• insanın düşünmeden edemediği olasılıklar bütünüdür.

    benim tahminim, atam uzunu falakaya yatırır bir güzel döverdi. uzun da bir daha yeltenemezdi, sorun anında biterdi.

    edit:
    birisi şöyle mesaj atmış:
    "millet biraz birlik olunca hemen atatürk üzerinden ayrıştırıcı başlıklar açıb milleti galyana getirme çabalarınızı görmüyoruz sanma. fitne çıkartma . böyle zamanlar değil bu tartışmaların zamani. ya ülkene destek ol ya da sus."

    sabah gözümü açıyorum; atatürk'ü sevmeme hakkı diye bir başlığı gündemin ilk sıralarında görüyorum ve benim bu başlığım ayrıştırıcı oluyor. allah kimseye dinci mağduriyeti vermesin.
  • rte loss olurdu ...

    rte'nin binlerce ağababası arasında yaşamış hepsini yere sermiş adamın dibiyle rte'yi karşılaştırmak komik.
  • atatürk ile rte’nin izlerinden gittiği padişahı ve halifesi aynı dönemde yaşadılar da bir bok olmadı rte olsa kaç yazar?
  • hayatımı mahkemelerde sürünerek geçirmek istemem ama hatırlatmak istediğim tarihi bir gerçeklik var:

    rte'nin dahil olduğu siyasi ekol kurtuluş savaşı sırasında istanbul'da saray ve konaklarda işgalci ingiliz subaylarına davetler, partiler veriyordu. çünkü ülkeyi kurtarmanın tek ve yegane yolunun "diğer işgalcilere karşı ingilizlerin insafına sığınmak" olduğuna tam olarak iman etmişlerdi. onlara göre yeterince uslu çocuk olurlarsa şirinleri görmek mümkündü, yani uysal davranırsak ingilizler diğerlerini kovup osmanlı'nın dimdik ayakta durmasını sağlayacaktı geçmiş yüzyıllarda yaptığı gibi. bugünden bakınca saçma dediğimiz bu masal o dönem için onlara göre bir gerçek olarak kabul görmüştü. bu yüzdendir ki yunan ordusu izmir'i işgal için harekete geçtiğinde ingilizlere yaranmak için "o ordu halifenin ordusudur, direnmeyin" diye ferman yayınlayıp yunan ordusunun öncü kuvveti olsun diye anzavur gibi vatan hainlerini ankara'nın üstüne salmışlardı.

    ankara'da işgali reddeden insanlar kötüydü çünkü kazanılamayacak bir savaşa girerek ingilizleri kızdırıyorlar ve tek kurtuluş şansımızı yok ediyorlardı. bu yüzden ingilizleri memnun etmek için ankara'yı bizzat bizim devreden çıkarabilmemiz gerekir diye düşündüler. o dönem atatürk düşmanı olmalarının en derinde yatan sebebi buydu ama savaşın kazanılıp cumhuriyet'in kurulması bu düşmanlıklarını bitirmeye yetmedi ve bugün akp'ye kadar süregelen müthiş bir kin ve nefret tohumu ekti yüreklerine. çünkü onlara göre atatürk savaşmasaydı da ingilizler bizi kurtaracaktı zaten, üstelik kendi koltukları da gitmemiş olacaktı.

    o dönem yaşayan rte şimdiki ideolojisinin siyasi köklerinden ayrılır mıydı bilemem elbet ama kendisiyle aynı ideolojik paydayı paylaşan kişilerden çok da uzak düşeceğini sanmam. vahdettin ve sadık politikacıları neden sürgün edildi? bugün vahdettin'in politikalarını yüceltmeye çalışanlar da o dönem sürgün edileceği için muhtemelen siyasi arenada böyle bir karşılaşma mümkün olmayacaktı.
  • atatürk'ün vizyonunu idrak edemeyen anadolu halkı osmanlıcı diye rte'nin peşine düşerdi. olacak olan bu, atatürk yaptığı devrimleri halka rağmen halk için yapan bir adamdı, rte ise popülist. türkiye gibi ülkelerde popülizm daima kazanır.
  • bugün olmadığı gibi yine diplomasız olacaktı.
    iş bankasında güvenlik görevlisi aklıma gelen en iyi ihtimal*
  • iki başkomutanı, iki gaziyi, eski türkiye ve yeni türkiye'nin kurucu iki liderini karşılaştırmaya hakkınız yok.
  • konuya atatürkle eşleme yapınca ciddiyet kazandırdığını zanneden hayal gücü.

    not: yareppim bunu ürettin. üretiminden sual olunmaz. hiç olmazsa geri çağırıp bir elden geçirsen diyorum. hatalı üretimini geri çağıran otomotiv üreticileri gibi...
  • uzun olanı ancak ana muhalefetin başındaki zat olurdu o zaman.
hesabın var mı? giriş yap