• gayet gerçek olan olay.

    bahsettiğimiz kişi ;

    + osmanlı gibi gayet muhafazakar bir toplumda yaşamış birisi.
    + annesi aşırı dindar olan ve onu öyle yetiştirdiği bir kişi
    + dini ilkokul'a gitmiş bir kişi .
    + meclisi bile bir cuma namazından sonra açmış bir kişi
    + milli mücadele boyunca bir çok kez camiye gidip halkla konuşan hitab eden bir kişi.
    +eşi tesettürlü olan birisi
    + ölürken azraili aleyküm selamla selamlamış birisi
    + tamam içki içebilir ama bahsettiğimiz adam ; genç yaşta babasını kaybetmiş, üvey baba gelmiş, genç yaşta onca sıkıntı çekmiş ömrünün büyük bölümünü cephelerde askerlerini kaybederek geçirmiş, bir vatansever olarak ülkesinin düştüğü durumu malum ve kurtuluş savaşı ve sonrası sıkıntılarına hiç girmiyorum. selanikteki arkadaşlarının alıştırdığı bir şey. siz bu kadar sıkıntının yarısını yaşasanız emin olun intahar ederdiniz.
    + neymiş atatürk dine laf etmiş. iki tane kaynağı belirsiz yalanmı değil mi belli olmayan kitaptaki veriyle ki atatürkle siyasi çatışma çok yaşanmıştır. montaj olan ses kaydıyla atatürkün dindarlığı sarsılamaz. zaten o veriler gerçek olsa bile atatürk'ün orada eleştirdiği islam değil islam nazarında osmanlı devletini doğrudan akıldan ve bilimden üretimden geri koyup aşama aşama işgaline zemin hazırlayan eşari din anlayışıdır. daha sonraki hamleleride buna ve din'in doğru algılanmasına yöneliktir.
    +en azılı dindarın ve atatürk düşmanının reddedemeyeceği bir gerçek vardır ki , atatürk gibi islamın en son ordusunu zafere götüren türk milletini ve müslümanlarını esaretten kurtaran analarımızı ve bacılarımızı gavurun tecavüzünden kurtaran bir adamı yüce allah öyle kendine inanmayan kötü bir adamdan yollamaz. aksini iddia edenin müslümanlığından kuşku duyarım.

    + ve küçük bir uyarı atatürk'ü sevmeyen güruhun gayet sevdiği osmanlı padişahlarımız ki onlarda bizim bir değerimizdir bir çoğunun içki içtiği ve birçoğunun haremde zevki sefalar yaşadığı bir çoğunun 4 eşden fazla cariyesi olduğu büyük bir tarihi gerçektir. o tvlerde izlediğiniz ertuğrulların osman gazilerin aslında islam dinini tamamıyle yaşayan insanlar olmadığı yine istanbulu fethederek peygamber kelamına nail fatih sultan mehmetinde içki içtiği hatta bizzat kendi oğlu tarafından dinsizlikle suçlandığı bilinen bir tarihi gerçektir. onuda geçtim iyi bir tarihçiyseniz dindar yönüyle öne çıkan sultan abdülhamit'in gençliğinden beri rom denilen şeker pancarından yapılan içkiyi içtiğide bilinen bir gerçektir.bunların hepsine yine sevgimiz sonsuzdur.

    ama o yüzden siz siz olun bu adamı sevin sevmezsenizde saygı duyun.
  • dindar olup olmaması kimseyi bağlamaz.

    halkı örgütlemek için islam dininden faydalandığı gerçeğini ise kimse inkar edemez.
  • yıl 2018 olmuş hala atatürkü dindar yapma gayretindesiniz.değil işte kardeşim değil.evet annesi son derece müslüman tam bir osmanlı kadınıdır.ama bu atatürk'ü dindar yapmaz.meclisi cuma namazından sonra açması anadolu için son derece normal bir şey zaten.atatürk'de bunu akıl edecek kapasiteye sahip.cumadan sonra açarak muhafazakar anadolu halkının sempatisini topluyor.ama atatürk'ü müslüman yapmak için döktüğün bunca argümanı yine atatürk kendisi çürütmüştür.
    bırak müslümansa müslüman değilse değil.sen yaptıklarına bak.gerisi allah ile onun arasındadır.
  • niye sanki savunma yaparmış gibi muhâfazakâr göstermeye çalışıyorsunuz ki? bizi neden bir insanın dinî görüşü ilgilendirsin ki? yabancı müzik dinlerken müslüman mı diye bakıyor musunuz?

    din, kişinin allah’la arasında olan bir kavramdır. ister ateist, ister deist, ister müslüman olsun... önemli olan, bu vatan için kendi hayatından, yaşamından dahi vazgeçmiş olması! istese atlar bir ingiliz gemisine, gider hayatını yaşardı. yapmadı, bir ülke bıraktı arkasında; ve şimdi, onun getirdiği harflerle ona hakaret eden insanlar var...

    keşke bugün ülkenin şehit kanıyla sulanmış topraklarını karış karış satanlar, kendi eşine, dostuna peşkeş çekenler öyle olsa da bu durumda olmasak!
  • bir şeylerden haberiniz yoksa saçma sapan entry'ler girip kendimizi küçük duruma düşürmeyelim.

    (bkz: afet inan - medeni bilgiler - atatürk'ün din konusunda yazdığı metin)
    (bkz: biz ilhamlarımızı gökten ve gaipten değil)
    (bkz: bazen bütün dinler denizin dibine batsın istiyorum)

    dindar ya da dini bir kişiliğe sahip olmasını isteyebilirsin ya da temenni edersin - ki bu durum bile seni ilgilendirecek bir konu değil -. fakat su götürmez gerçekleri görmezden gelip yalan yanlış bilgiler vermek sadece trollüğe hizmet eder.

    adam açık ve net "ateist - deist" noktalarının arasında bir yerde. tüm söylemleri yaptıkları ülkeyi kurtarmak adına hamle olarak gördü (örneğin meclis açılışındaki cuma namazı, 57.alaya kıldırdığı sabah namazı vs.).
  • dinini kendine saklamış olduğu gerçeği.
  • din mantıklı insanlar için çok uzak bit olgudur. seviyorsunuz diye emin olamayacağınız bir şeyi yakıştıramazsınız. ayrıca zaten atatürk inanmadığını bir kaç cümlesiyle kendi sesinden ifade etmiştir.
    “ biz türkiye cumhuriyet’ini gökten indiği düşünülen kitaplarla değil yasalarla yöneteceğiz diyerek beyan etmiştir. hala gökten kitap geldiğine inanan insanların olması ne acı.
  • atatürk islamiyet dışında bir dini görüşü olsa bile bunu dile getirmeyecek kadar zeki olduğunu anlayamayan kemalistlerin sayısı çok fazla. atatürk celal şengör’ün de dediği gibi dahi diktatördür.
hesabın var mı? giriş yap