıraktım, motora falan girse uçağı kalkış sırasında stall bile edebilir.

    işin kötü yanı bu kişinin yaptığının yanlış olduğunu bile bilmemesi herhalde. tehlikelerden haberdar olduğunu sanmıyorum. uçaktasınız, tatile gidiyorsunuz ya da evinize dönüyorsunuz, ve bir anda baaam diye bir ses geliyor ve daha sonra da yere çakılıp ölüyorsunuz. hepsi de bu sorumsuz adamın "ehe youtube'a koymalık video çekiyorum:)))" demesinden dolayı. işin daha kötüsü bu tip videoları görüp özenenlerin de çıkma ihtimali. artık havaalanlarının etrafını polisle falan çevirmek gerekecek herhalde.

    bu kişi umarım yakalanır ve hakettiği cezaya* çarptılır.

    edit: gge nedeniyle silinmiş. neresinde bir hakaret var bu entry'nin?
  • akıllara şahan gökbakar'ın kazım kasnak tiplemesini getirmiş olay.

    sapanla uçak düşüren adam

    --- spoiler ---
    her yıl zaten 300-500 tane uçak düşüyor, bunların üçünü beşini ben düşürmüşüm çok mu?
    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap