• genellemeler dogru değildir! dolayısıyla böylebir genellemede doğru değildir.anti-akp klikleşmiş chp cilerin yaklaşımından ibaret genelleme
  • türkler için doğru bir önerme olmasının dışında uluslararası platformlarda pek doğru değildir. türkleri sevmeyen veya hazmedemeyen gayet okumuş entellektüel insanlar arasından da atatürk'ü sevmeyenler hatta nefret edenler olduğunu deneyimledim. o olmasaydı kukla bir devlet olacaktık. şimdi ne kadar kötü yönetilsek de iyi kötü hala bağımsız devletiz.
  • atatürk'ten nefret eden onu hazmetmeyen biri değilim. tarihe damga vurmuş bir lider olarak görmek içinse çok zeki olmaya da gerek yok.

    ancak,

    atatürk'e verilen değerin dengede olmadığı çok açık. aynı şekilde kendisine yöneltilen eleştirilerinde bir dengesi sağlanmış değil.

    evet atatürk'ü çok sevebilirsiniz ancak onun adını kullanarak oy devşiremezsiniz. chp li olabilirsiniz ama chp atatürk'ün partisi olduğu için değil, chp nin şuanki parti programı ve söylemleri sizi kapsadığı için chpli olmalısınız. aksi taktirde kendi partinizin içini boşaltmış olursunuz. birileri atatürk'ü benimsemiyor diye de cahil ilan edemezsiniz. zira türkiye'de kendi iktidarına muhalif bir görüş sağlansın diye parti kurduran ve çeşitli görüşlerin yolunu açanda atatürk'ün kendisidir. üstelik bir kişiyi veya bir düşünceyi zorla başkasına empoze etmeye çalışırsanız empoze etmeye çalıştığınız şeyin tüm kazanımlarını da kaybedersiniz.

    öte yandan,

    çok geniş bir halk kitlesi tarafından önder/lider olarak kabul edilen atatürk'e hakaret içerikli (ayaş) tanımlamalarda bulunursanız yine karşınızda o geniş kitleyi bulursunuz. herkesin herşeyi eleştirme hakkı saklıdır ama bunu bir şov haline getirmek acizliktir. hemen her ülkenin tarih derslerine konu olmuş uluslararası bir insanı küçük görmeye çalışırsanız küçülmeye başlamışsınız demektir.

    sonuç

    sevin ama tapmayın. eleştirin ama saygısızlık etmeyin.
    dengeli olun.
  • bariz ortada olan gerçektir.
  • tamamı değil ama bir kısmı bariz cahildir. zekaları düşük yani, geriler…
hesabın var mı? giriş yap