• marihuanback gibi şeyh ve derviş sevici, sözde dindar özde kriptolardır.
  • topluma kendini atatürkçü olarak lanse edip aslında bu kavramla uzaktan yakından alakası olmayan insanlardır.
  • fatih t.
  • serdar turgut yazısında acıklamış hastalıklı atatürkcülük,,,
    atatürkçü düşüncenin onların dediği gibi olmadığını, aksine atatürkçü düşüncenin toplumun tümünü kapsamaya açık olduğunu, hiçbir toplum kesimini dışlamak istemediğini, dindar insanlarla diyaloglar kurarak hem kendisini hem de karşısındakini toptan, birlikte değiştirerek büyütmek istediğini söylerseniz ve bunun için uğraşırsanız sözde atatürkçü size hastalıklı dünyasından bağırır.
    sizi ya gizli atatürk düşmanı ya satılmış ya da başka bir şey bulamazsa cemaatçi olarak ilan edip kendi dünyasından uzaklaştırmaya çalışır. çünkü siz o dünyaya yaklaşırsanız sizin fikirlerinizin gerçek atatürkçü düşünceye daha yakın olduğu anlaşılmaya başlayabilir ve toplumdaki hastalıklı insanların sayısı azalıp diyalog ve barışın önü açılabilir.
    https://www.haberturk.com/…am-sen-kalk-da-ben-yatam
  • kemalistler, sosyalist geçinen sözde solcular, milliyetçiler dışındaki hemen herkes.

    liberaller, islamcılar, gerçek manada sosyalistler, kürtçüler...

    islamcılar: kemal atatürk ve devrimleri islamiyeti, osmanlı kültürünü ve geleneği tasfiye ettiği/etmeye çalıştığı için karşıdırlar.

    kadir mısıroğlu’ndan fatih tezcan’a, necip fazıl’dan sezai karakoç’a, fetö’den ak parti’ye kadar geniş bir çevre...

    sosyalistler: kemal atatürk’ün bir burjuva devrimcisi ve bürokratik oligarşinin tanzimatçı paşası olduğunu düşündükleri için karşıdırlar.

    bugün yetmez ama evet sloganını ortaya atan troçkist dsiplilerden kemal tahir’e, idris küçükömer’den cemil meriç’e renkli ve aykırı bir çevre...

    kürtçüler: kemal atatürk döneminde ve sonrasında atatürkçülük ideolojisiyle kimlikleri yok edilmek istendiği için karşıdırlar.

    hdp, pkk ve türevi sol marjinal örgütler...

    liberaller: hakiki manada (batılı ve çağdaş) hukuk devleti kurulamadığı için karşıdırlar.

    altan ailesinden eski marksist yeni liberal aydınlara dar ama etkili bir çevre...

    not: ben, sosyalistlerin bürokratik oligarşi çözümlemelerinden etkilensem de kendimi liberal aydınlara daha yakın görüyorum.
  • aklı, bilimi ve vicdanı seçmeyenlerdir
  • vatan haini, cahil ve kültürsüz kişi veya kişilerdir. bunların kadir madir okumaları da ortak özelliklerindendir.
  • başta chp dir. hayır chp'yle bir derdim yok. sadece bu partinin atatürk ilke ve inkılaplarını, görüşlerini benimsiyoruz, onun yolundan gidiyoruz diyerek bütün ahlaksızlıklara, yolsuzluklara atamın adını karıştırmaları kanıma dokunuyor. atatürk kurduğu partinin sizin gibilerin eline geçtiğini, isminin yerlerde süründüğünü görseydi eminim bu partiyi kurmazdı.
hesabın var mı? giriş yap