• polemiğe girerek sivrilme amacında olan yazarların, polemik haline gelmiş tartışmaları bir bir halı altından çıkaratarak meşhur olma çabalarıdır. bu sadece sözlükteki yazarlar için değil tüm ülke için geçerli bir reklam aracı oldu maalesef. dediler ki atatürk tabu değil eleştirilebilir, atatürk'ün izinden gelen cumhuriyetçi gençlik olarak demokrasinin gerektirdiği özgürlüğü bizimle zıt fikirde olan insanlara da tanımak felsefesiyle, evet dedik tabii ki atatürk'te eleştirilebilir. her insanın yanlışı olabilir dedik. sonra adamın özel hayatına kadar indiler, yılmadık yıkılmadık her bir davranışın sebebini anlattık. dünyada ki diğer toplumsal liderlerden örnek gösterdik. hala anlamak istemediler, yok siz onu peygamberleştiriyorsunuz yok tabulaştırıyorsunuz dediler, öyle şeyler dediler ki atatürk'ü sevmek suç haline geldi. öyle faydalandılar ki bizim onlara sunduğumuz demokrasi ve özgürlük anlayışından, artık atatürk'ü gizli gizli içimizde sever olduk. yok arkadaşım ben artık atatürk'ün eleştirilmesine karşıyım. eleştirilmesin! varsın o da eleştirilmesin! başka yönlere yanlara kayıp çıkarlar doğrultusunda ilerliyor sonra. istemiyorum! eleştirilmesin! bu şekilde meşhur olunmaz ancak rezil olunur.

    ve türkiye'de demokrasi artık onların anladığı gibi oldu...
  • agırlıkta 10ncu nesil yazarlar icinde oldugunu dusundugum kisi, tahminimce klasik liberalizme gonulden baglıdırlar yani gece bekcisi devlete inanıyordur, ama dusuncelerini devletin egemenliginin tartısılıp mesrulugunda karar kılındıgı su gunlerde derin fikirlerini hep ataturk ogretilerinin resmi ideolojinin temeli oldugu gercegini yada kabulunu elestirmeye dayandıran yazar kisi, toplum sozlesmesinin savunuldugu yıllardan bu yana resmi yada gizli el ideolojiyle kurulmamıs ulke varmıdır acaba yani sadece turkiyedemi 3 yasından beri bisiler dayatılıyor mesela demokrasinin besigi ingilterede felsefenin dibi yunanistanda isler dahamı farklı, bismark kimlere ne anlam ifade eder, illa kubadaki gibi ataturk sadece kapital dunyanın kıyafetlere baskı metasımı olmalı, demek istedigim fethullah gulen bu yuzyıldan sonraki cocuklara dayatılarak ogretilen kahraman ilan edilse ne degismis olacak, evet elitler vardır ne kadar inkar etsekte demokrasiden dem vursakta isvecte bir kac kanton haric nerde dogrudan demokrasi olmustur ki, oligarşinin tunc kanunu neyi ifade eder acaba bir dusunsek mi, elestirmeyelim tabu oldugunu dusundugumuz seyi demiyorum;kaldı ki bana gore bu ogreti tabu degil baskasına gore olabilir, sadece elestiride delinin cukunu belledigi gibi bir olgu uzerinden yardırmayalım illede elestirmis olmak icin elestirmeyelim en azından elestiriyorsak slogan vari olacak ama mertce elestirelim bu ulkenin ataturke minnet duyması kime zarar anlamıs degilim, aynı kararlılıgı israilin saldırısında da ırak cıkarmasında da gosterelim fikirleri ifade ederken genel kabul uzerinden tutarlı olmak en kolay olanıdır onemli olan fikirleri her yargıda saglıklı ve tutarlı savunabilmektir, yani ataturk aleyhtarı olup ataturk gecen her konuyu olguyu direk elestirip kendimizi tutarlı yazar haline getiremeyiz, buda salgın oldu ozellikle 2nci cumhuriyetci tiplerinde boyle aydın triplerinde birazda suslu kelimeler avrupa gormus havalarda askılı sozler, elestiriye kapalı degilim ama huseyin celigi elestirme melih gokcek baslıgında tek izahatın olmasın ama ataturkle ilgili acılan baslıkları pusuda bekle yok be gozum yemezler hatta gulumseyip naş yaparlar boyle cakma liboşlara.
  • aralarinda yapacaklari zirvelerde maklube yiyecek yazardir..
    (bkz: zamanin otesinde katagorisine girecek ornek entry)

    edit : girmiş bile..
  • bu haftasonu bol bol görebileceğimiz yazarlardır.
    atatürk'e laf atınca popüler olacak ve dikkat çekeceklerdir.
    bu çabalarıyla dağdaki kıllı terörist kezbanları düşürürler gibime geliyor fazlası olmaz. herkesin atatürk'ü sevmek gibi bir mecburiyeti olmasına ben de katılmıyorum ama yalan yanlış bilgiler edinip, bu ülkeye kazandırdıklarını hiçe sayıp, seneler önce vefat eden birinin arkasından da bu kadar hakarete varan sözler söylenmemeli. sevmiyorsan sevme arkadaşım.yeterki bunu şov amacıyla herkesin bir popisi vardır diyerek yapma. allah sana öyle yada böyle bir akıl vermiş, muhakeme yeteneği vermiş kullan bunları, pişman olmazsın.
  • bu nesil hala ölmedi amk.

    (bkz: siker misin sabaha mı bırakırsın)
  • twitter'da götünün, memesinin resmini koyup, bacak arası açık poz verip adından söz ettirmeye çalışanların izlediği yolun tıpatıp aynısını izlediğini düşündüğüm yazardır. kendisine kalkıp gidip çay koymasını öneriyorum
  • belki de bir sosyopattir.

    tanim: toplumun temel kuralları ile uyuşmazlık yoluyla çözme şeklinde kendisini gösteren kişilik bozukluğu, psikolojik bir hastalık olarak tanımlanabilir.

    bir an icin oldukca mantikli geldi; zira baska bir aciklamasi oldugunu dusunmek dahi istemiyorum.
  • tek kelimeyle zavallıdır.
hesabın var mı? giriş yap