• katılmadığım önerme. ben kendimi kemalist biri olarak tanımlıyorum; ama böyle başlıkların ve böyle bir yaklaşımın yapıcı olmaktan ziyade yıkıcı ve itici olduğuna inanıyorum. mustafa kemal atatürk'ü anlatmaya gereksinimimiz var, karşıdakini karaktersiz olarak suçlamaya değil.

    kimse kimseyi sevmek zorunda değil. sevgi ile saygı da aynı şey değil. mustafa kemal atatürk'ün yaptığı bazı şeyleri eleştirdiğini ve ona herhangi bir sevgi beslemediğini bildiğim insanlar tanıyorum. ideolojik olarak farklıyız diye kendilerine karaktersiz diyemem. değiller çünkü. hakaret etmiyorlar ve saygı sınırlarını da kesinlikle aşmıyorlar. ben bu insanlara kendi fikirlerimi dayatamam. öyle bir hakka da sahip değilim. benimle aynı düşünmüyorlar diye onları karakterisizlikle de suçlayamam.

    mustafa kemal atatürk'ü çok seviyorum. onu anladığıma inanıyorum. kendime yol gösterici olarak bilimi alıyorum ve herhangi bir tartışmanın, ideolojik görüşünüz ne olursa olsun, karşıdakinin kişilik özelliklerine saldırarak meşru kılınamayacağını çoktan öğrendim; üstelik saygısızca da. eleştirecekseniz fikirleri ve görüşleri eleştirin ki karaktersiz dediğiniz insanlardan farkınız olsun.

    ama şunun da kesinlikle farkındayım ki atatürk'ten ölesiye nefret edip saygı sınırını aşan, insanlıktan nasibini almamış çok kişi var.

    ekleme: içerik
  • kişisel çıkar gütmeden insanların/halkların/toplumların faydasına iş yapan kişileri sevmeyenler, genelleme yapacak olursak, böyle davranışlara yabancı olduğunu düşünürsek ahlaki olarak daha bozuk olduklarını söyleyebiliriz bence.

    edit: kemalist falan da değilim.
  • bazısı benim için öyledir ne yazık ki.
hesabın var mı? giriş yap