• ön not: şaşıranlar olmuş, livaneli'nin ermeni soykırımı şakşakçılığı, livaneli'nin pkk haber ajansına yaptığı türkiye eleştirileri
    atatürk ve ideolojisinin içini boşaltmaya çalışan bir zülfü livaneli zırvası.

    zülfü livaneli'nin bir an evvel bir nörolog'a görünmesi gerektiğini anlıyoruz.

    atatürk türk halkı, türk milleti dememiş, türkiye halkı demişmişmişmiş. https://t24.com.tr/…degil-turkiye-halki-dedi,838413
    *****t24'ün kendi haber başlığı: mustafa kemal 'türk halkıdeğil, ‘türkiye halkı' dedi

    kendisine soyadı olarak ata-türk'ü seçen, türk ve türklükle ilgili sayısız sözü, çalışması ve politikası olan atatürk'e yapılan bir hakarettir bu.

    kaftancıoğlu adlı ermenici, sakineci kadını savunmak için yapılan müthiş bir terbiyesizlik.
  • atatürk türk halkının tanımını yapmıştır zaten. üstüne basa basa söylemeye gerek yok.

    tanım: saçma bir söylem. üstelik bunu diyen kişi zülfü livaneli, yani güzel kitapları olan bir yazar. demek ki iş kitapta değilmiş.

    edit: röportajın ilgili kısmını okuduğumda da fikrim çok değişmedi. kurduğu cümle yanlış bir cümle. söylemlerinde doğruluk payı var ama.
  • atatürk'ün asıl sözü "türkiye cumhuriyeti'ni kuran türkiye halkına türk milleti denir"

    yani bence onun bakış açısına göre aynı topraklar üzerinde aynı milli çıkarla yaşayan insanlara türk milletidir. isterseniz mahmut halkı diyin ne farkeder ki. önemli olan yaşadığınız şu topraklara azıcık yararınızın olması.
  • atatürk türk cumhuriyeti de demiştir. zaten doğrusu da budur. bu memleketteki liboş/solcu/muhafazakar yazar, sanatçı, gazeteci takımı bütün kavramların ve terimlerin içini boşaltmakla, yerlerine bidon kelimeler türetmekle görevlidir. türkiyeli ne kadar bidonsa türkiye halkı da o kadar bidondur. ingiltereli, almanya halkı, fransa cumhuriyeti denilmiyor, ingiliz, alman halkı, fransız cumhuriyeti deniliyor. diğer türlüsü faşizmin bizzat kendisi ve hastalıktır.

    bir de türkiye cumhuriyet vatandaşlığı var. anayasadaki ve vatandaslık yasasındaki tanımı türk vatandaşlığı idi. ancak iş bilmez, türkçe bilmez yasa yazıcıları, bu içi bomboş vatandaşlık tanımını kanunların içine nakşederek, mevcut türk vatandaşlığı terimiyle hibrid, saçma sapan bir hukuk dili yarattılar. türkiye cumhuriyeti devletin adıdır, ulusun değil. ulusa, türk ulusu denir, bireyler de bu ulusa mensup oldukları için türk ve/veya türk vatandaşıdır. dolayısıyla doğrusu da budur. rus vatandaşlarına rusya federasyonu vatandaşı mı deniyor ?
  • en büyük atatürk düşmanı bu ve bunun gibi düşünen yabancı kaynaklı fikirlerin savunucuları. türklük atatürk sayesinde yükselmiştir. hangi kelimesinde türkiye halkı diyor bir söylesin bakalım... bunlar hdpkk sevici atatürk maskeli hainlerdir... elbet bir gün o maske düşecek ozaman "solcu atatürkçüler" bunu daha iyi anlayacak.
  • dese ne demese ne bu ülke her zaman halkın değil muktedirlerin olmuştur. halk sadece onların götü sıkışınca hatırlanmıştır. savaşta ölmek, eşek yüküyle vergi vermek, sandıkta oy kullanmak gibi özellikleri vardır. türk desen ne türk halkı desen ne fark eder. o gün halkı yüceltmeye çalışan bir lider vardı söylemi oydu o gittikten sonra söylem kaldı gerisi 1938 den sonra olmadı.
  • zülfü livaneli tez elden bono ile sahne maceralarını anlatmaya geri dönsün, böyle işlere hiç karışmasın.
  • türk halkı çalışkandır, sözü kulağımda şuan
  • ey türk gençliği! birinci vazifen, türk istiklâlini, türk cumhuriyeti'ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.

    bu söz bile yeter sanırım zülfü livaneli‘nin talihsiz açıklamasına
  • aleni şekilde atatürk’e iftira atılan söylem.. teröristlere yaranmak adına girmediğiniz renk kalmadı lan..
hesabın var mı? giriş yap