• oldukça ilgi çekici bir kitap.

    yanlış anlamadıysam hitler'in atatürk'ten ilham aldığından bahsetmiş. hitler'in atatürk hayranı olduğunu söylemiş.

    açıkçası atatürk'ün ne kadar önemli ve değerli bir lider olduğunun ispatıdır bu.

    hitler'in yaptıklarının yanlış olduğu aşikar, ancak bu kadar sert ve katı bir adamın fikirlerine bile girebilmiş bir mustafa kemal ancak taktir edilebilir.

    hitler'in yaptığı ve başarılı bulduğum tek yönü kararlılığıdır. inandığı değerlerin sonuna kadar arkasında durmuştur. belki bu konuda atatürk'ten ilham almış olabilir. atatürk'ün kararlılığı sayesinde bu günlere gelebildik türk milleti olarak.

    --- yıldıray oğur yazısından alıntı ---

    versailles antlaşması’nın rövanşını almak isteyen nazilerin, sevr’in intikamını almış mustafa kemal’e olan hayranlıklarından, “ankara formülü’nün nasıl hitler’in ilk darbe teşebbüsü olan birahane darbesi’ne model olduğuna, istiklal savaşı madalyalı nazi subaylarından, çanakkale madalyalı auscwitch komutanları’na kadar bugüne kadar ciddiyetle ele alınmamış bir tarihin sayfalarını aralayan, yeni bir siyasi tarih okuması için malzemeyi önümüze seren kitap, bir yazıdan fazlasını hak ediyor...
    üzerinde uzun uzun konuşulmayı da…
    küçük bir ipucu; başlıktaki “karanlıkta parıldayan yıldız”… hitler’in atatürk için sık sık kullandığı kalıplaşmış övgü cümlesi…

    --- yıldıray oğur yazısından alıntı ---
  • farkli bir iz takip edilerek yazildigi asikar kitap.

    edinip okuyunca detayli notlari yazariz.
  • dincileri iki arada bir derede bırakacak kitap.

    - hitler yahudileri katletmekle iyi yapmış çünkü yahudiler kötü

    - atatürk baskıcı ve din düşmanıydı, o yüzden atatürk kötü

    çelişkiden kim ölmüş!
  • kara propaganda kitabı.türkiye ayağı da yıldıray oğur 'a verilmiş.kitap çıkaı üç gün oldu adam kitap üzerine iki gündür yazıyor.ilginç.
  • (bkz: sen çok yanlış gelmişsin abi)
    (bkz: dön şimdi burdan)

    hitler olayı baya yanlış anlamış.
  • "hitler evrim teorisinden ilham aldı" serisinin devamı. sanırım yazar kadir mısırlıoğlu'nun yakaladığı şöhretten haberdar olmuş "en azından türkiye'de prim yaparım taş atıp kolum mu ağrıdı" kafasına girmiş. kendi zaviyesinden haklı adam.
    tarih böyle büyük şahsiyetlere özenip de felakete sürüklenen zavallılarla dolu. bu durum o insanların kusuru olmadığı gibi büyüklüklerinin bir kanıtıdır.
  • dincileri ikileme düşeceği iddia edilen kitap. bazıları 'demek ki büyük adammış' diyerek içlerindeki büyük adam tipolojisini de çıkarmış. neyse burası ayrı.
    şimdi aslında o dinciler 'hitler iyidir çünkü yahudileri öldürdü' demiyor ya neyse.
    bunu iddia eden kişilerin asıl görmeleri gereken kendi çelişkileridir zannımca.
    zira bir taraftan mesela tayyip'e diktatör deyip ve buna direnirken diğer yandan bir diktatörlerin ilham kaynağı olduğu söylenen atatürk'ü haddinden fazla idealize etmeleri ve türlü kılıflarla rasyonalize ederek onu adeta eksiksiz olarak görmeleri kadar büyük bir çelişki olamaz.
    evet gençler
    faşizm kötüdür,
    ırkçılık kötüdür,
    öldürmek kötüdür,
    baskı ve zulüm kötüdür,
    tek adam rejimi kötüdür,
    bunlar dün de kötüydü, bu gün de kötüdür. bunları örnek almak da, bunlardan dolayı örnek alınmak da kötüdür...
  • 2. dünya savaşına yanlarında girmemiz için nazilerin yaptıkları yalakalıktır. kayzer 2. wilhelm de o zamanlar çok gidip gelmiş ve itttihatçıları etkilemiştir. ittihatçılar almanların savaşı kazanacağına bahse girecek kadar inanıyordu.

    emperyalist devletlerin böyle şeylerine fazla inanmayın. sizi kullanırlar. kağıt gibi atarlar. ismet paşa da bunları düşünerek savaşa girmemiştir.
    edit : buradan bakınca paşa'nın hitler'den çok daha akıllı olduğu ortaya çıkmaktadır. bernard lewis'in belirtiği gibi,cüretkar biri olsaydı ( enver paşa gibi ),çok kanlı bir savaşta sağlam yem olurduk.ismet paşa almanların yenileceğini anlamıştı .

    edit 2 : entry i ilk kez ne zaman girdiğimi bulamadım ,ama teog'da soru olarak çıkmış.
  • içerik tam net değil lakin 2015'e girereken dolaylı açıdan ermeni soykırımı iddiaları ile alakalı olduğu açık bir kitap.

    boşuna demiyoruz soykırım iddiası büyük bir pazar, herkes boğaz derdinde.

    (bkz: #29451155)

    zaten biraz karışıtırırsanız zaten dönüp dolaşıp aynı isimleri görüyorsunuz, ortak yayınlar, birbirlerine atıflar vs.

    (bkz: yahudi soykırımının motivasyonu türklerdir)

    (bkz: #29530496)

    (bkz: tessa hofmann)
  • hitler'in atatürk hayranlığı az biraz siyasi tarih okuyan kişilerce zaten bilinen bir mevzudur. çanakkale muharebesinde hitler'in türk kumandan mustafa kemal'e bağlı bir müttefik ordunun teğmeni olduğu söylenir. hatta atatürk'ün parladığı bu cephedeki mücadelenin hitler'in hayranlığının kaynağı olduğu belirtilir. ama detaylı olarak bu hayranlık hiç bir eserde bugüne değin incelenmemiştir.
hesabın var mı? giriş yap